Τεστ Εγκυμοσύνης: Δείτε τη μαγική διαδικασία που ακολουθείται μέχρι το αποτέλεσμα | Βίντεο

Πολύ πριν η Επιστήμη μας «χαρίσει» τα Τεστ Εγκυμοσύνης, υπήρχαν ορισμένοι τρόποι να μάθει μία γυναίκα αν ήταν έγκυος χωρίς όμως αξιόπιστο αποτέλεσμα. Ο Ιπποκράτης, σύστηνε στη γυναίκα που είχε καθυστέρηση στον κύκλο της να πίνει μέλι διαλυμένο σε νερό πριν κοιμηθεί: Αν ένιωθε τραβήγματα στην κοιλιά και κράμπες, ήταν σημάδι εγκυμοσύνης. Εξαίρεση ήταν η περίπτωση των αρχαίων Αιγυπτίων όπου οι γυναίκες είτε σε δοχεία ή σακιά με σιτάρι και κριθάρι ουρούσαν κι η ένδειξη βλάστησης φανέρωνε εγκυμοσύνη – μέθοδος που πριν λίγες δεκαετίες αποδείχθηκε κατά 70 % αποτελεσματική!
   
Περνώντας στα Τεστ Εγκυμοσύνης που θεωρούνται μεν έγκυρα αλλά δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση η οποία και μας δίνει με ακρίβεια το αποτέλεσμα, ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα ακόμα μεγάλο βήμα της Ιατρικής Επιστήμης.


Όλα τα τα τεστ εγκυμοσύνης λειτουργούν ανιχνεύοντας στα αρχικά της στάδια της εγκυμοσύνης μία συγκεκριμένη ορμόνη στα ούρα ή το αίμα, η οποία υφίσταται μόνο όταν η γυναίκα είναι έγκυος. Η ορμόνη ονομάζεται ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη (hCG) ή ορμόνη εγκυμοσύνης. Η hCG δημιουργείται όταν ένα γονιμοποιημένο ωάριο εμφυτεύεται στη μήτρα. Αυτό συνήθως συμβαίνει περίπου 6 ημέρες μετά την ένωση ωαρίου και σπέρματος. Υπάρχουν δύο είδη τεστ εγκυμοσύνης. Το ένα ελέγχει για τη συγκεκριμένη ορμόνη στο αίμα και γίνεται με εξέταση αίματος, ενώ το άλλο ανιχνεύει την ορμόνη στα ούρα στο σπίτι ή το Ιατρείο (έτσι λειτουργούν τα τεστ εγκυμοσύνης που βρίσκεις στο φαρμακείο).
Παρακολουθήστε τη μαγική διαδικασία που ακολουθείται, αφού κάνετε το Τεστ Εγκυμοσύνης και μέχρι να εμφανιστεί το αποτέλεσμα σε λίγα μόλις λεπτά μέσα από ένα διασκεδαστικό βίντεο!
 

TED-Ed
ed.ted.com
 
Εκτύπωση