29, 30 & 31 Ιουλίου 2017: Έρχεται το πρώτο Παιδικό Φεστιβάλ των Κυκλάδων “¡syroskidz!” στην πανέμορφη Σύρο!

Το τριήμερο 29, 30 και 31 Ιουλίου 2017, τα παιδιά στη Σύρο γίνονται οι πρωταγωνιστές του καλοκαιριού, παίρνοντας μέρος στο Παιδικό Φεστιβάλ των Κυκλάδων “¡syroskidz!”.

Οι υπεύθυνοι Παιδαγωγοί του Φεστιβάλ έχουν ετοιμάσει πολλές και διαφορετικές δράσεις για τα παιδιά, όπως παιχνίδια και εργαστήρια κατασκευών. Επίσης, εκπαιδευτές γυμναστικής και γιόγκα καθώς και επαγγελματίες ζαχαροπλάστες, έχουν δημιουργήσει δραστηριότητες μόνο για το «¡syroskidz!”. Κι ακόμα: photobooth, φουσκωτά παιχνίδια και συλλογική ζωγραφική.

Παράλληλα, με το «¡syroskidz!”, οι μικροί καλλιτέχνες εκθέτουν τα έργα τους στην Υπαίθρια Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής με τίτλο «Ο κυρ Βυθός και η κυρά Ακτή είναι φίλοι μου», σε ειδικούς καμβάδες που είναι δώρο της διοργάνωσης.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει το «Animasyros», το Διεθνές Φεστιβάλ animation, που γιορτάζει τα 10 συνεχή χρόνια του στη Σύρο, με προβολή ταινιών ειδικά για το syroskidz, εν όψει της επετειακής διοργάνωσης «Animasyros 10» που πραγματοποιείται το φθινόπωρο στην Ερμούπολη, στην Άνω Σύρο και στην Ποσειδωνία σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης.

Ο Τάκης Χταποδάκης, η φετινή μασκότ του syroskidz, θα είναι κοντά στα παιδιά και θα παίζει παρέα τους!

Ακόμα, τις τρεις αυτές μέρες του φεστιβάλ, ανάμεσα στις προγραμματισμένες δράσεις:

• Βγάζουμε αναμνηστικές φωτογραφίες «μέσα στον βυθό», στο photobooth!

• Κάνουμε θαλάσσιο μπάσκετ, βόλεϊ νερού και αγώνες με φουσκωτά παιχνίδια.

• Φτιάξουμε όλοι μαζί έναν γιγάντιο πίνακα ζωγραφικής: «Ο βυθός που ονειρεύομαι».

• Γίνεται προβολή ταινιών εκπαιδευτικών εργαστηρίων animation για παιδιά, εφήβους και Α.μ.Ε.Α. που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Animasyros & του Animasyros #tour.

• Απολαμβάνουμε τα έργα των παιδιών στην Υπαίθρια Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής.

Εκτύπωση