Πως να ξεπεράσεις ένα παιδικό τραύμα | Από τον Ralph Smart

Glen McCallum

 

– Συγχωρώ για… εμένα

Η συγχώρεση ωφελεί την ψυχική μας ηρεμία, καθώς είναι ουσιαστικά προσωπική μας υπόθεση.

– Ουδέν κακό αμιγές καλού

Όσο σκληρό κι αν ήταν αυτό που μας συνέβη, οπωσδήποτε ήταν ένα μάθημα για εμάς.

– Άστο να πάει!

Όταν απλώς αφήνουμε κάτι που μας βασανίζει να φύγει από τη σκέψη μας, αυτομάτως απελευθερώνουμε όλη την ένταση που μας ταλαιπωρεί.

– Τι κάνεις ΤΩΡΑ;

Ως παιδιά δεν επιλέγουμε το περιβάλλον, ούτε τις συνθήκες και κυρίως τους ανθρώπους που θα μας μεγαλώσουν. Όταν, όμως, περνάμε στην ενήλικη ζωή, δεν κάνουν οι άλλοι σε εμάς κάτι, το κάνουμε εμείς οι ίδιοι στον εαυτό μας.

– Συμφιλιώσου με τα συναισθήματα σου

Είναι απαραίτητο να νιώθουμε ελεύθεροι να αισθανθούμε και αυτό που αισθανόμαστε να το αποδεχόμαστε χωρίς να κατακρίνουμε τον εαυτό μας.

– Βρες αληθινούς φίλους

Η φιλία στη ζωή μας είναι ιδιαίτερα σημαντική.

– Βοήθησε το παιδί μέσα σου βοηθώντας άλλα παιδιά

Μεγαλώνοντας το δικό μας παιδί, βοηθώντας έναν συγγενή ή φίλο με το δικό του ή δουλεύοντας με παιδιά, έχουμε την ευκαιρία όχι μόνο να τα φροντίσουμε και να τα προστατέψουμε από το να βιώσουν κάτι παρόμοιο με εμάς αλλά και να τα κάνουμε να νιώσουν όσο όμορφα θα θέλαμε κι εμείς να έχουμε νιώσει μικροί.

– Το χιούμορ σώζει!

Πρέπει να αφήνουμε τον εαυτό μας να χαλαρώνει. «Αν είμαστε διαρκώς παγωμένοι, κάποια στιγμή θα θρυμματιστούμε!».

– Αποδέξου και προχώρα!

Η δύναμη που βρίσκεται μέσα μας, πρέπει να μας κάνει πιο ανθεκτικούς αλλά και πιο συνειδητοποιημένους ως προς το τι συνέβη και αν συνέβη για κάποιον λόγο. Πρέπει να αποδεχτούμε το γεγονός, να μην αφήσουμε να βγάλει τη δύναμη του πάνω μας και να μας καταβάλλει, αλλά να το ξεπεράσουμε με τη δική μας δύναμη. Αποδεχόμαστε και έτσι μπορούμε να κάνουμε το επόμενο βήμα προς την ψυχική μας γαλήνη.

«Το παρελθόν μου δεν με καθορίζει, παρά μόνο μου επιτρέπει να γίνω πιο δυνατός».

 

Διαβάστε περισσότερα…


Ο Ralph Smart είναι Ψυχολόγος, Συγγραφέας, Σύμβουλος, Life Coach, Σύμβουλος Σχέσεων και… Αλχημιστής! Ο Ralph Smart γεννήθηκε στο Λονδίνο. Έχει ταξιδέψει στις 5 ηπείρους, απολαμβάνει τη φύση και να γνωρίζει ανθρώπους από όλα τα φάσματα. Έχει βραβευθεί με το «BA Combined Honours» στην Ψυχολογία και την Εγκληματολογία καθώς η ανθρώπινη φύση τον συναρπάζει. Έχει δημιουργήσει το Κανάλι «Infinite Waters» στο Youtube με πάνω από 26 εκατομμύρια views, βοηθώντας τους ανθρώπους να φτάσουν τον ανώτερο εαυτό τους. Ο Smart έχει επίσης, εκδώσει το πρώτο του μυθιστόρημα: «Tryathon: the love of a galaxy» – ένα μυθιστόρημα που ρίχνει μία ματιά σε ένα φανταστικό μέλλον, την ψηφιακή εποχή όπου οι πόλεμοι καταπολεμούνται μέσω της τεχνολογίας. Η πιο γνωστή φράση του: «Όλοι οι άνθρωποι έχουν γεννηθεί για να είναι ελεύθεροι καθώς το να είσαι ελεύθερος είναι δικαίωμα που έχεις από όταν γεννιέσαι».

www.ralphsmart.com www.youtube.com/channel/UCjt7bEwtlk6A6f_CiY2ZOlQ
Εκτύπωση