5 Ιουνίου | Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με DIY χειροτεχνία χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά (video)

DIY: Do It Yourself – Κάν’το μόνος σου

Τα Ηνωμένα Έθνη, γνωρίζοντας ότι η προστασία και η βελτίωση του περιβάλλοντος αποτελεί μείζον ζήτημα, το οποίο επηρεάζει την ευημερία των λαών και την οικονομική ανάπτυξη σε ολόκληρο τον κόσμο έχει θεσπίσει την 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Ο εορτασμός αυτής της ημέρας μας δίνει την ευκαιρία να διευρύνουμε τη βάση για την καλλιέργεια υπεύθυνης συμπεριφοράς των ανθρώπων, των επιχειρήσεων και των κοινοτήτων για τη διατήρηση και την ενίσχυση του περιβάλλοντος. Από τότε που ξεκίνησε το 1974, έχει γίνει μια παγκόσμια πλατφόρμα δημόσιας προβολής, η οποία γιορτάζεται ευρέως σε όλο τον κόσμο.

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2017 | «Συνδέοντας τους ανθρώπους με τη φύση»

Κάθε Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος επικεντρώνεται σε ένα θέμα που αφορά ένα περιβαλλοντικό πρόβλημα. Το θέμα για το 2017, «Συνδέοντας τους ανθρώπους με τη φύση», μας ωθεί να βγούμε έξω στη φύση, να εκτιμήσουμε την ομορφιά της, να σκεφτούμε πώς είμαστε μέρος της και πόσο στενά εξαρτόμαστε από αυτή. Μας προκαλεί να βρούμε διασκεδαστικούς και συναρπαστικούς τρόπους να γνωρίσουμε και να αγαπάμε αυτή τη ζωτική σχέση.

Κάθε Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έχει διαφορετική χώρα υποδοχής, όπου πραγματοποιούνται οι επίσημοι εορτασμοί. Φέτος είναι ο Καναδάς.


Είναι, λοιπόν, εξαιρετικά σημαντικό με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, να αδράξουμε μαζί με τα παιδιά μας κάθε ευκαιρία για επαφή με τη φύση, είτε αυτή θα είναι μία σύντομη εξόρμηση στην εξοχή είτε ακόμα και ένας περίπατος στην παραλία. Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας να έρχεται ολοένα και πιο κοντά στη φύση και όλες τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου φυσικά.

Μία ακόμα καλή λύση που φροντίζει το περιβάλλον αλλά και την… ψυχαγωγία του παιδιού (και τη δική μας) είναι να περνάμε δημιουργικά τον χρόνο μας με DIY (Do It Yourself – Κάν’το μόνος σου) χειροτεχνίες χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά που έχουμε στο σπίτι! Οι ιδέες είναι αμέτρητες και το εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι ότι μπορείτε πάντα να βάζετε τη φαντασία του παιδιού και τη δική σας να μεγαλουργεί!

Ας δούμε μία όμορφη και εύκολη ιδέα για την κατασκευή ενός διακοσμητικού βάζου για λουλούδια που μπορεί να κρεμαστεί στον τοίχο. Τα υλικά είναι μόλις 5 και είναι τα εξής: – 1 καλαμάκι – 11 λωρίδες φύλλων εφημερίδας (κομμένες σε ίσα μέρη) – Ρολό από χαρτί κουζίνας/υγείας – 1 κομμάτι χαρτόνι/χαρτί – Ρευστή κόλλα πολλαπλών χρήσεων

Προαιρετικά: – 1 Διακοσμητική κορδέλα της αρεσκείας σας (και όποιο άλλο υλικό επιθυμείτε για διακόσμηση του βάζου) – 1 χρώμα γενικής χρήσης (το βρίσκετε σε καταστήματα με γραφική ύλη)

Amazing Crafts

Εκτύπωση