7 Μύθοι για τις Μαθησιακές Δυσκολίες | από την Ειδική Παιδαγωγό Ιωάννα Παπανάνου

Τι είναι οι Μαθησιακές Δυσκολίες;

Οι «Μαθησιακές Δυσκολίες» είναι ένας όρος-ομπρέλα που αναφέρεται σε μία ανομοιογενή ομάδα διαταραχών, οι οποίες εκδηλώνονται με δυσκολίες στην κατάκτηση και χρήση της ακρόασης, της ομιλίας, της ανάγνωσης, της γραφής, του συλλογισμού και της μαθηματικής ικανότητας.

Προβλήματα συμπεριφοράς, στην κοινωνική αλληλεπίδραση, στον έλεγχο ή/και στην κοινωνική αντίληψη για παράδειγμα μπορεί να εκδηλώνονται επίσης σε παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες, ωστόσο δεν αποτελούν από μόνα τους τέτοιες.

Ποιο είναι το βασικό διαγνωστικό κριτήριο των Μαθησιακών Δυσκολιών;

Οι Μαθησιακές Δυσκολίες γίνονται συνήθως εμφανής στις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείο όταν το παιδί συναντά δυσκολίες στην προσπάθειά του να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μάθησης. Το βασικότερο διαγνωστικό κριτήριο των Μαθησιακών Δυσκολιών λοιπόν είναι η απόκλιση ανάμεσα στο νοητικό δυναμικό του παιδιού και στη σχολική του επίδοση.

Ποιοι είναι οι 7 δημοφιλέστεροι Μύθοι για τις Μαθησιακές Δυσκολίες;

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Η Ιωάννα Παπανάνου είναι Ειδική Παιδαγωγός. Το 2008 αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Εκπαιδεύτηκε στην αντιμετώπιση αναγκών μαθητών με Αυτισμό (Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή), Νοητική Καθυστέρηση, Μαθησιακές Δυσκολίες και Αισθητηριακές Απώλειες (απώλειες όρασης, απώλειες ακοής).

www.ipapananou.gr

Εκτύπωση