Δωρεάν εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια αυτό το Σαββατοκύριακο 13 – 14 Μαΐου 2017

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΜΑΪΟΥ 2017

Η ΑΓΚΑΛΙΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

10 – 13 Μαΐου 2017 | River West > Χαϊδάρι – Αιγάλεω – Αγ. Βαρβάρα

Από τη Τετάρτη 10 έως και το Σάββατο 13 Μαΐου, εθελοντές του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού «Η Αγκαλιά» θα συγκεντρώνουν στο Εμπορικό κέντρο River West είδη πρώτης ανάγκης για την υποστήριξη των μητέρων και παιδιών που έχουν ανάγκη.

Συγκεκριμένα, κάθε μέρα, από τις 11:00 έως τις 20:00, οι επισκέπτες του εμπορικού κέντρου θα μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα, παιχνίδια, γάλατα, πάνες, ρουχισμό, υποδήματα, κούνιες, καρότσια και άλλα είδη βρεφανάπτυξης για το Σύλλογο «Η Αγκαλιά». Τα είδη προσφοράς μπορούν να είναι καινούργια ή μεταχειρισμένα σε πολύ καλή κατάσταση.

Το Σάββατο 13 Μαΐου (11:00 έως τις 20:00) γινόμαστε μια μεγάλη «Αγκαλιά», για να υποδεχτούμε στο εμπορικό κέντρο River West τους μικρούς επισκέπτες με μουσικά παιχνίδια, event με ξυλοπόδαρους, κλόουν, ταχυδακτυλουργικά, κατασκευές και ζωγραφική, αλλά και πολλές εκπλήξεις και δώρα για τα παιδιά και τη μαμά.

River West > Χαϊδάρι – Αιγάλεω – Αγ. Βαρβάρα Διεύθυνση: Λεωφόρος Κηφισού 96-98 Τηλέφωνο: 8012225050 Καθημερινά: 11:00 με 20:00


ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ: «ΝΤΥΝΟΜΑΙ… ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ!»

13 Μαΐου 2017 | Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος > Καλλιθέα – Μοσχάτο «Ντύνομαι… αρχιτεκτονικά!»

Η τέχνη της αρχιτεκτονικής γίνεται… παιχνίδι στα χέρια των παιδιών! Ανακαλύπτουν τον ρόλο της ιδέας, τα διαφορετικά μεγέθη, τη σημασία του προσανατολισμού και την έννοια της φόρμας στην αρχιτεκτονική, παίζοντας εικαστικά.

Ζωγραφίζουν τον εαυτό τους φορώντας το… ΚΠΙΣΝ! Ανακαλύπτουν τη φόρμα και τη χρήση βασικών σχημάτων στην αρχιτεκτονική, δημιουργώντας το προσωπικό τους έργο.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Χριστίνα Τσινισιζέλη, Εικαστικός Για παιδιά 6-8 ετών Έως 15 συμμετοχές

Διάρκεια: 17.30-19.00

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος > Καλλιθέα – Μοσχάτο Διεύθυνση: Ευριπίδου και Λ.Συγγρού Τηλέφωνο: 2168091001, 002, 003, e-mail: visitorscenter@snfcc.org Σάββατο 13 Μαίου 2017, ώρες: 17:30


«ΕΞΙ ΛΕΞΕΙΣ… ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΕΞΕΙΣ» ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ

13 Μαΐου 2017 | Βιβλιοθήκη Αγ. Ι. Ρέντη > Πνευματικό Κέντρο Ρέντη

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Αγ.Ι.Ρέντη θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο παραμυθοκάμωμα της χρονιάς με τίτλο «έξι λέξεις… ιστορία για να πλέξεις».

Η εκδήλωση που έχει ως σκοπό την εξοικείωση των παιδιών με το βιβλίο και τον χώρο της βιβλιοθήκης, την καλλιέργεια της φαντασίας τους και την ανάπτυξη της κριτικής τους σκέψης, θα γίνει το Σάββατο 13 Μαΐου στις 11:00 το πρωί.

Μέσα από τις λέξεις η νηπιαγωγός Ελένη Τάτσιου αφηγείται σε παιδιά 4-6 ετών μία ιστορία με λέξεις από παραμύθια ενώ θα ακολουθήσει μουσικοκινητικό παιχνίδι και δημιουργική απασχόληση με χειροτεχνίες.

Βιβλιοθήκη Αγ. Ι. Ρέντη > Πνευματικό Κέντρο Ρέντη Διεύθυνση: Μπιχάκη 15 Τηλέφωνο: 2104838374, e-mail: vivliorentis@yahoo.gr Σάββατο 13 Μαίου 2017, ώρες: 11:00


ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ «ΔΡΟΜΩΝ ΖΩΗΣ» ΜΕ ΤΟΥΣ DRUM WORKS

13 Μαΐου 2017 | Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος > Καλλιθέα – Μοσχάτο

Σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή, στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών της δράσεων, οι «Δρόμοι Ζωής» συμμετέχουν στο εργαστήριο εμψύχωσης, συναισθηματικής ενδυνάμωσης και μουσικής εκπαίδευσης που φέρνουν οι “Drum Works” για πρώτη φορά στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει πριν από μια δεκαετία, αρχικά σε σχολεία του ανατολικού Λονδίνου και έχει αποκτήσει διεθνή αναγνώριση.

Τα παιδιά των «Δρόμων Ζωής» θα λάβουν μέρος στις δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα 9-13 Μαΐου 2017. Το πρόγραμμα αποτελεί αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Η δράση κορυφώνεται με τη μουσική γιορτή που περιλαμβάνει συναυλία και εργαστήρια ανοιχτά προς το κοινό, το Σάββατο 13 Μαΐου, από τις 5 έως τις 8 το απόγευμα στον Πευκώνα του Πάρκου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος > Καλλιθέα – Μοσχάτο Διεύθυνση: Ευριπίδου και Λ.Συγγρού Τηλέφωνο: 2168091001, 002, 003, e-mail: visitorscenter@snfcc.org Σάββατο 13 Μαίου 2017, ώρες: 17:00


Αθήνα – Σταδίου 24 – 13 Μαΐου 2017 11:00

Άννα Δενδρινού

Οι εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη παρουσιάζουν στον ΙΑΝΟ το βιβλίο της Άννας Δενδρινού με τίτλο Ψάρια στον γιαλό με πλακάτ και με πανό.

Είσοδος ελεύθερη

Για παιδιά από 6 ετών και άνω

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Μια παρέα παιδιών φτιάχνουν πύργους και αμμοπολιτείες στην παραλία, όταν ξαφνικά σηκώνονται πελώρια κύματα, που τους κόβουν την ανάσα. Και τι να δουν; Διάφορα θαλασσινά βγαίνουν στο γιαλό για να διαδηλώσουν με πλακάτ και με πανό!

Ο λόγος της διαμαρτυρίας τους είναι ότι η Ρύπανση και η Μόλυνση έχουν κάνει τη ζωή τους ανυπόφορη μες στη Θαλασσοχώρα. Όμως, το μεγαλύτερο παράπονό τους είναι η ανθρώπινη αδιαφορία. Αυτή είναι που προκαλεί την αλόγιστη καταστροφή του περιβάλλοντος.

Αμέσως τα παιδιά βάζουν τα δυνατά τους για να βρουν μια λύση… ένα μέσο μαγικό. Άραγε θα καταφέρουν να σώσουν τα θαλασσινά και τον πολύτιμο βυθό;

Ένα παραμύθι που στο τέλος γίνεται και παιχνίδι θεατρικό!

www.ianos.gr


Αθήνα – ΣΤΑΔΙΟΥ 24 – 13 Μαΐου 2017 12:00

musicArte | «Ο Beethoven στα χέρια των παιδιών»

Για τρίτη χρονιά η εκπαιδευτική μουσική ομάδα musicArte έρχεται στον παιδικό ΙΑΝΟ. Φέτος, παρουσιάζει ένα μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στον Beethoven με τίτλο «Beethoven… για την Ελίζα».

Είσοδος ελεύθερη

Για παιδιά Δημοτικού

Πληροφορίες κα Κατερίνα Παπαδάκου, 211 800 1160 και στο 6987300 329

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο IANOS CAFE

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα:

Η μουσική διαμορφώνεται από την κοινωνία και την ίδια στιγμή τη διαμορφώνει. Η μουσική καλλιέργεια αποτελεί το πρώτο βήμα για μια κουλτούρα που μακροπρόθεσμα θα βοηθήσει τα παιδιά στην πνευματική, ψυχική και συναισθηματική τους ολοκλήρωση. Με σεβασμό για τα παιδιά και τις καθημερινές μουσικές τους εμπειρίες, δημιουργήσαμε το μουσικό- εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Beethoven…για την Ελίζα!» επιχειρώντας να μετατρέψουμε την εμπειρία της ακρόασης, σε μια εμπειρία με νόημα, να ενθουσιάσουμε, αλλά και να διατηρήσουμε τον ενθουσιασμό των παιδιών για τη κλασική μουσική!

Πρόκειται για ένα δομημένο, εκπαιδευτικό, μουσικό πρόγραμμα που μέσα από ακροάσεις, παιχνίδια, γρίφους, βιντεοπροβολές, παρουσιάσεις εικόνων και αντλώντας έμπνευση από έναν πολύ αγαπημένο συνθέτη επιχειρεί να προσφέρει γνώσεις και εμπειρίες στα παιδιά, να τα βοηθήσει να κατανοήσουν ότι η μουσική του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με βαθιές αναλλοίωτες ανθρώπινες ανάγκες και αξίες και να τους δώσει τη δυνατότητα να πετάξουν με τη φαντασία τους στον υπέροχο μουσικό κόσμο του.

Γιατί σε ποιον ανήκει η μουσική; Σε όλους!

www.ianos.gr


Αθήνα – Σταδίου 24 – 13 Μαΐου 2017 13:00

Γιώργος Μπουμπούσης

Οι εκδόσεις Σαΐτη και ο Παιδικός ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο του Γιώργου Μπουμπούση με τίτλο «Παππούς για υιοθεσία».

Είσοδος ελεύθερη

Για παιδιά από 4 ετών και άνω

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο Μιχάλης έχει χάσει και τους δύο του παππούδες. Κι ενώ όλοι οι φίλοι του κάτι έχουν να διηγηθούν για τον παππού τους, εκείνος δεν έχει τίποτα να πει.

Μέχρι που μια μέρα παίρνει τη μεγάλη απόφαση να υιοθετήσει έναν ολόδικό του «καινούριο» παππού. Κι ενώ το ταξίδι της υιοθεσίας ξεκινά, ο Μιχάλης ανακαλύπτει ότι ο Άγιος Πορφύριος συνδέεται αναπάντεχα με αυτό!

Μια ιστορία που η αγάπη για την ευαίσθητη τρίτη ηλικία συναντά «μυστικά» τον αγαπημένο μικρών και μεγάλων Άγιο Πορφύριο…

www.ianos.gr


ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΜΑΪΟΥ 2017

 

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΙΛΙΟΥ 2017

14 Μαΐου 2017 | Δημαρχείο Ιλίου > Ίλιον – Πετρούπολη

Ποδηλατικός Γύρος Ιλίου – βόλτα στην πόλη με το ποδήλατο.

O ∆ήµος Ιλίου σε συνεργασία µε τον Ποδηλατικό ∆ροµικό Σύλλογο «Ο∆ΥΣΣΕΑΣ» και την συµµετοχή της Οµάδας «Ποδηλατιστές Ιλίου» διοργανώνουν τον Ποδηλατικό Γύρο Ιλίου την Κυριακή 14 Μαΐου 2017.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10.30 π.µ. στο ∆ηµαρχείο Ιλίου.

Δημαρχείο Ιλίου > Ίλιον – Πετρούπολη Διεύθυνση: Κάλχου 48-50 Τηλέφωνο: 2132030000 Κυριακή 14 Μαίου 2017, ώρες: 10:30


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Κυριακή 14 Μαΐου 2017 | 11:00-15:00

ΩΝΑΣΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ (Αμαλίας 56, Αθήνα, Στάση μετρό ΑΚΡΟΠΟΛΗ) ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 13-17 ΕΤΩΝ

Το εργαστήρι έχει ως στόχο την εισαγωγή των παιδιών στην τέχνη της διήγησης ιστοριών και της δημιουργίας video με τη χρήση εργαλείων νέας τεχνολογίας. Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες και καλούνται να φτιάξουν τη δική τους ψηφιακή ιστορία (video) διάρκειας 3-5΄, με βάση ένα προεπιλεγμένο βιβλίο ή θέμα της βιβλιοθήκης.

Συνετελεστής: Κώστας Διαμαντής, 3D Graphics and Game developer, Software & Media Administrator, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση είναι με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο education@onassis.org ή στο 210 37 13 000 (Δευτέρα – Παρασκευή 9:00-17:00).


ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ – ΩΔΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ

14 Μαΐου 2017 | Ωδείο Φίλιππος Νάκας > Κέντρο Αθήνας

Την Κυριακή 14 Μαΐου από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα το Ωδείο Φίλιππος Νάκας μας ανοίγει την πόρτα στη μουσική.

H ανοιχτή μέρα μουσικής είναι μια μοναδική ευκαιρία ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και επιμόρφωσης, ελεύθερη για όλους, όποια κι αν είναι η ηλικία τους. Παιδιά, εφήβους ή ενήλικες. Περιλαμβάνει πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες και προσφέρει τη δυνατότητα συμμετοχής σε δοκιμαστικά μαθήματα για όλα τα μουσικά όργανα.

Ακόμα και τα πολύ μικρά παιδιά (από 10 μηνών και πάνω) έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη χαρά της μουσικής, συμμετέχοντας σε δοκιμαστικά μαθήματα με τα εξαιρετικά αποτελεσματικά συστήματα της Yamaha που συνδυάζουν τη μάθηση με τη διασκέδαση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν περισσότερες από 30 συναυλίες και εργαστήρια για όλα τα μουσικά είδη και να κερδίσουν: δωρεάν εγγραφή στο Ωδείο, δωρεάν μουσικά όργανα και υποτροφίες φοίτησης.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων ενημερωθείτε εδώ.

Ωδείο Φίλιππος Νάκας > Κέντρο Αθήνας Διεύθυνση: Ιπποκράτους 41 Τηλέφωνο: 210 3634000, 210 3633583, e-mail: conservatory@nakas.gr Κυριακή: 11:00 με 18:00

Κρατήστε θέση – δηλώστε συμμετοχή: Ιπποκράτους 41, Αθήνα, τηλ.: 210 3634000, conservatory@nakas.gr


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΓΙΩΤΗ «ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ»

14 Μαΐου 2017 | Yoleni’s Flagship Store > Κέντρο Αθήνας

Η Yoleni’s, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της Μαρίνας Γιώτη «Μια καρδιά», φιλοξενεί στον πολυχώρο του Yoleni’s Flagship store, την ιδιαίτερη παρουσίαση του βιβλίου, υπό τη διοργάνωση των εκδόσεων «Διόπτρα».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ανήμερα της Γιορτής της Μητέρας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Όραμα Ελπίδας, την Κυριακή, 14 Μαΐου 2017, στις 12:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Yoleni’s Flagship Store, στην οδό Σόλωνος 9, Κολωνάκι. Μητέρες και παιδιά κάθε ηλικίας θα έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν τη μοναδική σχέση αγάπης που χαρακτηρίζει τον ξεχωριστό αυτό δεσμό.

Η ανάγνωση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από την ηθοποιό και μητέρα Ζέτα Δούκα. Ακόμη, ενδιαφέρουσες ομιλίες θα ακουστούν από τις γνωστές bloggers -και φυσικά μητέρες- Ζωή Κρονάκη και Μυρτώ Κάζη. Τέλος, το παιδικό δημιουργικό εργαστήρι «Yolenini», στον 2ο όροφο του πολυχώρου, θα είναι ανοιχτό για να υποδεχτεί τους μικρούς εξερευνητές στα διαθεματικά προγράμματα που οργανώνει καθημερινά.

Yoleni’s Flagship store > Κέντρο Αθήνας Διεύθυνση: Σόλωνος 9 Τηλέφωνο: 2122223622 Κυριακή 14 Μαίου 2017, ώρες: 12:00

Είσοδος ελεύθερη | Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας Δηλώσεις συμμετοχής: 212 22 23 622 (Δευτέρα – Παρασκευή. 09:00-19:00), letstalk@yolenis.com


HOOP DANCE PARTY ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

14 Μαΐου 2017 | Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος > Καλλιθέα – Μοσχάτο

Το χούλα χουπ αποτελεί ένα διαχρονικό παιχνίδι για παιδιά. Πόσοι όμως γνωρίζουμε ότι συμβάλλει στον συντονισμό, στην ισορροπία του σώματος και στην εγρήγορση του μυαλού;

Στο εργαστήριο αυτό τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με ποικίλους τρόπους με το αγαπημένο τους παιχνίδι και να γυμνάσουν σώμα και πνεύμα διασκεδάζοντας.

Θα υπάρχουν διαθέσιμα χούλα χουπς για όλους τους συμμετέχοντες.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Sunny Diz

Κυριακή 14/5 | 18.30-20.00 Για παιδιά 6-12 ετών Έως 20 συμμετοχές

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος > Καλλιθέα – Μοσχάτο Διεύθυνση: Ευριπίδου και Λ.Συγγρού Τηλέφωνο: 2168091001, 002, 003, e-mail: visitorscenter@snfcc.org Κυριακή 14 Μαίου 2017, ώρες: 18:30


ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 14 ΜΑΙΟΥ

14 Μαΐου 2017 | Τεχνόπολις > Γκάζι – Βοτανικός – Κεραμεικός Εκπαιδευτικά και επιστημονικά εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις, προβολές, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πολλές ακόμα δημιουργικές δραστηριότητες συνθέτουν την αγαπημένη κυριακάτικη συνήθεια μικρών και μεγάλων: ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υπόσχεται αξέχαστες στιγμές διασκέδασης, μια φορά το μήνα, με διαφορετική θεματική κάθε φορά.

Χώρος – Αίθουσα: Δεξαμενές Καθαρισμού (Δ10) , Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο (Δ2) , Κεντρική Αυλή

Τεχνόπολις > Γκάζι – Βοτανικός – Κεραμεικός Διεύθυνση: Πειραιώς 100 Κυριακή 14 Μαίου 2017, ώρες: 11:00

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη. Η είσοδος στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και στο Παρατηρητήριο είναι ελεύθερη μέχρι τις 14.00. Απαραίτητη κράτηση: 213 0109300 (Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00 – 17.00)

Εκτύπωση