Πως επηρεάζει η μουσική τον ανθρώπινο εγκέφαλο; | Βίντεο

Είναι γνωστό ότι η μουσική παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στις ζωές μας καθώς μπορεί να μας βοηθήσει να χαλαρώσουμε, να συγκεντρωθούμε βελτιώνοντας παράλληλα τη διάθεση μας. Αυτό συμβαίνει καθώς η μουσική απελευθερώνει ντοπαμίνη στον εγκέφαλο, μια χημική ουσία που παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση καλής διάθεσης, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες. Τα οφέλη της μουσικής στον ανθρώπινο οργανισμό όμως δεν σταματούν εκεί. Η μουσική αποσπά τον εγκέφαλο από την «καταγραφή» της σωματικής κούρασης ενώ αυξάνει την αντοχή της καρδιάς και των μυών.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι και το γεγονός ότι η εκμάθηση κάποιου μουσικού οργάνου βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου. Σύμφωνα με μια επιστημονική μελέτη του 2008 έχει αποδειχθεί ότι παιδιά που είχαν ασχοληθεί για τουλάχιστον 3 χρόνια με την εκμάθηση κάποιου μουσικού οργάνου, είχαν πολύ καλύτερη απόδοση σε τεστ μη – λεκτικής συλλογιστικής ικανότητας, λεπτών κινητικών δεξιοτήτων, ακουστικής διάκρισης και λεξιλογίου.

Όλα αυτά καθιστούν τη μουσική να έχει άμεσο αντίκτυπο στην ψυχική αλλά και τη σωματική μας υγεία γεγονός που μας αφήνει μία επιλογή: Να την αγαπάμε ακόμα περισσότερο!


Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο από το BuzzFeed Video

 
Εκτύπωση