Δωρεάν εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια αυτό το Σαββατοκύριακο 27 – 28 Μαΐου 2017

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΜΑΪΟΥ 2017

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ιδρύματος Ωνάση Μάιος 2017

ΩΝΑΣΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ | ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΒΑΦΗ | ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Ενήλικες-Παιδιά-Οικογένειες-Ερευνητές

Μικροί ναύτες: Χάρτες, Πυξίδες και… Θησαυροί!

Σάββατο 27 Μαΐου 2017 11:00-13:00 & 13:30-15:30 ΩΝΑΣΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ (Αμαλίας 56, Αθήνα, Στάση μετρό ΑΚΡΟΠΟΛΗ) ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 6-10 ΕΤΩΝ

Με αφορμή «Το νησί των θησαυρών» του Στήβενσον, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα μυστικά των χαρτών, θα επιχειρήσουν να χαρτογραφήσουν το χώρο, να φτιάξουν τον δικό τους χάρτη του κόσμου με μια μερκατορική προβολή, θα μετρήσουν φάρους στο σκοτάδι, θα γνωρίσουν την πυξίδα και τη χρήση της, αλλά και μυστικά προσανατολισμού με τον ήλιο και τα αστέρια. Συντελεστές: Αντώνης Παπαθεοδούλου, Συγγραφέας Ίρις Σαμαρτζή, Εικονογραφος Παιδικός IANOS


Αθήνα – Σταδίου 24 | 27 Μαΐου 2017 11:00

Λίνα Σωτηροπούλου

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και ο ΙΑΝΟS προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή τα δύο πρώτα βιβλία Πίκο και Λόλα: Η εκδρομή & Πίκο και Λόλα: Τα όνειρα της νέας σειράς της Λίνας Σωτηροπούλου με τίτλο «Πίκο και Λόλα».

Ελεύθερη είσοδος

Για παιδιά από 3 ετών

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο Πίκο και η Λόλα, είναι δυο φίλοι κολλητοί. Είναι χαρούμενοι και γελαστοί. Όνειρα κάνουνε παρέα, πάνε εκδρομές, περνάνε ωραία. Ελάτε και εσείς να τους γνωρίσετε, να μοιραστούμε τα όνειρά τους και να κάνουμε τα δικά μας σχέδια μαζί τους!

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!


Αθήνα – Σταδίου 24 | 27 Μαΐου 2017 13:00

Μαρία Καριωτάκη

Οι εκδόσεις Ίτανος παρουσιάζουν στον Παιδικό ΙΑΝΟ τα εκπαιδευτικά παραμύθια της Μαρίας Καριωτάκη με τίτλο Η κυρία Σιντορέ και η γραμματική σαν… παραμύθι και Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία.

Είσοδος ελεύθερη

Για παιδιά από 5 ετών και άνω

Μετά το πολύ επιτυχημένο βιβλίο «Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία» οι εκδόσεις Ίτανος και η συγγραφέας Μαρία Καριωτάκη

παρουσιάζουν στο κοινό το νέο τους εγχείρημα για την εκμάθηση της γραμματικής μέσα από τραγούδια και παραμύθια.

Το βιβλίο περιέχει 10 ιστορίες που διδάσκουν στα παιδιά τα μέρη του λόγου, τους χρόνους των ρημάτων, τα σημεία στίξης, τις πτώσεις και άλλους γραμματικούς όρους. Η φαντασία και η παιδική ματιά διαπερνούν τη γραμματική, κάνοντας τις δυσνόητες και αφηρημένες έννοιές της οικείες για τα μικρά παιδιά

με σκοπό να έχουν μια ομαλή και ευχάριστη εισαγωγή στον κόσμο της γλώσσας και της γραμματικής.

Το βιβλίο περιλαμβάνει CD με τις αφηγήσεις των παραμυθιών και όμορφα τραγούδια, που, με τη μελωδία και τον ρυθμό τους,

θα κάνουν τα παιδιά να λατρέψουν τη γραμματική!

Το βιβλίο συνοδεύεται από e-book για τη σχολική τάξη, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν στο www.kiriasidore.bogspot.gr,

όπου θα βρείτε επίσης βίντεο με τραγούδια και ακόμα περισσότερο υλικό για τη διδασκαλία των πρώτων τάξεων του δημοτικού.

Εικονογράφηση: Άννα Χιλετζάκη

Τραγουδούν: Π. Μουζουράκης, Γ. Σαββιδάκης, Ι. Τσιγάρα, Χ. Καράνταης και παιδική χορωδία

Μουσικές συνθέσεις: Αγάθη Παντελίδου, Δημήτρης Βασμαρής, Κλειώ Ηλιάδη, Σταύρος Καντεποζίδης

Αφήγηση: Κατερίνα Ζουρίδη

Βιογραφικό Μαρίας Καριωτάκη:

Η Μαρία Καριωτάκη γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης, σπούδασε παιδαγωγικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Freie Universität στο Βερολίνο. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στο Παιδικό Βιβλίο και τη Φιλαναγνωσία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Το 2013 τιμήθηκε από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά με έπαινο στην κατηγορία παιδικής ποίησης. Εργάζεται ως δασκάλα στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας στο Ηράκλειο Κρήτης. Παράλληλα, ασχολείται με τη συγγραφή παραμυθιών, θεατρικών έργων, ποιημάτων και τραγουδιών. Το 2014 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο με μουσικό CD «Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία», στο οποίο συνεργάζεται με αξιόλογους μουσικούς, όπως ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Γιάννης Σαββιδάκης.

Επισκεφτείτε το ιστολόγιο της κυρίας Σιντορέ, όπου θα βρείτε βίντεο των τραγουδιών, δραστηριότητες για την τάξη, εκπαιδευτικό υλικό, παρτιτούρες των τραγουδιών και πολλά άλλα! kiriasidore.blogspot.gr


Αθήνα – Σταδίου 24 | 27 Μαΐου 2017 14:00

Μικρά Μολύβια – Βιβλιοδεσμοί

Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος και ο Παιδικός ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο Χαμένοι στη σύνδεση από το τα Μικρά Μολύβια – Βιβλιοδεσμοί.

Θα προλογίσουν οι συγγραφείς: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη και Κώστας Πούλος.

Θα συντονίσουν οι εκπαιδευτικοί: Βάσω Αρβανίτη και Γιάννης Ζαχαρόπουλος.

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στα Παιδικά Χωριά SOS, εκπρόσωπος των οποίων θα παρευρεθεί στην εκδήλωση.

Είσοδος ελεύθερη

Για παιδιά από 4 ετών και άνω

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ΙΑΝΟS CAFE

ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΜΙΚΡΑ ΜΟΛΥΒΙΑ – ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΜΟΙ»

Για άλλη μια χρονιά μέσα από το «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΙΚΡΑ ΜΟΛΥΒΙΑ – ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΜΟΙ» συγγραφικές ομάδες μαθητών και μαθητριών από 16 Δημοτικά Σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου:

ΙΔ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΑΥΓΟΥΛΕΑ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ , ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΔΕΛΕ (ΡΕΘΥΜΝΟ), ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΡΙΤΣΑΣ(ΛΑΣΙΘΙ), 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ, 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ, 2o Δ.Σ.ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ», 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ, 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΙΡΩΝ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ), 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ, 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ, 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ, 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ, 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ, Ι΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΦΟΥ «ΕΥΑΓΟΡΑ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙΔΗ», ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία του βιβλίου με τίτλο «Χαμένοι στη σύνδεση» (εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, εικονογράφηση Ναταλία Καπατσούλια)

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Χαμένοι στη σύνδεση: To παράξενο μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα και η εξαφάνιση του καλύτερού τους φίλου, οδηγούν μια παρέα εφήβων σε μια συναρπαστική περιπέτεια. Η πάλη ανάμεσα στον ψηφιακό και τον πραγματικό κόσμο θα δοκιμάσει τη δύναμη της φιλίας τους και θα τους βοηθήσει να συνειδητοποιήσουν πόσο σημαντικό είναι να δημιουργείς -εσύ ο ίδιος- τον δικό σου παράδεισο…

Γιάννης Ζαχαρόπουλος

Εκπαιδευτικός – συγγραφέας

(Ιδρυτής – συντονιστής του προγράμματος ΜΙΚΡΑ ΜΟΛΥΒΙΑ – ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΜΟΙ)


Generations: A Family Festival

Το ΚΠΙΣΝ σας προσκαλεί στο Generations: A Family Festival

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), λίγο πριν την έλευση του καλοκαιριού, προσκαλεί γονείς και παιδιά να περάσουν μαζί το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου (27 & 28/5) στο Generations: A Family Festival, ένα φεστιβάλ για όλη την οικογένεια, με ελεύθερη είσοδο.

Φανταστείτε ένα φεστιβάλ όπου υπάρχει χώρος για όλους, μικρούς και μεγάλους, και για όλα: Μουσική, χορό, παιχνίδια και δραστηριότητες. Ένα φεστιβάλ κάπως διαφορετικό από αυτά που ξέρετε, καθώς συνδυάζει πράγματα που, αντί να απευθύνονται μόνο σε ενήλικές ή μόνο σε παιδιά, απευθύνονται σε όλους. Αυτό είναι το Generations!

Στις 27 και 28/5 το ολάνθιστο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος μεταμορφώνεται και, από τις 17:00 μέχρι τις 23:00, μαθήματα τσίρκου για γονείς και παιδιά, δημιουργικά εργαστήρια με μουσική, εξερεύνηση και ζωγραφική και DJ set από δυο από τις επιδραστικότερες φιγούρες στο χώρο της Βρετανικής μουσικής σκηνής, τον Daddy G των Massive Attack (28/5) και τον Andy Smith των Portishead (27/5) μας περιμένουν για να μας χαρίσουν στιγμές διασκέδασης και γέλιου και να μας ταξιδέψουν μουσικά κάτω από τα αστέρια.

Τo lineup του live stage συμπληρώνουν σημαντικά ελληνικά σχήματα όπως οι Wolfy Funk Project (27/5) και οι Blend Mishkin & Roots Evolution (28/5), ενώ στα booths γνωστοί DJ από την Ελλάδα και το εξωτερικό (όπως οι Supersan, Wubdise, DJ Booker κ.α.) θα δίνουν το ρυθμό από νωρίς.

Στα μαθήματα τσίρκου όλοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις βασικές αρχές των ζογκλερικών, εναέρια ακροβατική κούνια (trapeze), μπάλα ισορροπίας (walking globe), ακροβατικά εδάφους και πολλά άλλα, ενώ δρώμενα, εργαστήρια και εκπλήξεις σε διάφορα σημεία του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος περιμένουν τους επισκέπτες να τα ανακαλύψουν και να συμμετάσχουν.

Τέλος, στο Πάρκο θα λειτουργούν photo booths και stands που θα πωλούν σνακ και φαγητά, συμπληρώνοντας την εμπειρία της οικογενειακής διασκέδασης.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Πληροφορίες για την πρόσβασή σας στο ΚΠΙΣΝ μπορείτε να βρείτε στο https://www.snfcc.org/you-the-snfcc/how-to-get-here/?lang=el

Generations: A Family Festival – Αναλυτικές πληροφορίες Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

GENERATIONS – ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ 27 Μαίου 2017 … 28 Μαίου 2017 | Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος > Καλλιθέα – Μοσχάτο Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής εργαστήρια: • Χαμογελάστε οικογενειακώς Καλώς ορίσατε στην μαγική ντουλάπα του Playroom, ταιριάξτε τα αξεσουάρ και επινοήστε το πιο ευφάνταστο outfit! Φωτογραφηθείτε οικογενειακώς: Ο μπαμπάς θα διαλέξει τη μάσκα του Elvis, η μαμά μια ποδιά που θυμίζει φόρεμα μιας άλλης εποχής και τα παιδιά θα προσπαθήσουν να αποφασίσουν μεταξύ της ουράς δεινοσαύρου και του πιο χρωματιστού καπέλου. Ώρες: 17.00-17.40, 17.50-18.30, 18.40-19.20, 19.30-20.10, 20.20-21.00, 21.10-21.50 Έως 40 συμμετοχές ανά γκουπ Για παιδιά 4+ ετών • Μουσικά Όργανα Ένα δημιουργικό εργαστήριο του Playroom που δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα μουσικό φεστιβάλ! Ξύλινα μουσικά όργανα περιμένουν τους μικρούς λάτρεις της μουσικής να τα χρωματίσουν και να τα πάρουν μαζί τους στη συναυλία! Ώρες: 17.00-17.40, 17.50-18.30, 18.40-19.20, 19.30-20.10, 20.20-21.00, 21.10-21.50 Έως 40 συμμετοχές ανά γκουπ Για παιδιά 5+ ετών • Χρωματιστά Ζώα Προσοχή! Το Πάρκο έχει γεμίσει χρωματιστά άγρια ζώα! Όταν βρεθούν μπροστά σας μην τους δείξετε τα συναισθήματά σας! Πάρτε μαρκαδόρους και ζωγραφίστε τα πάνω τους! Ώρες: 17.00-17.40, 17.50-18.30, 18.40-19.20, 19.30-20.10, 20.20-21.00, 21.10-21.50 Έως 40 συμμετοχές ανά γκουπ Για παιδιά 4+ ετών • Ζωντανός τοίχος Το Playroom κατασκεύασε μια μεγάλη ξύλινη κατασκευή η οποία συγκεντρώνει όλα τα αγαπημένα παιχνίδια και υλικά ενός καλλιτέχνη. Τα τελάρα όμως γυρίζουν γύρω γύρω και ο πηλός μπορεί να αλλάζει συνεχώς μορφή! Το χαρτί δεν τελειώνει ποτέ και μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο ομαδικό έργο. Ώρες: 17.00-23.00 Έως 10 συμμετοχές ανά 20΄ Για παιδιά 4+ ετών • Το καταφύγιο Ψάξτε όλο το Πάρκο μέχρι να βρείτε το πιο τετράγωνο! Στη διαδρομή θα ανακαλύψετε φανταστικά αντικείμενα για να πλάσετε τη δική σας ιστορία. Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Playroom Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος > Καλλιθέα – Μοσχάτο Διεύθυνση: Ευριπίδου και Λ.Συγγρού Τηλέφωνο: 2168091001, 002, 003, e-mail: visitorscenter@snfcc.org Σάββατο: 17:00 με 23:00 Κυριακή: 17:00 με 23:00

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ & ΔΡΩΜΕΝΑ

Σάββατο & Κυριακή 27-28/5

Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Τσίρκο για γονείς και παιδιά

17.30-21.15 (ανά 45 λεπτά)

Στα μαθήματα τσίρκου γονείς και παιδιά έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με τον κόσμο του τσίρκου μέσα από το παιχνίδι. Με τη βοήθεια έμπειρων εκπαιδευτών της σχολής Circus Dayz, θα δοκιμάσουν όλα αυτά που βλέπουν σαν θεατές! Μικροί και μεγάλοι θα αναπτύξουν δεξιότητες στο συντονισμό, την ισορροπία, την ευελιξία, τη δύναμη και την επικοινωνία. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν τις βασικές αρχές των ζογκλερικών, εναέρια ακροβατική κούνια (trapeze), μπάλα ισορροπίας (walking globe), ακροβατικά εδάφους και πολλά άλλα. Δεν απαιτείται εμπειρία για το μάθημα αυτό, παρά μόνο θέληση να δοκιμάσετε κάτι νέο!

Παράλληλα, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ και ισορροπιστές της ομάδας θεαμάτων της Circus Dayz δημιουργούν δράσεις ανάμεσα στον κόσμο αλλά και επάνω στη σκηνή, που θα σας κόψουν την ανάσα και θα χρωματίσουν τη φαντασία σας!

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Circus Dayz

Χαμογελάστε οικογενειακώς

17.00-23.00

Καλως ορίσατε στην μαγική ντουλάπα του Playroom, ταιριάξτε τα αξεσουάρ και επινοήστε το πιο ευφάνταστο outfit! Φωτογραφηθείτε οικογενειακώς: Ο μπαμπάς θα διαλέξει τη μάσκα του Elvis, η μαμά μια ποδιά που θυμίζει φόρεμα μιας άλλης εποχής και τα παιδιά θα προσπαθήσουν να αποφασίσουν μεταξύ της ουράς δεινοσαύρου και του πιο χρωματιστού καπέλου.

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Playroom

Μουσικά Όργανα

17.00-21.50 (ανά 40 λεπτά)

Ένα δημιουργικό εργαστήριο του Playroom που δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα μουσικό φεστιβάλ! Ξύλινα μουσικά όργανα περιμένουν τους μικρούς λάτρεις της μουσικής να τα χρωματίσουν και να τα πάρουν μαζί τους στη συναυλία!

(για παιδιά 4+ ετών – έως 40 συμμετοχές ανά γκρουπ)

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Playroom

Χρωματιστά Ζώα

17.00-21.50 (ανά 40 λεπτά)

Προσοχή! Το Πάρκο έχει γεμίσει χρωματιστά άγρια ζώα! Όταν βρεθούν μπροστά σας μην τους δείξετε τα συναισθήματά σας! Πάρτε μαρκαδόρους και ζωγραφίστε τα πάνω τους!

(για παιδιά 5+ ετών – έως 40 συμμετοχές ανά γκρουπ)

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Playroom

Ζωντανός τοίχος

17.00-21.50 (ανά 40 λεπτά)

Το Playroom κατασκεύασε μια μεγάλη ξύλινη κατασκευή η οποία συγκεντρώνει όλα τα αγαπημένα παιχνίδια και υλικά ενός καλλιτέχνη. Τα τελάρα όμως γυρίζουν γύρω γύρω και ο πηλός μπορεί να αλλάζει συνεχώς μορφή! Το χαρτί δεν τελειώνει ποτέ και μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο ομαδικό έργο.

(για παιδιά 4+ ετών – έως 40 συμμετοχές ανά γκρουπ)

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Playroom

Το καταφύγιο

17.00-23.00

Ψάξτε όλο το Πάρκο μέχρι να βρείτε το πιο τετράγωνο! Στη διαδρομή θα ανακαλύψετε φανταστικά αντικείμενα για να πλάσετε τη δική σας ιστορία.

(έως 10 συμμετοχές ανά 20΄-για παιδιά 4+ ετών)

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Playroom

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.SNFCC.org και στις σελίδες μας στα social media @SNFCC.

Και αυτόν τον μήνα, όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο πλήρης εξοπλισμός του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ. Τον Φεβρουάριο 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου. Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση δωρεάν εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων.


Εκδηλώσεις πολιτισμού στη δημοτική ενότητα Αγ.Ι. Ρέντη

Συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που πραγματοποιείται στη δημοτική ενότητα Αγ.Ι. Ρέντη και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης».

Η συναυλία των μαθητών του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Ιουνίου ενώ το έθιμο του Κλήδονα θα αναβιώσει στις 23 Ιουνίου στο πάρκο Μπιχάκη . Σε όλες σχεδόν τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη.


Έλα να ανακαλύψεις μαζί μας όλα τα μυστικά του βυθού!

Το WWF σε προσκαλεί σε ένα δημιουργικό φεστιβάλ παιχνιδιών που μυρίζει θάλασσα & καλοκαίρι

Σάββατο 27 Μαΐου (9.00-13.00), Πάρκο Φλοίσβου

Έλα να ανακαλύψεις μαζί μας όλα τα μυστικά του βυθού!

Τι κάνει ένα γιγάντιο ψάρι ανάμεσα σε δυο παιδικές χαρές;

Πώς φτιάχνεται ένα τοτέμ ψαριών;

Πώς γίνεται ένα σαφρίδι να οδηγεί ταξί;

Είναι δυνατόν να βγάζεις φωτογραφίες μέσα στον βυθό… ενώ είσαι στη στεριά;

Αφηγούνται τα ψάρια παραμύθια και τελικά τι σημαίνει για σένα η θάλασσα;

Το Σάββατο 27 Μαΐου, το WWF στήνει μια πολύχρωμη και άκρως βιώσιμη Ψαραγορά στο Πάρκο Φλοίσβου και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα δημιουργικό φεστιβάλ γεμάτο παιχνίδια, κατασκευές και μουσική για να υποδεχτούμε όλοι μαζί το φετινό καλοκαίρι! Εξοπλίσου με κέφι και όρεξη και έλα να διασκεδάσουμε, από τις 09.00 έως και τη 13.00, συμμετέχοντας σε μια σειρά από ευφάνταστες δράσεις που θα σε “μυήσουν” στις αρχές της υπεύθυνης κατανάλωσης ψαρικών, θα σε μάθουν πώς να προστατεύεις τις θάλασσές μας και θα σου αποκαλύψουν όλα τα μυστικά του βυθού!

Πρώτος σταθμός: «Αφήνουμε τον γόνο να μεγαλώσει»! Εδώ μικροί και μεγάλοι μαθαίνουν για την υπεραλίευση και τις συνέπειές της, ενώ παράλληλα, μαθαίνουν να ξεχωρίζουν τα μικρά από τα μεγάλα ψάρια και γιατί πρέπει να αφήνουμε τον γόνο να μεγαλώσει.

Δεύτερος σταθμός: «Κουκλοθέατρο»! Με τη βοήθεια μαγικών ψαρο-παιδαγωγών, τα παιδιά κατασκευάζουν μαριονέτες που εξάπτουν τη φαντασία και γίνονται οι πρωταγωνιστές της ημέρας, παίζοντας τη δική τους ψαρο-ιστορία στο ειδικό θαλασσινό κουκλοθέατρο.

Τρίτος σταθμός: «Ψαρο-κατασκευές»! Οι μικροί συμμετέχοντες βοηθούν τα ψάρια να διαδώσουν το μήνυμά τους για υγιείς θάλασσες γεμάτες ζωή, ζωγραφίζοντας και γράφοντας πάνω σε ξύλινα πλακάτ μηνύματα όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την προστασία των θαλασσών μας και τη βιώσιμη επιλογή ψαρικών. Λίγες λέξεις με μεγάλη σημασία που θα μας θυμίζουν για πάντα ότι η αλλαγή είναι στο χέρι μας!

Τέταρτος σταθμός: «Ψαροϊστορίες»! Οι μικροί μας φίλοι θα δώσουν χρώμα και συναίσθημα στις καταπληκτικές ιστορίες που έχουν να τους διηγηθούν ορισμένα από τα πιο όμορφα και νόστιμα ψαράκια της χώρας μας

Πέμπτος σταθμός: «Ψαρο-φωτογραφίες»! Όλοι – μικροί και μεγάλοι- θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες… μέσα στον βυθό του WWF που θα τους θυμίζουν για πάντα τη δημιουργική έναρξη του φετινού καλοκαιριού, αλλά και όλα όσα έμαθαν για την υπεύθυνη κατανάλωση ψαρικών!

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι επισκέπτες θα ενημερώνονται για τις περιβαλλοντικές δράσεις του WWF Ελλάς, καθώς και για την πανευρωπαϊκή εκστρατεία Fish Forward, η οποία υλοποιείται σε 11 χώρες με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών για τις παγκόσμιες οικολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις της υπεραλίευσης και την προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης ψαρικών, δεδομένου ότι το 90% των ψαριών παγκοσμίως απειλείται από την υπεραλίευση. Επιπλέον, οι μικροί, αλλά και οι μεγάλοι επισκέπτες της εκδήλωσης θα έχουν την ευκαιρία λάβουν περισσότερες πληροφορίες για το Fish Guide, τον Οδηγό Υπεύθυνης Κατανάλωσης του WWF, μέσω του οποίου μπορούν να διαλέγουν με υπευθυνότητα τα ψαρικά της αρεσκείας τους, βάσει του μεγέθους τους, της εκάστοτε προτεινόμενης περιόδου κατανάλωσης και του τρόπου αλιείας τους, διασφαλίζοντας ότι συμβάλλουν και οι ίδιοι στην προστασία των θαλασσών μας!

Σας περιμένουμε όλους να ανακαλύψουμε μαζί όλα τα μυστικά του βυθού, γιατί… δεν υπάρχει τίποτα πιο απλό από την Υπεύθυνη Κατανάλωση Ψαρικών!


LOVE YOYR LOCAL MARKET 2017

MARKETS FOR THE NEW GENERATION

Με εορταστικές & εκπαιδευτικές εκδηλώσεις από 17 έως 31 Μαΐου σε Αγορές και Ιχθυόσκαλες σε όλη την Ελλάδα ο ΟΚΑΑ ΑΕ συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον Πανευρωπαϊκό θεσμό «Αγαπώ την Αγορά μου» Love Your Local Market 2017.

Ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ Α.Ε) ως μέλος της WUWM (World Union of Wholesale Markets) φέρνει στην χώρα μας την μεγαλύτερη γιορτή των Αγορών. Η καμπάνια επικεντρώνεται φέτος στη νέα γενιά επιλέγοντας ως σύνθημα “Μarkets For The New Generation”.

Στόχος είναι να «ενωθούν» μικρές και μεγάλες τοπικές Αγορές, να προβληθεί η σχέση μεταξύ Αγορών, καταναλωτών και τοπικών κοινωνιών, να δυναμώσει η χονδρική και λιανική αγορά και να αναδειχθούν ποιοτικά προϊόντα που διακινούνται στις αγορές όλης της χώρας.

Η έναρξη θα γίνει στις 20-21 Μαΐου στις εγκαταστάσεις της Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών (Κέννεντυ 1, Αγ. Ιωάννης,Ρέντη) με μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων, με ελεύθερη είσοδο, που περιλαμβάνουν συναυλίες, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, γευστικές δοκιμές και δραστηριότητες για παιδιά.

Πιο συγκεκριμένα:

Στη Θεσσαλονίκη στις 27 & 28 Μαΐου, στην Πύλη Α’ στο λιμάνι, η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης και η Ιχθυόσκαλα Νέας Μηχανιώνας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος και την HELEXPO, διοργανώνουν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, συναυλία με τους ÉMIGRÉ, παραδοσιακά χορευτικά σχήματα & γευστικές δοκιμές.

Στην Πάτρα (Νότιο Πάρκο Πατρών), το Σάββατο 27 Μαΐου, η Κεντρική Αγορά Πάτρας και η Ιχθυόσκαλα, σε συνεργασία με το Δήμο Πατρέων, γιορτάζουv με λαϊκό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από την ορχήστρα του Δήμου, ψαρομαγειρέματα και γευστικές δοκιμές.

Στα Χανιά στη Δημοτική Αγορά, στις 26 & 27 Μαΐου, με τη συνεργασία του Δήμου και της Ιχθυόσκαλας Χανίων, γιορτάζουv με συναυλία του Μάνου Μαλαξιανάκη and the band, έκθεση φωτογραφίας “Τα Χανιά μέσα από το χρόνο” στην Δημοτική Πινακοθήκη, διαδραστικό παιχνίδι το «Κυνήγι των Κρυμμένων Τοπικών Γεύσεων”, συναυλία με την Έμμα Χιωτάκη και το συγκρότημά της, τοπικά εδέσματα και γευστικές δοκιμές. Στον Πειραιά, στο χώρο της Ιχθυόσκαλας, στις 28 Μαΐου, η γιορτή περιλαμβάνει μαθήματα ψαρέματος για μικρούς και μεγάλους, εκθετήριο αλιευμάτων, ζωγραφική για παιδιά, μαθήματα πρώτων βοηθειών, μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, ψαρομαγειρέματα και γευστικές δοκιμές που εντάσσονται και στις Ημέρες Θάλασσας του Δήμου Πειραιά.

Για πρώτη φορά φέτος στις δράσεις εντάσσεται και η Βαρβάκειος Αγορά υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Το Σάββατο 27 Μαΐου, από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ, μουσική και χορός, γευστικές δοκιμές, δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους θα δώσουν το στίγμα της γιορτινής ημέρας! Η βραδιά θα κλείσει με τον Λευτέρη Ελευθερίου και τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο, δύο πληθωρικούς και ασυγκράτητους performers, που θα μας κάνουν να γελάσουμε με σκετσάκια και σατιρικά τραγούδια και να χορέψουμε με τραγούδια που ξεκινούν από τα sixties και την εποχή των μπουάτ, φτάνουν στα nineties και καταλήγουν στο σήμερα.


ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 2017 ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

25 Μαίου 2017 … 28 Μαίου 2017

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει και φέτος, από τις 25 έως τις 28 Μαΐου σε όλη τη χώρα, την επικοινωνιακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» με πλήθος εκδηλώσεων για το ευρύ κοινό και τη μαθητική κοινότητα.

Οι «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» σχεδιάστηκαν από τη Διεύθυνση Μουσείων στο πλαίσιο της συμμετοχής στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Εκπαίδευση στην Αειφόρο Ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα 50 Εφορείες Αρχαιοτήτων και Μουσεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού προγραμματίζουν πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία με 22 Δήμους, 21 Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, 5 Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, 3 Πανεπιστημιακές Σχολές, σχολεία, πολιτιστικούς συλλόγους, περιβαλλοντικές οργανώσεις, σωματεία και συνεταιρισμούς πολιτών, αλλά και με πολλούς εθελοντές.

Από την Πέμπτη 25 Μαΐου έως την Κυριακή 28 Μαΐου οι διοργανωτές προσκαλούν το κοινό να ενημερωθεί, αλλά και να ψυχαγωγηθεί συμμετέχοντας σε ενημερωτικές παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, θεματικές ξεναγήσεις, περιηγήσεις, περιπάτους, πεζοπορίες, ποδηλατικές διαδρομές, καλλιτεχνικά δρώμενα κ.ά.

Επισυνάπτεται ο πλήρης κατάλογος των εκδηλώσεων ανά Νομό, αναζητήστε τις εκδηλώσεις στην περιοχή σας.

*Το ωράριο στην ατζέντα είναι ενδεικτικό.

Αθήνα Κεντρικές Περιοχές Καθημερινά: 09:00 με 19:00 Ανατολική Αττική 09:00 με 19:00 Βόρεια και Ανατολικά Προάστια 09:00 με 19:00 Βορειοδυτικά και Δυτικά Προάστια Καθημερινά: 09:00 με 19:00 Πειραιάς 09:00 με 19:00


ΤΣΙΡΚΟ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

27 Μαίου 2017 … 28 Μαίου 2017 | Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος > Καλλιθέα – Μοσχάτο Στα μαθήματα τσίρκου γονείς και παιδιά έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με τον κόσμο του τσίρκου μέσα από το παιχνίδι. Με τη βοήθεια έμπειρων εκπαιδευτών της σχολής Circus Dayz, θα δοκιμάσουν όλα αυτά που βλέπουν σαν θεατές! Μικροί και μεγάλοι θα αναπτύξουν δεξιότητες στο συντονισμό, την ισορροπία, την ευελιξία, τη δύναμη και την επικοινωνία.

Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν τις βασικές αρχές των ζογκλερικών, εναέρια ακροβατική κούνια (trapeze), μπάλα ισορροπίας (walking globe), ακροβατικά εδάφους και πολλά άλλα.

Παράλληλα, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ και ισορροπιστές της ομάδας θεαμάτων της Circus Dayz δημιουργούν δράσεις ανάμεσα στον κόσμο αλλά και επάνω στη σκηνή, που θα σας κόψουν την ανάσα και θα χρωματίσουν τη φαντασία σας!

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Circus Dayz

27-28/5 | 17.30-18.15, 18.30-19.15, 19.30-20.15, 20.30-21.15 Για παιδιά και τους γονείς τους Έως 20 συμμετοχές ανά γκρουπ

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος > Καλλιθέα – Μοσχάτο Διεύθυνση: Ευριπίδου και Λ.Συγγρού Τηλέφωνο: 2168091001, 002, 003, e-mail: visitorscenter@snfcc.org Σάββατο: 17:30 με 18:15 Σάββατο: 18:30 με 19:15 Σάββατο: 19:30 με 20:15 Σάββατο: 20:30 με 21:15 Κυριακή: 17:30 με 18:15 Κυριακή: 18:30 με 19:15 Κυριακή: 19:30 με 20:15 Κυριακή: 20:30 με 21:15


5_Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

22 Μαίου 2017 … 28 Μαίου 2017 | Άλσος Δήμου Περιστερίου > Περιστέρι

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου για 5η συνεχόμενη χρονιά με ενδιαφέρον και αγάπη προς τα παιδιά, αλλά και με ευθύνη απέναντι στην παιδαγωγική και ψυχαγωγική αξία του παραμυθιού, διοργανώνει το 5ο Φεστιβάλ Παραμυθιού Δήμου Περιστερίου.

Το 5ο Φεστιβάλ Παραμυθιού θα πραγματοποιηθεί στο Άλσος Περιστερίου από 22 έως 28 Μαΐου 2017, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί:

• Σάββατο 27 Μαΐου, ώρα 6:00 μ.μ. έως 7:30 μ.μ., στο θέατρο «Ελιά & Δάφνη» του Άλσους Περιστερίου: «Η τελευταία πινιάτα» Αφηγήτρια: Κωνσταντίνα Τασσοπούλου.

• Κυριακή 28 Μαΐου, ώρα 6:00 μ.μ. έως 7:30 μ.μ., στο θέατρο «Ελιά & Δάφνη» του Άλσους Περιστερίου: «Ένα τσουβάλι ψέματα, ένα σακί αλήθεια» Αφηγητές: Παραμυθανθός (Δημήτρης Μάλλης, Καλλιρρόη Μουλά, Κώστας Ακτύπης) – Παιδική Χορωδία Δήμου Περιστερίου.

Άλσος Δήμου Περιστερίου > Περιστέρι Διεύθυνση: Αγίου Βασιλείου 62 Καθημερινά: 18:00 με 19:30


ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ PUBLIC – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 27 ΜΑΪ́ΟΥ

27 Μαίου 2017 | Public Κολωνακίου > Κέντρο Αθήνας

Δείτε το συνοπτικό πρόγραμμα των παιδικών εκδηλώσεων στα Public. • 27/5 – Public Κολωνακίου Εργαστήριο STEAM blast architecture. Μέσα από το αρχιτεκτονικό παιχνίδι με τουβλάκια LEGO®, τα παιδιά καλλιεργούν την ομαδικότητα, τη φαντασία και την κριτική σκέψη. Public Κολωνακίου > Κέντρο Αθήνας Διεύθυνση: Σκουφά 3 Τηλέφωνο: 2103387150 Σάββατο 27 Μαίου 2017, ώρες: 12:00


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ «Κ. ΓΑΒΡΑΣ» – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΙΟΥ

04 Μαίου 2017 … 28 Μαίου 2017 | Κινηματοθέατρο «Κ. Γαβράς» (Πρώην ΕΦΗ) > Περιστέρι Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παιδικές παραστάσεις, Θέατρο Σκιών, κινηματογράφο και μουσικές βραδιές.

• 27/5, 19:00 «Ιστορίες του δάσους» – Παράσταση Μαριονέτας από το Θέατρο Μαριονέτας «Γκότση».

• 28/5, 11:00 «Ο γάμος του Μπάρμπα-Γιώργου» – Παράσταση Καραγκιόζη – Θέατρο Σκιών από το Θίασο Ηλία Καρελλά. Κινηματοθέατρο «Κ. Γαβράς» (πρώην ΕΦΗ) > Περιστέρι Διεύθυνση: Βασιλικών 6 Σάββατο 27 Μαίου 2017, ώρες: 19:00 Κυριακή 28 Μαίου 2017, ώρες: 11:00


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ 18_ΟΥ ΑΙΩΝΑ

22 Απριλίου 2017 … 27 Μαίου 2017 | Ωνάσειος Βιβλιοθήκη > Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης

Εκπαιδευτικός περίπατος στην Αθήνα του 18ου αιώνα με αφετηρία την Περιηγητική Συλλογή της Ωνασείου Βιβλιοθήκης τα Σάββατα 22, 29 Απριλίου 2017 και 6, 13 Μαΐου 2017 | 11:00-13:30 και 20, 27 Μαΐου 2017 | 10:00-12:30

Θα γνωρίσουμε την Περιηγητική Συλλογή της Ωνασείου Βιβλιοθήκης και θα περπατήσουμε τους δρόμους της Αθήνας, ακολουθώντας τα βήματα Ευρωπαίων ταξιδιωτών του 18ου αιώνα.

Με έμπνευση το υλικό σπάνιων βιβλίων, θα μάθουμε πού φυτεύτηκαν για πρώτη φορά ντομάτες στην Αθήνα, πού βρίσκεται το πιο παλιό σπίτι της πόλης, θα επισκεφτούμε ένα λουτρό «γεμάτο φαντάσματα» αλλά κι ένα μυστηριώδη μαρμάρινο πύργο γεμάτο… μουσική!

Συντελεστές: Νικόλας Νικολαΐδης, Ιστορικός, Επιστημονικός Συνεργάτης ομαδικών ξεναγήσεων, BIG OLIVE

Ηλίας Πανταζής, Ιστορικός, Επιστημονικός Συνεργάτης ομαδικών ξεναγήσεων, BIG OLIVE

Γιώργος Αθανασόπουλος, Απόφοιτος Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Διπλωματούχος ξεναγός

Νικόλαος Ιωαννίδης, Απόφοιτος Τμήματος Γαλλικής Φιλολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Διπλωματούχος ξεναγός.

Ωνάσειος Βιβλιοθήκη > Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης Διεύθυνση: Λεωφόρος Αμαλίας 56 Τηλέφωνο: 2103713000 Σάββατο 27 Μαίου 2017, ώρες: 10:00


ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΜΑΪΟΥ 2017

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

28 Μαίου 2017 | Βυζαντινό Και Χριστιανικό Μουσείο > Κέντρο Αθήνας

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο συμμετέχει και φέτος στην επικοινωνιακή δράση Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στα παιδιά και τους γονείς τον διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο του.

Με τον γενικό τίτλο «Στους Κήπους του Βυζαντινού Μουσείου» θα πραγματοποιηθεί σειρά εκπαιδευτικών δράσεων, την Κυριακή 28 Μαΐου 2017:

Θα υπάγω εις του κήπους… Μαζί με τα παιδιά θα ανακαλύψουμε σε αντικείμενα του Μουσείου, λουλούδια, φυτά και δέντρα, κήπους πραγματικούς και συμβολικούς. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με κηπουρική δραστηριότητα. Ώρες έναρξης: 10:00 και 12:00 Για παιδιά ηλικίας 6-9 ετών

Ζωγραφικό εργαστήρι στη φύση Τα παιδιά παρατηρούν τη φύση και προσπαθούν να αποδώσουν ζωγραφικά τον χώρο ή να δημιουργήσουν τη δική τους σύνθεση με αφορμή τους Κήπους. Ώρες έναρξης: 10:00 και 12:00 Για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών

Γνωριμία με τους Κήπους του Βυζαντινού Μουσείου Όλοι μαζί ξεκινάμε μια βόλτα στους Κήπους κι εντοπίζουμε σημεία ενδιαφέροντος που συνδέονται και με τη μόνιμη έκθεση του Μουσείου. Ώρα έναρξης: 12:00 Για παιδιά κι εφήβους από 13 ετών.

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Διεύθυνση Μουσείων, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης σχετικά με την εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη.

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο > Κέντρο Αθήνας Διεύθυνση: Λεωφόρος Bασιλίσσης Σοφίας 22 Τηλέφωνο: 2107232178, 2107211027 Κυριακή 28 Μαίου 2017, ώρες: 10:00, 12:00 Εισιτήρια Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν.

Είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2132139507 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00-16:00).


5_ΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

28 Μαίου 2017 | Νηπιαγωγεία Αγίου Στεφάνου > Δροσιά – Διόνυσος – Άνοιξη – Άγ Στέφανος – Κρυονέρι

Ο Δήμος Διονύσου σε συνεργασία με τον Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο Αγίου Στεφάνου «ΤΟ – ΟΙΟΝ» διοργανώνουν τον 5o Αγώνα Δρόμου Δήμου Διονύσου, την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 στις 9.00 π.μ.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει Αγώνα Δρόμου απόστασης 5000 μ. Ανδρών και Γυναικών με ηλικιακή κατηγοριοποίηση καθώς και Αγώνες Δρόμου απόστασης: 500 μ. Αγοριών και Κοριτσιών Α΄ & Β΄ τάξης Δημοτικών Σχολείων, 500 μ. Αγοριών και Κοριτσιών Γ΄ & Δ΄ τάξης Δημοτικών Σχολείων, 1000 μ. Αγοριών & Κοριτσιών Ε΄ & ΣΤ΄ τάξης Δημοτικών Σχολείων και 1000 μ. Αγοριών & Κοριτσιών Γυμνασίου.

Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται ο χώρος μπροστά από τις εγκαταστάσεις των Νηπιαγωγείων Αγίου Στεφάνου στη διασταύρωση των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου & Πεντζερίδη.

Νηπιαγωγεία Αγίου Στεφάνου > Δροσιά – Διόνυσος – Άνοιξη – Άγ Στέφανος – Κρυονέρι Διεύθυνση: Ηρώων Πολυτεχνείου και Πεντζερίδη. Τηλέφωνο: 2108141946 Κυριακή 28 Μαίου 2017, ώρες: 09:00


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ: ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΗ! – DAMIEN HIRST

21 Μαίου 2017 … 28 Μαίου 2017 | Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος > Καλλιθέα – Μοσχάτο

Παιδιά όλων των ηλικιών εξερευνούν και αποτυπώνουν ζωγραφικά σχήματα, χρώματα και μορφές, αντλώντας έμπνευση από το έργο του Damien Hirst, σε ένα εργαστήριο ελεύθερης δημιουργικής απασχόλησης.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Χρίστινα Τσινισιζέλη, Εικαστικός

Κυριακή 16.30-19.30 Για παιδιά όλων των ηλικιών και τους γονείς τους Έως 30 συμμετοχές ανά 30’

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος > Καλλιθέα – Μοσχάτο Διεύθυνση: Ευριπίδου και Λ.Συγγρού Τηλέφωνο: 2168091001, 002, 003, e-mail: visitorscenter@snfcc.org Κυριακή 28 Μαίου 2017, ώρες: 16:30


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

15 Μαίου 2017 … 02 Ιουλίου 2017 | Φιλοθέη – Μαρούσι – Πεύκη > Βόρεια Και Ανατολικά Προάστια

Από τη Δευτέρα 15 Μαΐου έως την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017, οι σπουδαστές των ερασιτεχνικών καλλιτεχνικών τμημάτων του Δήμου Αμαρουσίου εκθέτουν τα έργα που φιλοτέχνησαν με επιτυχία, ολοκληρώνοντας τoν κύκλο σπουδών πλούσιο σε εμπειρίες και γνώση της περιόδου 2016-2017, υπό την καθοδήγηση σπουδαίων και καταξιωμένων καθηγητών.

Την αυλαία ανοίγουν οι σπουδαστές των τμημάτων Παιδικής & Εφηβικής Ζωγραφικής, τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017 και ώρα 20:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα).

Θα ακολουθήσουν εκθέσεις ζωγραφικής, χειροτεχνίας, αγιογραφίας, θεατρικά δρώμενα, χορευτικές και γυμναστικές επιδείξεις, μουσικοχορευτικές παραστάσεις, συναυλίες, παρουσιάσεις σκηνοθεσίας, υποκριτικής, δημιουργικής και καλλιτεχνικής φωτογραφίας ,κ.α. από τους σπουδαστές των τμημάτων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού και του παραρτήματος της Νεανικής Εστίας του Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου Πολυδρόσου.

Πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων. https://www.maroussi.gr/inst/marousi/gallery/2017/05/programma_kallitexnikon2017.pdf

Φιλοθέη – Μαρούσι – Πεύκη > Βόρεια και Ανατολικά Προάστια Διεύθυνση: Καθημερινά: 10:00 με 22:00


ΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ: ΕΝΑ ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

09 Μαίου 2017 … 30 Μαίου 2017 | Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος > Καλλιθέα – Μοσχάτο

Ένα ταξίδι στον μαγευτικό κόσμο της φύσης, εκεί όπου τα δέντρα, τα πουλιά, τα ζώα, τα λουλούδια, η θάλασσα κι ο ουρανός ζωντανεύουν και μας λένε παραμύθια και τραγούδια. Μέσα από διαδραστικά παραμύθια και μουσικοκινητικά παιχνίδια, γονείς και παιδιά θα ζήσουν μία ώρα κοινής εμπειρίας και απόλαυσης.

Σχεδιασμός- Υλοποίηση: Αντωνία Βέλλιου, Αφηγήτρια, Μουσικοπαιδαγωγός, Ιφιγένεια Κακριδώνη, Αφηγήτρια, Μουσικοπαιδαγωγός

Για παιδιά 2-3,5 ετών και τους γονείς τους Έως 15 συμμετοχές Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος > Καλλιθέα – Μοσχάτο Διεύθυνση: Ευριπίδου και Λ.Συγγρού Τηλέφωνο: 2168091001, 002, 003, e-mail: visitorscenter@snfcc.org


ΟΙ ΚΗΠΟΥΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΙΟΥ

07 Μαίου 2017 … 28 Μαίου 2017 | Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος > Καλλιθέα – Μοσχάτο Οι μικροί κηπουροί του Πάρκου είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράση και αυτόν τον μήνα. Αναζητούν λουλούδια της εποχής, παρατηρούν τα εκκολαπτόμενα έντομα, μαθαίνουν για τη ζωή και τη σημασία της μέλισσας, φροντίζουν, συλλέγουν και γεύονται ώριμα λαχανικά από τον Λαχανόκηπο, μέσα από ένα συναρπαστικό ταξίδι εξερεύνησης, παιχνιδιού και ανακάλυψης του Πάρκου.

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Σταυρούλα Κατσογιάννη, Γεωπόνος-Aρχιτέκτων τοπίου MSc

Κυριακή 7, 14, 21, 28/5 | 10.00-11.30 Για παιδιά 5-9 ετών / έως 15 συμμετοχές

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος > Καλλιθέα – Μοσχάτο Διεύθυνση: Ευριπίδου και Λ.Συγγρού Τηλέφωνο: 2168091001, 002, 003, e-mail: visitorscenter@snfcc.org Κυριακή: 10:00 με 11:30


ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΖΩΕΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ

07 Μαίου 2017 … 28 Μαίου 2017 | Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος > Καλλιθέα – Μοσχάτο

Η ζωή των σημαντικών Ελλήνων αρχιτεκτόνων Κυριάκου Κρόκου (7, 14/5) και Δημήτρη Πικιώνη (21, 28/5) παρουσιάζονται σαν παραμύθι, με σκοπό να εικονογραφηθούν από τα παιδιά και τις μαμάδες, χρησιμοποιώντας κολλάζ και γεωμετρικά σχήματα.

Με αφορμή το έργο των αρχιτεκτόνων, τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες δημιουργούν τρισδιάστατα πάζλ από ξύλινα γεωμετρικά σχήματα.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Playroom

Κυριακή 7, 14, 21, 28/5 | 11.30-12.30 Για παιδιά 3 ετών και τους γονείς τους Έως 30 συμμετοχές ανά συνάντηση

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος > Καλλιθέα – Μοσχάτο Διεύθυνση: Ευριπίδου και Λ.Συγγρού Τηλέφωνο: 2168091001, 002, 003, e-mail: visitorscenter@snfcc.org Κυριακή: 11:30 με 12:30


«ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ 2017» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

05 Μαίου 2017 … 16 Ιουλίου 2017

Πολιτιστική Άνοιξη Δήμου Παλλήνης: • Παρασκευή 26/05 & Κυριακή 28/05 Πολιτιστικό Κέντρο «Οινοποιείο Πέτρου» 18.30&20.00 – Θεατρική Παράσταση «Τα μαγικά μαξιλάρια» του Ευγένιου Τριβιζά σε σκηνοθεσία Χanna ΜayΔιασχολική Ομάδα– Θεατρικά Εργαστήρια Δ.Ε. Παλλήνης Οινοποιείο Πέτρου > Παλλήνη – Γέρακας – Ανθούσα Διεύθυνση: Λεωφόρος Μαραθώνος 117 Τηλέφωνο: 2106666709

Κυριακή 28 Μαίου 2017, ώρες: 18:30, 20:00


«ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ» – ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

05 Μαίου 2017 … 28 Μαίου 2017 | Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος > Καλλιθέα – Μοσχάτο

Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου παρουσιάζει μια σειρά από διαδραστικές ιστιοπλοϊκές δράσεις, με διαφορετικούς τύπους σκαφών τόσο μέσα στο Κανάλι, όσο και στη στεριά, με καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά και ενήλικες.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου

Σάββατο 6, 20, 27/5 Κυριακή 7, 14, 21, 28/5

09.00-10.00 (ηλικίες 6-9 ετών) 10.00-11.00 (ηλικίες 9-12 ετών) 12.00-13.00 (ηλικίες 12-17 ετών)

Έως 15 συμμετοχές ανά πρόγραμμα

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος > Καλλιθέα – Μοσχάτο Διεύθυνση: Ευριπίδου και Λ.Συγγρού Τηλέφωνο: 2168091001, 002, 003, e-mail: visitorscenter@snfcc.org Σάββατο: 09:00 με 10:00 Σάββατο: 10:00 με 11:00 Σάββατο: 12:00 με 13:00 Κυριακή: 09:00 με 10:00 Κυριακή: 10:00 με 11:00 Κυριακή: 12:00 με 13:00


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΣ – ΜΑΙΟΣ 2017

01 Απριλίου 2017 … 28 Μαίου 2017 | Ίλιον – Πετρούπολη > Βορειοδυτικά Και Δυτικά Προάστια

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του ∆ήµου Ιλίου για τον Απρίλιο και τον Μάιο περιλαμβάνει ποιοτικές εκδηλώσεις που σκοπό έχουν να προσφέρουν ευχάριστες στιγμές «ανάσες» ψυχαγωγίας, οι οποίες περιλαμβάνουν συναυλίες, αφιερώματα, θεατρικές και μουσικοχορευτικές παραστάσεις, θέατρο για παιδιά, επετειακές και εορταστικές εκδηλώσεις, καθώς και εκδηλώσεις σε συνεργασία µε τους Εθνικοτοπικούς, Πολιτιστικούς Συλλόγους και Σωματεία του ∆ήµου Ιλίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28/5 ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», ώρα 11.00 π.µ. «Ο µικρός Τάκης και το ταξίδι του στις εποχές, τις φυλές, τις γεύσεις και τις παραδόσεις του κόσµου». Τα παιδιά θα µάθουν τις συνήθειες, τις γαστρονοµικές και µουσικές-χορευτικές ιδιαιτερότητες του κόσµου µέσα από ένα συναρπαστικό ταξίδι. Για παιδιά από 5 έως 15 ετών

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

24 Οκτωβρίου 2016 … 31 Μαίου 2017 | Αθήνα Κεντρικές Περιοχές

Οι γειτονιές της Αθήνας συναντιούνται. Ο δήμος Αθηναίων εφαρμόζει την πρωτοβουλία «Ανοιχτά Σχολεία» με δράσεις που υλοποιεί στις εγκαταστάσεις των σχολικών συγκροτημάτων και παιδικών σταθμών καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα, για όλους τους πολίτες των τοπικών κοινοτήτων.

Τα σχολικά κτίρια ανήκουν στο Δήμο και οι χώροι τους, μετά τις ώρες λειτουργίας των σχολικών μονάδων, δύνανται να χρησιμοποιηθούν προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, καθιστώντας τα σχολεία κέντρα εκπαίδευσης και πολιτισμού.

Τα «Ανοιχτά Σχολεία» βρίσκονται σε όλες τις δημοτικές κοινότητες, συγκεκριμένα σε 25 γειτονιές της Αθήνας και δικτυώνουν με τον τρόπο αυτό τον μαθητικό και τοπικό πληθυσμό από όλα τα σχολεία.

Τι σημαίνει «Ανοιχτά Σχολεία» Τα σχολικά κτίρια και οι αυλές τους παραμένουν ανοιχτά μετά το χτύπημα του τελευταίου κουδουνιού και έως τις 21:30 τις καθημερινές, και από τις 10:00 έως τις 20:00 τα σαββατοκύριακα με φύλακα και φιλοξενούν εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για όλους σε επίπεδο γειτονιάς.

Το πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία» πρόκειται για μια καινοτόμα διεπιστημονική πρωτοβουλία, η οποία στοχεύει στην ανάδειξη των σχολείων σε κοινοτικά κέντρα ανοιχτά σε κατοίκους κάθε ηλικίας και κοινωνικής ομάδας. Πραγματοποιείται με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Αθήνα Κεντρικές Περιοχές

Δευτέρα έως Παρασκευή: 13:15 με 21:30 Σάββατο: 10:00 με 20:00 Κυριακή: 10:00 με 20:00

Οι δράσεις είναι ανοιχτές προς όλους και είναι δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγράφονται σε μία δράση πολύ απλά στέλνοντας email στο booking@athensopenschools.gr, ή καλώντας στο 2105277089, αναφέροντας το ονοματεπώνυμο τους – τη δράση – το «Ανοιχτό Σχολείο» καθώς και στοιχεία επικοινωνίας μαζί τους. Την πρώτη ημέρα της κάθε δράσης θα συμπληρώνουν µία απλή φόρμα συμμετοχής που θα τους δίνει ο φορέας που υλοποιεί τη δράση πριν ξεκινήσουν.

Εκτύπωση