Γνωρίζοντας τη «ΦΡΟΝΤΙΔΑ»

Πρόκειται για τον Πανελλήνιο Σύλλογο «ΦΡΟΝΤΙΔΑ» που ως στόχο έχει την πρόληψη, ενημέρωση και συμπαράσταση των ατόμων με Εγκεφαλική Παράλυση, Νοητική Στέρηση και Σύνδρομο Down. Ιδρύθηκε το 2008 στον Πειραιά με σκοπό να προσφέρει κοινωφελές έργο στις οικογένειες που καταφεύγουν στην αναζήτηση βοήθειας λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν.
 
Τα μέλη του Συλλόγου τονίζουν χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα τους www.frodida.gr «Ο Σύλλογος μας πιστεύει ότι το πολιτιστικό επίπεδο μιας κοινωνίας αναδεικνύεται σε σημαντικό βαθμό από τον τρόπο που αντιμετωπίζει, όσα μέλη της διαφέρουν ή μειονεκτούν. Οι συμπολίτες μας με αναπηρία δεν παύουν να αποτελούν φορείς προσωπικής ελευθερίας, αξιοπρέπειας και δημιουργικότητας. Τα άτομα με αναπηρία έχουν μεν ειδικές ανάγκες, όμως διαθέτουν ασφαλείς και ειδικές δυνατότητες, τις οποίες αναπτύσσουν με αξιοθαύμαστο τρόπο, τους μηχανισμούς αναπλήρωσης. Τα άτομα με αναπηρία δεν είναι ούτε κοινωνικοί παραβάτες, ούτε απόβλητοι, αλλά άνθρωποι που αποκλίνουν από έναν ιδεατό τύπο «μέσου ανθρώπου». Είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε προκατάληψη, κοινωνική ανισότητα, στάση απόρριψης και εμπαιγμού, απέναντι στα άτομα με αναπηρία, κοντά όμως στην ανάδειξη και στήριξη των αυτονόητων ανθρώπινων δικαιωμάτων τους, την μόρφωση, την υγεία, την εργασία, τη ζωή».
 
Πριν από λίγες ημέρες, είχαμε την χαρά να προμηθευτούμε την ενημερωτική Εφημερίδα του Συλλόγου. Εκτός από Επιστημονικά άρθρα σχετικά με εξαιρετικά σημαντικά θέματα όπως το κεφάλαιο του Αυτισμού, την αντιμετώπιση της επιθετικής συμπεριφοράς των παιδιών κ.α., η Εφημερίδα περιέχει και υλικό από τις πολυάριθμες δραστηριότητες και εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύλλογος πάντα με επίκεντρο την αλληλεγγύη και τη στήριξη σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη. Κάθε τέτοια προσπάθεια μας γεμίζει ελπίδα και αν μη τι άλλο αξίζει τη στήριξη μας.
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΦΡΟΝΤΙΔΑ»
www.frodida.gr
info@frodida.gr
Εκτύπωση