Η CHALLEDU – inclusion | games | education σας προσκαλεί στην πιο «μυστήρια» εμπειρία στην πόλη… στο «Μυστήριο στο Γηροκομείο»!

   
Ψάχνετε κάτι μοναδικό για τους μαθητές/τριες, φοιτητές/τριες, το σύλλογό σας ή την εταιρία σας;
Σας αρέσουν τα escape rooms και τα παιχνίδια ρόλων; Πιστεύετε ότι μπορείτε να λύσετε ως ομάδα τα πιο παράξενα μυστήρια; Έχετε μύτη ντετέκτιβ και διορατικό μυαλό;


 
Η CHALLEDU – inclusion | games | education σας προσκαλεί στην πιο «μυστήρια» εμπειρία στην πόλη… στο «Μυστήριο στο Γηροκομείο»!
4 διαφορετικές ιστορίες μυστηρίου, 4 escape rooms, με φόντο 4 γηροκομεία, τους ηλικιωμένους που διαμένουν σε αυτά και το προσωπικό, περιμένουν μικρούς και μεγάλους για μια μοναδική εμπειρία! Διαλέξτε ιστορία και μπείτε στο παιχνίδι δηλώνοντας συμμετοχή τώρα (Η συμμετοχή για τα σχολεία είναι ΔΩΡΕΑΝ με την αποκλειστική δωρεά του ΤΙΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ).
 

Μερόπειον, Καλλιθέα (Κάθε Δευτέρα 9:00-11:00)

Η μία εξαφάνιση ακολουθεί την άλλη στο γηροκομείο του Μερόπειου Ιδρύματος.
Πρώτα η φωτογραφία από την τελευταία γιορτή. Ύστερα το μεγάλο τηλεσκόπιο, που τον τελευταίο μήνα στόλιζε το σαλόνι του γηροκομείου και τέλος η περίεργη εξαφάνιση της νέας εθελόντριας Άννυ Κυρένη που κοσμεί τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.
Πως συνδέονται οι εξαφανίσεις; Που βρίσκονται το τηλεσκόπιο, η φωτογραφία και η εθελόντρια; Πως εμπλέκονται οι ένοικοι και το προσωπικό; Θα τα καταφέρετε να λύσετε το μυστήριο πριν να είναι αργά;
   

Καλός Σαμαρείτης, Ν.Φιλαδέλφεια (Κάθε Τρίτη 10:00-12:00)

Το κουδούνι χτυπά ξανά. Ένα ακόμα δέμα με αποστολέα άγνωστο από τη Σχολή Αρχειοθηκονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας φτάνει στο γηροκομείο Ο Καλός Σαμαρείτης. Αυτή τη φορά είναι ένα απλό μπλοκ με ζωγραφιές. Η υπεύθυνη γυρίζει το δέμα να κοιτάξει για ποιον ένοικο προορίζεται. Το βλέμμα της σκοτεινιάζει.
Ποιος γνωρίζει τόσες πολλές λεπτομέρειες για τη ζωή των ηλικιωμένων που ζουν εκεί και τους στέλνει δώρα; Γιατί τα δέματα καταφτάνουν ένα ένα και όχι όλα μαζί; Γιατί ο αποστολέας υπογράφει μόνο πάνω στο δώρο και με διαφορετικά αρχικά κάθε φορά; Γιατί οι ηλικιωμένοι διαμαρτύρονται ότι τα δώρα τους εξαφανίζονται;
Η ομάδα σας καλείται να λύσει να μυστήριο γεμάτο γρίφους, ανατροπές, και περιπέτεια.


     

Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου, Μοσχάτο (Κάθε Τετάρτη 10:00-12:00)

Η ώρα είναι 8 το βράδυ. Το κουδούνι στην είσοδο της Κοινωνικής Μέριμνας Μοσχάτου χτυπάει συνέχεια σα τρελό. Βήματα αντηχούν από το εσωτερικό. Η πόρτα ανοίγει.
Κανείς. Το μόνο που βρίσκεται στην είσοδο είναι ένα μισάνοιχτο κουτί γεμάτο CD.
Ποιος έριξε μπροστά στην πόρτα του γηροκομείου αυτό το δέμα με τα CD; Γιατί εξαφανίστηκε πριν ανοίξει η πόρτα; Γιατί δεν άφησε κανένα μήνυμα; Τι είναι αυτά τα περίεργα σύμβολα στις θήκες των CD; Πως εμπλέκονται οι ένοικοι του γηροκομείου; Και γιατί τα τραγούδια είναι λάθος αριθμημένα;
Θα μπορέσετε να ανακαλύψετε τι κρύβετε πίσω από όλα αυτά;
   

Παναγία η Ελεούσα, Ν. Ιωνία (Κάθε Παρασκευή 10:00-12:00)

Το βλέμμα όλων γύρισε κατά πάνω του γεμάτο απορία και αμφισβήτηση. Εκείνη τον ακολούθησε μέχρι την εκκλησία. Η εικόνα πράγματι φαινόταν να έχει δακρύσει. Ακούμπησε με τρόμο σχεδόν το δάκτυλό της στο δακρυσμένο μάτι. Ένα λεπτό στρώμα χαρτιού κόλλησε πάνω του και αποκάλυψε ένα άλλο χρώμα. Αυτή τη φορά έτριψε λίγο το δάκτυλό της. Ένα άλλο πρόσωπο της Παναγιάς αποκαλύφθηκε πίσω από τον Άγιο.
Τι σήμαινε αυτό; Τι μυστικά έκρυβαν οι εικόνες; Μήπως τελικά εκείνη η δωρεά δεν ήταν τόσο αθώα όσο φαινόταν;
Το «Μυστήριο στο Γηροκομείο» απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, σε εκπαιδευτικούς, σε φοιτητές αλλά και σε όλους όσους αγαπούν τις ιστορίες μυστηρίου και τα escape rooms.
 
Κεντρικοί στόχοι του προγράμματος είναι η διαγενεακή αλληλεπίδραση νέων και ηλικιωμένων, η ευαισθητοποίηση των νέων, η άρση των προκαταλήψεων για τα γηροκομεία, η μείωση του κοινωνικού αποκλεισμού των ηλικιωμένων και η ψυχική, σωματική και κοινωνική ενεργοποίησή τους που είναι απαραίτητη για την βελτίωση της συνολικής ποιότητας ζωής τους.
 
Φόρμα συμμετοχής για ΟΜΑΔΕΣ
Φόρμα συμμετοχής για ΣΧΟΛΕΙΑ
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2111164892
Email: play@challedu.com
Περισσότερες πληροφορίες: challedu.com
Εκτύπωση