10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για το μωρό σας!

         
1. Κατά τη διάρκεια των εννέα μηνών μεταξύ της σύλληψης και της γέννησης, το βάρος ενός μωρού αυξάνεται 3 εκατομμύρια φορές!
2. Τα μωρά ξεκινούν να βγάζουν δάκρυα μεταξύ 3 έως 12 εβδομάδων. Παρόλο που κλαίνε από τη στιγμή που γεννιούνται, δεν ρίχνουν δάκρυα. Τα δάκρυα λιπαίνουν και καθαρίζουν τα μάτια.


3. Τα μαλλιά του νεογέννητου σας θα πέσουν από τους 6 μήνες περίπου και θα αντικατασταθούν με τα μόνιμα μαλλάκια του τα οποία και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι σε εντελώς διαφορετικό χρώμα από το αρχικό.
4. Τα μωρά γεννιούνται με 300 οστά ενώ οι ενήλικες έχουν μόνο 206. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα οστά του μωρού δεν έχουν ακόμα συγχωνευθεί κάτι το οποίο και θα συμβεί στους επόμενους μήνες της ζωής τους.
   

   
5. Το μέγεθος των ματιών του μωρού σας θα παραμείνει για πάντα το ίδιο αλλά η μύτη και τα αυτιά του, δεν θα σταματήσουν ποτέ να μεγαλώνουν.
6. Ένα μωρό μέχρι έξι μηνών, μπορεί να αναπνέει και να καταπίνει ταυτόχρονα, κάτι το οποίο είναι αδύνατο για τους ενήλικες.
7. Οι πιο δυνατοί μύες του μωρού σας είναι εκείνοι των ποδιών τους. Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και το γεγονός ότι το μικρό σας είναι πολύ πιο δυνατό από ό, τι πολλά ζώα σε αυτή τη νεαρή ηλικία.
8. Ένα μωρό μέχρι 4 μηνών δεν μπορεί να γευτεί το αλάτι. Η καθυστέρηση μπορεί να σχετίζεται με την ανάπτυξη των νεφρών, τα οποία αρχίζουν να επεξεργάζονται το νάτριο σε αυτή την ηλικία.
9. Τα νεογέννητα είναι πιο πιθανό να γυρίσουν το κεφάλι τους προς τα δεξιά παρά προς τα αριστερά.
10. Τα μωρά γεννιούνται με μικρές μύτες που έχουν την όψη κουμπιού. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η γέφυρα της μύτης του μωρού σας θα αναπτυχθεί αργότερα.
     


Εκτύπωση