Τι είναι ο Αυτισμός;

Ο Αυτισμός είναι μια σύνθετη νευροβιολογική διαταραχή με διάρκεια ίση με αυτή της ζωής του ατόμου και αποτελεί μέρος μιας πενταμελούς ομάδας διαταραχών, γνωστή ως Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος. Πρώτος περιέγραψε τον Αυτισμό ο Αμερικάνος Dr. Kanner το 1943, την ώρα που ο σύγχρονός του Dr. Aspreger προσδιόριζε μια ηπιότερη μορφή της διαταραχής, γνωστή σήμερα ως Σύνδρομο Aspreger. Οι δύο αυτές διαταραχές, μαζί με την Παιδική Αποσυνδετική Διαταραχή, τη Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή (PDD NOS), και το Σύνδρομο Rett αποτελούν τις Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος.

Για να μάθετε πόσο συχνά εμφανίζεται ο Αυτισμός, ποια μπορεί να είναι η εικόνα ενός παιδιού με Αυτισμό, ποιες συμπεριφορές θα πρέπει να σας κινητοποιήσουν, πως μπορείτε να διακρίνετε νωρίς τον Αυτισμό και πολλά ακόμα σημαντικά και ενδιαφέροντα στοιχεία, διαβάστε περισσότερα εδώ.


Η Ιωάννα Παπανάνου είναι Ειδική Παιδαγωγός. Το 2008 αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Εκπαιδεύτηκε στην αντιμετώπιση αναγκών μαθητών με Αυτισμό (Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή), Νοητική Καθυστέρηση, Μαθησιακές Δυσκολίες και Αισθητηριακές Απώλειες (απώλειες όρασης, απώλειες ακοής).

www.ipapananou.gr

Εκτύπωση