«Ε, και τι θα κερδίσω βρε μαμά αν δεν τρώω πολλά γλυκά;» | Δες τι θα συμβεί στον οργανισμό σου αν σταματήσεις να καταναλώνεις ζάχαρη για μία εβδομάδα!

 

Είναι γνωστό ότι η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ζάχαρης προκαλεί πολλές δυσλειτουργίες και προβλήματα στον οργανισμό μας. Πολλοί Διατροφολόγοι μάλιστα τονίζουν πως η ζάχαρη είναι περισσότερο επικίνδυνη ακόμα κι απ’ το λίπος για την υγεία μας! Φυσικά κι αυτό αφορά ακόμα περισσότερο και τα παιδιά, που τείνουν να έχουν αδυναμία στα γλυκά κυρίως όταν τα θεωρούν απαγορευμένα ή/και όταν τους προσφέρονται ως μέσο επιβράβευσης. Ιδανικό είναι τα παιδιά όσο το δυνατόν νωρίτερα να υιοθετούν μια υγιή στάση απέναντι στο φαγητό μέσα από μία ισορροπημένη διατροφή χωρίς υπερβολές αλλά ούτε και στερήσεις!  Επομένως, η ελεγχόμενη κατανάλωση μικρής ποσότητας ζάχαρης δεν επιφέρει κάποιο τρομερό πρόβλημα στην υγεία μας. Όμως… πόσοι από εμάς έχουμε σκεφτεί άραγε τι θα συνέβαινε αν σταματούσαμε εντελώς να καταναλώνουμε ζάχαρη έστω και για μία εβδομάδα;
Ας δούμε πως βελτιώνεται δραματικά η λειτουργία του οργανισμού μας περιορίζοντας τη ζάχαρη:
– Ξεπερνάμε ένα σοβαρό εθισμό. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η ζάχαρη είναι περισσότερο εθιστική από ναρκωτικές ουσίες!
– Βελτιώνεται η αναπνοή μας. Η ζάχαρη δεν προκαλεί μόνο ουλίτιδα και τερηδόνα στα δόντια μας αλλά θρέφει και τα βακτήρια του στόματος, με αποτέλεσμα να αναπαράγονται πολύ πιο γρήγορα. Έτσι καταλήγουμε με τη δυσάρεστη οσμή της αναπνοής μας.
– Περιορίζονται τα συμπτώματα άσθματος.
– Ενισχύεται η νοητική μας απόδοση. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι η ζάχαρη εμποδίζει την ικανότητα της μάθησης αλλά τη λειτουργία της μνήμης.
– Μειώνεται η πιθανότητα να πάσχουμε μελλοντικά τη νόσο του Αλτσχάιμερ.
– Το δέρμα μας δείχνει νεότερο και εξαφανίζεται η ακμή.
– Μειώνεται σημαντικά η πιθανότητα εκδήλωσης εμφράγματος.
Τα αναψυκτικά αυξάνουν σημαντικά την πιθανότητα εκδήλωσης της στεφανιαίας νόσου. Ο περιορισμός της ζάχαρης ρίχνει τα επίπεδα της ινσουλίνης, την αρτηριακή πίεση καθώς και τους παλμούς της καρδιάς. Συνεπώς μειώνεται και η πιθανότητα εκδήλωσης εγκεφαλικού και της περιφερικής αρτηριακής νόσου.
– Μειώνεται η «κακή χοληστερίνη».
– Βελτιώνεται η διάθεση μας.
– Βελτιώνεται η ποιότητα του ύπνου.
– Μειώνεται η πιθανότητα να πάσχουμε από Σακχαρώδη Διαβήτη.
– Μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος εκδήλωσης κάποιας μορφής καρκίνου.
– Βελτιώνεται η όρασή μας.
– Χάνουμε πολύ πιο γρήγορα βάρος.
– Ενισχύεται το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Ο περιορισμός της κατανάλωσης ζάχαρης, δεν ωφελεί μόνο τον οργανισμό μας αλλά φυσικά και εξοικονομούμε αρκετά χρήματα


↓ Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί ↓

BRIGHT SIDE

 
Εκτύπωση