10 απλοί κανόνες για μια ευτυχισμένη ζωή από τον Ψυχολόγο Ralph Smart | Βίντεο

1. Ορίζω την προσωπική μου ευτυχία ως την κύρια προτεραιότητα μου.

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι γύρω μας έχουν επιλέξει να είναι ευτυχισμένοι. Αυτό σημαίνει ότι έχουν θέσει ως βασική προτεραιότητα την ευτυχία τους. Όλοι μας έχουμε πολλές προτεραιότητες και χαμένοι στις υποχρεώσεις μας παραγκωνίζουμε την προσωπική μας ευτυχία. Αν δεν δίνουμε εμείς οι ίδιοι αξία και την προσοχή μας στην ευτυχία, πως περιμένουμε να έρθει από μόνη της στη ζωή μας;

2. Αν ψάχνω την ευτυχία αλλού δεν πρόκειται να τη βρω! Που να βρίσκεται άραγε;

Όταν έχουμε αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση κι αγαπάμε τον εαυτό μας 100 %, ακριβώς όπως είναι, έχουμε ήδη κάνει το μεγαλύτερο βήμα προς την προσωπική μας ευτυχία. Αυτό σημαίνει κι ότι μπορούμε να βρούμε μέσα μας την ευτυχία που λανθασμένα αναζητούμε σε άλλους ανθρώπους, καταστάσεις κι ακόμα αντικείμενα που μόνο να ενισχύσουν μπορούν την ευτυχία μας – όχι να τη δημιουργήσουν.

3. Όσο περισσότερο φροντίζω τη σωματική μου υγεία, τόσο πιο κοντά έρχομαι στην προσωπική μου ευτυχία.

Μία διατροφή γεμάτη με μη επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά και μειωμένη την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε κορεσμένα λιπαρά, ζάχαρη και περιττό αλάτι είναι η βάση για να έχουμε ένα υγιές σώμα. Την ισορροπημένη διατροφή έρχεται φυσικά να συμπληρώσει κι οποιοδήποτε είδος γυμναστικής μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα στην πορεία μας προς το «χτίσιμο» ενός πιο υγιούς κι ανθεκτικού οργανισμού. Ένα σώμα γεμάτο ευεξία μόνο οφέλη έχει να προσφέρει και στην ψυχική μας υγεία.

4. Αντικαθιστώ το αίσθημα της έλλειψης με το αίσθημα της αφθονίας εκτιμώντας όσα έχω ήδη στη ζωή μου.

Το μυστικό για να έχουμε όσα επιθυμούμε, είναι να αντιληφθούμε ό,τι ήδη τα έχουμε ακόμα κι όσα δεν έχουμε αποκτήσει! Όταν σκεφτόμαστε ότι θέλουμε κάτι, δεν το προσελκύουμε τόσο όσο όταν συμπεριφερόμαστε σαν να το έχουμε ήδη αποκτήσει.

5. Προσδιορίζω τι σημαίνει ευτυχία για ‘μένα προσωπικά.

Οι συμβουλές κι η καθοδήγηση είναι σίγουρα ευπρόσδεκτες αλλά δεν παύουμε εμείς να ορίζουμε την ευτυχία μας. Εμείς δημιουργούμε την προσωπική μας «συνταγή» προς την ευτυχία.

6. Χαλαρώνω απαλλάσσοντας τις σκέψεις μου από περιττές ανησυχίες και γεμίζοντας τες με ευγνωμοσύνη.

Καθημερινά οι περισσότεροι κουβαλάμε το βάρος (ανυπόφορων συνήθως) ανησυχιών που τις περισσότερες φορές δεν έχουν καμία υπόσταση. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να βρούμε τρόπους να χαλαρώσουμε απαλλάσσοντας όσο μπορούμε τις σκέψεις μας από ανησυχίες, άγχος και φοβίες. Κάτι τέτοιο επιτυγχάνεται όταν εστιάζουμε σε όσα πηγαίνουν καλά στη ζωή μας και νιώθουμε βαθιά ευγνωμοσύνη γι’ αυτά.

7. Δεν κρατάω μίσος/κακία σ’ όσους με πλήγωσαν αλλά δένομαι μ’ όσους με αποδέχονται ακριβώς όπως είμαι.

Όταν δεν τα παίρνουμε όλα τόσο στα σοβαρά, όταν δεν κρατάμε μίσος ή κακία σ’ όσους μας έχουν βλάψει αυτομάτως απαλλάσσουμε την ψυχή μας από ένα ακόμα μεγάλο βάρος που απορροφά όλη μας την ενέργεια. Σ’αυτό σίγουρα μας βοηθά το να έχουμε στη ζωή μας ανθρώπους που μας υπενθυμίζουν ποιοι πραγματικά είμαστε και μας αποδέχονται ακριβώς όπως είμαστε.

8. Αφήνομαι στη δύναμη της απλότητας.

Είμαστε εδώ για να ζήσουμε, να μάθουμε, να εξελιχθούμε, ν’ αγαπήσουμε, να γελάσουμε, να χορέψουμε! Η τάση που έχουμε ν’ ανταγωνιζόμαστε, να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους ή η καταναλωτική μανία που μπορεί να μας παρασύρει και εντέλει το να κάνουμε τη ζωή μας περισσότερο περίπλοκη, δεν μας οδηγούν πουθενά. Άλλωστε όπως είχε πει ο Γάλλος Συγγραφέας Νicolas Chamfort «Σχετικά με την ευτυχία, τα πράγματα είναι όπως μ’ ένα ρολόι: όσο πιο απλός ο μηχανισμός, τόσο πιο σπάνια χαλάει».

9. Δεν έχω μεγάλες προσδοκίες από τους άλλους.

Είναι γνωστό πως όσο περισσότερα περιμένουμε από τους άλλους τόσο περισσότερο μας απογοητεύουν. Αυτό σημαίνει ότι δεν μας απογοητεύουν οι ίδιοι αλλά οι προσδοκίες μας. Οφείλουμε να βλέπουμε τους ανθρώπους γύρω μας όπως είναι κι όχι όπως θα θέλαμε ή μας εξυπηρετεί να είναι. Το ίδιο ισχύει και για τον εαυτό μας. Δεν πρέπει να πιέζουμε οι ίδιοι τους εαυτούς μας προσπαθώντας να γίνουμε τέλειοι.

10. Προσφέρω & μοιράζομαι.

Δε γίνεται να έχουμε χωρίς να προσφέρουμε. Δε γίνεται να περιμένουμε να αποκτήσουμε χωρίς να αφιερώνουμε εμείς οι ίδιοι τον χρόνο μας στο να μοιραζόμαστε και να βοηθάμε τους γύρω μας.

 

Δείτε το εκπληκτικό βίντεο (Αγγλικά)


Ο Ralph Smart είναι Ψυχολόγος, Συγγραφέας, Σύμβουλος, Life Coach, Σύμβουλος Σχέσεων και… Αλχημιστής! Ο Ralph Smart γεννήθηκε στο Λονδίνο. Έχει ταξιδέψει στις 5 ηπείρους, απολαμβάνει τη φύση και να γνωρίζει ανθρώπους από όλα τα φάσματα. Έχει βραβευθεί με το «BA Combined Honours» στην Ψυχολογία και την Εγκληματολογία καθώς η ανθρώπινη φύση τον συναρπάζει. Έχει δημιουργήσει το Κανάλι «Infinite Waters» στο Youtube με πάνω από 26 εκατομμύρια views, βοηθώντας τους ανθρώπους να φτάσουν τον ανώτερο εαυτό τους. Ο Smart έχει επίσης, εκδώσει το πρώτο του μυθιστόρημα: «Tryathon: the love of a galaxy» – ένα μυθιστόρημα που ρίχνει μία ματιά σε ένα φανταστικό μέλλον, την ψηφιακή εποχή όπου οι πόλεμοι καταπολεμούνται μέσω της τεχνολογίας. Η πιο γνωστή φράση του: «Όλοι οι άνθρωποι έχουν γεννηθεί για να είναι ελεύθεροι καθώς το να είσαι ελεύθερος είναι δικαίωμα που έχεις από όταν γεννιέσαι».

www.ralphsmart.com www.youtube.com/channel/UCjt7bEwtlk6A6f_CiY2ZOlQ
Εκτύπωση