1. Το παιδί μας είναι δικό μας αλλά δεν είναι ιδιοκτησία μας• είναι μαζί μας αλλά δεν μας ανήκει. Πρέπει να βλέπουμε τον εαυτό μας ως κηδεμόνα και όχι σαν ιδιοκτήτη.

2. Τα παιδιά μας διδάσκουν. Πρέπει να ακούμε τι έχουν να μας πουν και να κατανοούμε ό,τι οι πράξεις τους έχουν κάτι να μας μάθουν.

3. Οφείλουμε να δημιουργούμε ένα θετικό, γεμάτο αγάπη περιβάλλον για το παιδί μας. Τα παιδιά είναι σαν σφουγγάρια που απορροφούν κάθε πληροφορία, δεν γνωρίζουν τον τρόπο να «φιλτράρουν» τα εξωτερικά ερεθίσματα όπως κάνουν οι ενήλικες. Για να δημιουργήσουμε όμως αυτό το θετικό περιβάλλον για τα παιδιά μας, πρέπει πρώτα να το δημιουργήσουμε για τον εαυτό μας.

4. Πρέπει να αφιερώνουμε χρόνο για να είμαστε μαζί με τα παιδιά μας. Διαφορετικά δημιουργούμε ένα τεράστιο κενό.

5. Αξίζουν να τους προσφέρουμε τη ζωή που θα θέλαμε να είχαμε οι ίδιοι. Αν ορισμένοι από εμάς έχουμε τραυματικές εμπειρίες από την παιδική μας ηλικία, πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ώστε τα παιδιά μας να ζουν στο όμορφο περιβάλλον που ονειρευόμασταν και όχι να τα τιμωρούμε εφαρμόζοντας τα τραύματα μας στη δική τους ζωή.

Παρακολουθήστε το αναλυτικό βίντεο από τον Ralph Smart (Αγγλικά)


Ο Ralph Smart είναι Ψυχολόγος, Συγγραφέας, Σύμβουλος, Life Coach, Σύμβουλος Σχέσεων και… Αλχημιστής! Ο Ralph Smart γεννήθηκε στο Λονδίνο. Έχει ταξιδέψει στις 5 ηπείρους, απολαμβάνει τη φύση και να γνωρίζει ανθρώπους από όλα τα φάσματα. Έχει βραβευθεί με το «BA Combined Honours» στην Ψυχολογία και την Εγκληματολογία καθώς η ανθρώπινη φύση τον συναρπάζει. Έχει δημιουργήσει το Κανάλι «Infinite Waters» στο Youtube με πάνω από 26 εκατομμύρια views, βοηθώντας τους ανθρώπους να φτάσουν τον ανώτερο εαυτό τους. Ο Smart έχει επίσης, εκδώσει το πρώτο του μυθιστόρημα: «Tryathon: the love of a galaxy» – ένα μυθιστόρημα που ρίχνει μία ματιά σε ένα φανταστικό μέλλον, την ψηφιακή εποχή όπου οι πόλεμοι καταπολεμούνται μέσω της τεχνολογίας. Η πιο γνωστή φράση του: «Όλοι οι άνθρωποι έχουν γεννηθεί για να είναι ελεύθεροι καθώς το να είσαι ελεύθερος είναι δικαίωμα που έχεις από όταν γεννιέσαι».

www.ralphsmart.com www.youtube.com/channel/UCjt7bEwtlk6A6f_CiY2ZOlQ
Εκτύπωση