Η Ομάδα Fat Cut Upcycling κατασκεύασε πριν 2 χρόνια το Κάδο Παραντίσο, ένα χώρο εκπαιδευτικών εργαστηρίων ανακύκλωσης για μικρούς και μεγάλους σε μια διαδικασία D.I.T (do-it-together). Πρόκειται για έναν χώρο 240 τ.μ, στην οδό Εριγόνης 3, στα Κάτω Πετράλωνα της Αθήνας, που φιλοξενεί παιδιά μικρά και μεγάλα, προκειμένου να παίξουν, να απασχοληθούν δημιουργικά και να εκπαιδευτούν σε τεχνικές κατασκευής upcycled παιχνιδιών και χρηστικών αντικειμένων.

Ο χώρος κατασκευάστηκε κατά 90% από φύρα. Ιπτάμενοι δράκοι, τεράστια παζλ από πλαστικά μπουκάλια, μεταποιημένα παιχνίδια με ποδήλατα, μουσικά παιχνίδια και τσουλήθρες από σωλήνες pvc, κάστρα και τραμπολίνο από ρόδες αυτοκινήτων και πολλά άλλα συνθέτουν μια φαντασμαγορία για τις αισθήσεις παιδιών και μεγάλων!

Σκοπός της ομάδας είναι με αφετηρία το παιχνίδι, να προωθήσουν μια εναλλακτική, οικολογική και δημιουργική εκπαίδευση για μικρούς και μεγάλους.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Κάδο Παραντίσο αλλά και τη σχετική σελίδα στο Facebook για να ενημερωθείτε αναλυτικά για το πρόγραμμα επισκέψεων αλλά και όλων των δραστηριοτήτων του χώρου.


Παρακολουθήστε το σχετικό ρεπορτάζ της τηλεοπτικής Εκπομπής «Εναλλακτικά Art – ο – ποιήματα» της ΕΡΤ 3 (27:05)
 
Εκτύπωση