Enjoy Motherhood | Σεμινάριο «Τοκετός & Λοχεία»

Το σεμινάριο θα αποτελείται από δύο ενότητες μοιρασμένες σε δύο Σάββατα ως εξής:
 

14/12 – 11.00: Βοηθός Μητρότητας τοκετού.

Τι είναι Β.Μ. τοκετού.
Πλάνο τοκετού.
Οι διαθέσιμες επιλογές μου στον τοκετό.
Θηλασμός.
 

21/12 – 11.00: Βοηθός Μητρότητας λοχείας.

Τι είναι Β.Μ. λοχείας.
Πλάνο λοχείας.
Οι πρώτες ώρες με το μωρό μου.
Φροντίδα νεογνού.
Φροντίδα μαμάς.
 
Κράτηση θέσης απαραίτητη έως 11/12. Θέσεις περιορισμένες.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο info@enjoymotherhood.gr ή τηλεφωνικά στο 6944677755
Σοφία Χαλάουα, Βοηθός Μητρότητας Τοκετού & Λοχείας | enjoymotherhood.gr
Αγίας Παρασκευής 35, Καλλίπολη Πειραιάς Παιδιατρικό Ιατρείο Χαλάουα Μπασάμ
           
Σοφία Χαλάουα
 
Το όνομά μου είναι Σοφία Χαλάουα, γεννήθηκα στην Αθήνα το 1985. Μεγάλωσα και κατοικώ στον Πειραιά.
Τελείωσα την Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος» και έπειτα αποφοίτησα από το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Όντας ανήσυχη και αγαπώντας τη γνώση παράλληλα τελειοποίησα τα αγγλικά και τα ιταλικά και έλαβα βασική γνώση στα ισπανικά. Έπειτα παρακολούθησα ένα πρόγραμμα του Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών σχετικά με την εκπαιδευτική ψυχολογία.
Εργάστηκα 14 χρόνια ως καθηγήτρια Γαλλικών σε παιδιά και σε ενήλικες με πραγματική αγάπη για την γλώσσα και την εκπαίδευση.
Πυρήνας μου πάντα τα παιδιά, στα οποία πέρα από τις γνώσεις φρόντιζα πάντα να ενισχύω την αυτοπεποίθηση και τη μοναδικότητά τους.
Η προσωπική μου εμπειρία μετά από όλα αυτά τα χρόνια προσωπικής επαφής με τα παιδιά είναι ότι καθένας μας είναι τόσο μοναδικός και οι ιδιαιτερότητές μας είναι αυτές που μας δίνουν “avantage” για να χαράξουμε ο καθένας μας την προσωπική μας πορεία στη ζωή.
Από το 2013 εργάζομαι στο παιδιατρικό ιατρείο που διατηρεί ο πατέρας μου ως γραμματέας.
Από μικρή μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους. Η παρατηρητικότητά μου με οδηγούσε πάντα σε προσωπικές αναζητήσεις που είχαν στόχο τις ανάγκες των άλλων.
Παρατηρώντας λοιπόν τα βρέφη, τα παιδιά και τους γονείς, ακούγοντας προσωπικές ιστορίες για την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, τη λοχεία, το θηλασμό , τις γενικότερες ανησυχίες της γονεϊκότητας κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η έλλειψη πληροφόρησης οδηγεί τους νέους γονείς σε ένα μονοπάτι άγνωστο και μετέωρο.
Διαπίστωσα ότι οι γυναίκες δεν θηλάζουν γιατί δεν έχουν σωστή ενημέρωση, δεν έχουν εικόνες από γυναίκες να θηλάζουν στο περιβάλλον τους και κάτι που είναι δώρο της φύσης γίνεται τόσο δύσκολο στην πράξη. Γυναίκες που οδηγούνται σε αναίτιες καισαρικές τομές, σε καταστάσεις κατά τη διάρκεια του τοκετού που οι ίδιες δεν έχουν επιλέξει μετατρέποντας έτσι το θαύμα της ζωής σε μια άσχημη εμπειρία.
Σκεπτόμενη λοιπόν όλα τα παραπάνω και θέλοντας και εγώ η ίδια να γίνω μια μητέρα δυνατή και ικανή να ανταπεξέλθω σε όλες τις δυσκολίες που ίσως προκύψουν αλλά και να έχω την πλήρη ενημέρωση των επιλογών και των δικαιωμάτων μου επέλεξα να βρω ένα τρόπο επιμόρφωσης για να εκπαιδευτώ η ίδια και μ’ αυτόν τον τρόπο να βοηθώ και να στηρίζω γυναίκες και ζευγάρια να ενημερώνονται και μέσα από την ενημέρωση να βρίσκουν τις πραγματικές τους επιθυμίες.
Έτσι απευθύνθηκα στο Σύλλογο Βοηθών Μητρότητας Ελλάδος όπου και έλαβα την εκπαίδευση μου το 2019. Μέσα από τα σεμινάρια πήρα όλες εκείνες τις γνώσεις που χρειαζόμουν και έτσι άνοιξαν πόρτες για νέες επιμορφώσεις και αναζητήσεις .
Έπειτα παρακολούθησα σεμινάρια θηλασμού από Πιστοποιημένες συμβούλους Γαλουχίας, από παιδιάτρους , γυναικολόγους και διατροφολόγους.
Συνειδητοποιώντας ότι οτιδήποτε έχει να κάνει με τη μητρότητα έχει να κάνει και με το συναίσθημα, συναισθήματα που υπήρχαν και εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, νέα πρωτόγνωρα συναισθήματα που δεν ξέραμε ότι υπάρχουν, φοβίες και ανασφάλειες με οδήγησαν να παρακολουθήσω σεμινάρια σχετικά με τη συμβουλευτική του συστήματος Bach γνωστό ως ανθοϊάματα του Bach.
Στόχος μου είναι κάθε γυναίκα να απολαμβάνει το ταξίδι της μητρότητας από την σύλληψη βάζοντας σωστές βάσεις σε μια σχέση τόσο μοναδική και ιδιαίτερη.
 
Δείτε περισσότερα

Εκτύπωση