Αυτεπίγνωση | Ρόμπερτ Νατζέμυ: Το σύστημα πεποιθήσεών μας καθορίζει τη ζωή μας

   
Αυτεπίγνωση | www.aytepignosi.com
«Ό,τι φωτίζεις γίνεται φως»
         
Οι πεποιθήσεις μας δημιουργούν την πραγματικότητά μας. Ελκύουμε πραγματικότητες που αντιστοιχούν στο τι πιστεύουμε, αλλά κι ερμηνεύουμε πραγματικότητες σύμφωνα με το σύστημα πεποιθήσεων που έχουμε.
   
↓ Το άρθρο συνεχίζεται ↓
 

                 
www.aytepignosi.com
       
Το σύστημα πεποιθήσεων καθορίζει τι συμβαίνει στη ζωή μας και πώς νιώθουμε με αυτό που συμβαίνει. Το πιο σημαντικό μέρος στη ζωή μας είναι η διόρθωση του συστήματος πεποιθήσεων γιατί οι περισσότερες πεποιθήσεις που έχουμε δεν είναι καν δικές μας. Είναι πεποιθήσεις που έχουν εμφυτευτεί μέσα στο υποσυνείδητό μας όταν ήμασταν μικρά παιδιά από μια κοινωνία που δεν έχει επίγνωση της αληθινής μας φύσης και μας έχει προγραμματίσει να αμφιβάλλουμε και για την αξία μας και για την ασφάλειά μας και για την ικανότητά μας. Νιώθουμε γενικά μια δυσπιστία και για μας και για τους άλλους ανθρώπους, αλλά και τη ζωή που ζούμε.
Είναι απαραίτητο να εξετάσουμε το σύστημα πεποιθήσεων και την κοσμολογία μας κι ο καθένας θα δημιουργήσει τη δική του κοσμολογία. Άρα παρακαλώ, ούτε να πιστεύετε αυτά που σας λέω εγώ, δηλαδή το καθετί που ακούτε από μένα κι από άλλους κι από παντού. Να τα περάσετε εσείς, από την λογική, από τα φαινόμενα που βλέπετε γύρω σας, από την επιστήμη, από τους μεγάλους δασκάλους και να βγάλετε δικά σας συμπεράσματα.

Υπάρχουν κάποιες οδηγίες που δίνουμε για αυτή τη διαδικασία. Μερικές ερωτήσεις είναι:

1. Αυτή η πεποίθηση επιβεβαιώνεται με κάποιο τρόπο από τα φαινόμενα γύρω μου;
2. Οι μεγάλοι δάσκαλοι συμφωνούν με αυτή την πεποίθηση;
3. Η επιστήμη την απορρίπτει, την επιβεβαιώνει;
4. Τη νιώθω; Τη νιώθω στην καρδιά μου;
Ή απλώς είναι ένας προγραμματισμός που έχει περάσει μέσα στο νου μου από τα παιδικά μου βιώματα;
     
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην Αυτεπίγνωση ←
       
Αυτεπίγνωση | www.aytepignosi.com
«Ό,τι φωτίζεις γίνεται φως»

Εκτύπωση