Δείτε πως ένας 10χρονος εφευρέτης μπορεί να σώσει τα παιδιά που εγκλωβίζονται σε κλειστά αυτοκίνητα

Σε μια προσπάθεια να εκμηδενίσει τους τραγικούς θανάτους παιδιών που πεθαίνουν μέσα στα αυτοκίνητα με κλειστά παράθυρα, λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύσσονται, ένας δεκάχρονος από το Τέξας έκανε μια ιδιοφυή εφεύρεση.

Η μικρή και έξυπνη συσκευή «Όασις» που δημιούργησε ο Bishop Curry V ελέγχει αν ένα παιδί παραμένει στο καθισματάκι του σταματημένου αυτοκινήτου με κλειστά τα παράθυρα, στη συνέχεια βγάζει κρύο αέρα για να διατηρήσει δροσερό το περιβάλλον και στέλνει απευθείας σήμα τόσο στους γονείς όσο και στις αρχές.

Ο δεκάχρονος εμπνεύστηκε την εφεύρεση του μετά τον θάνατο ενός 6 μηνών βρέφους από υψηλές θερμοκρασίες μετά την παραμονή του για κάποιες ώρες σε αυτοκίνητο με κλειστά παράθυρα, κάτι που έχει συμβεί ξανά ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν: Από το 1998 έχουν πεθάνει περίπου 712 παιδιά από τη ζέστη μέσα στα αυτοκίνητα, μόνο στις ΗΠΑ.

Ο Bishop με τη βοήθεια του μηχανικού πατέρα του έχει ήδη εξασφαλίσει την πατέντα της συσκευής του αλλά και χρηματοδότηση για την τελειοποίησή της. Ήδη έχει δημιουργήσει την πρωτότυπη συσκευή εκτυπώνοντας τη τρισδιάστατα.

Εκτύπωση