1,051 total views, 1 views today

Ianos Θεσσαλονίκης | Παρουσίαση των δύο παιδικών θεατρικών έργων «Η Πριγκίπισσα και το Μπιζέλι» και «Όνειρα γλυκά» της Μαρίας ΓουλήΠαρουσίαση των δύο παιδικών θεατρικών έργων «Η Πριγκίπισσα και το Μπιζέλι» και «Όνειρα γλυκά» της Μαρίας Γουλή θα πραγματοποιηθεί στον Ιανό Θεσσαλονίκης στις 4 Νοεμβρίου και ώρα 12:00 μ.μ.

Θα μιλήσουν οι:

Κάτια Χατζηλάκου, Ψυχοθεπαπεύτρια – Εκπαιδεύτρια και Επόπτρια Gesgtalt

Γιάννης Ρήγας, Σκηνοθέτης, Διευθυντής της Δραματικής Σχολής του Κ.Θ.Β.Ε.

Nατάσσα Καψάλη, Eκπαιδευτικός στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης


Όνειρα γλυκά της Μαρίας Γουλή, σε μουσική του Νίκου Βίττη.

Άλλος ποθεί να είναι δυνατός σαν τον Ηρακλή. Άλλος θέλει να κοιμάται κάθε βράδυ σε άλλη αγκαλιά κι άλλος θέλει απεγνωσμένα ν’ ακούσει το τραγούδι των Σειρήνων. Οι Όνειροι, οι γιοι του Ύπνου, ξαπλωμένοι στο μαλακό τους σύννεφο, αποφασίζουν λοιπόν, παίζοντας ένα παιχνίδι ρόλων, να τους χαρίσουν για μια νύχτα αυτό που επιθυμούν. Οι άνθρωποι γίνονται οι πρωταγωνιστές των ονείρων τους. Και το παιχνίδι αυτό είναι ενδιαφέρον, αστείο, διασκεδαστικό, μερικές φορές ακόμα και ριψοκίνδυνο!

Ένα θεατρικό έργο γι’ αυτά που έχουμε, που ονειρευόμαστε και τη χαρά της αληθινής ζωής.

Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι της Μαρίας Γουλή.

Ο πρίγκιπας αναζητά με τη βοήθεια των φίλων του την ιδανική πριγκίπισσα. Όμως άλλη είναι ατσούμπαλη, άλλη εγωίστρια, άλλη λαίμαργη κι άλλη ο,τινάναι… Ώσπου εμφανίζεται στο παλάτι η δική του πριγκίπισσα. Αυτή που δεν μπορεί να κοιμηθεί με ένα μικρό μπιζέλι κάτω από πολλά στρώματα, που κυκλοφορεί με ποδήλατο, τρελαίνεται για παγωτά και χορεύει hip-hop. Αυτή που για εκείνον είναι φανερό ότι είναι η δική του αγαπημένη. Και τότε αρχίζει η γιορτή!

Ένα θεατρικό έργο για τον πρίγκιπα ή την πριγκίπισσα της ζωής μας που είναι κάπου εκεί έξω και μας περιμένει.

H Μαρία Γουλή εργάστηκε ως χορεύτρια στο Αέναο Χοροθέατρο του Ντανιέλ Λομμέλ και το Χοροθέατρο Θεσσαλονίκης του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, καθώς και στη Χοροθεατρική Ομάδα Telos Τantztheater στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας. Έχει χορογραφήσει το Skating on thin ice για την Ομάδα Telos Tanztheater στη Στουτγκάρδη, τις Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη για την Ομάδα «Θεατροδρόμιο» στην Κοζάνη (σκην. Ευδόκιμου Τσολακίδη) και για τα έργα Η μεγάλη της ευκαιρία του Alan Bennet και Ένα κήρυγμα του David Mamet για την Ομάδα Θεάτρου Νοητή Γραμμή (σκην. Όλγας Ποζέλη). Έχει συνθέσει κείμενα για τις παραστάσεις Do you love me και Το πουλί της ηδονής για την Ομάδα Νοητή Γραμμή (σκην. Όλγας Ποζέλη). Εργάζεται ως Δικηγόρος και Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια.

Ο Νίκος Βίττης σπούδασε Film Scoring στο Berklee College of Music στη Βοστόνη, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Η μουσική του περιλαμβάνει συνθέσεις για μικρά σύνολα, τραγούδια, για εικαστικές εκθέσεις-εγκαταστάσεις, ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ, θέατρο. Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τους Θ. Μοσχόπουλο, Γ. Μόσχο, Αύρα Σιδηροπούλου, Άσπα Τομπούλη, Όλγα Ποζέλη, Ε. Τσολακίδη, Φ. Μακρή, Γ. Μιχαλακόπουλο κ.ά. Έχει γράψει μουσική για ταινίες και ντοκιμαντέρ όπως: Καντίνα, Ο άνθρωπος που ενόχλησε το σύμπαν, Η Τρισεύγενη, Αναζητώντας γνώση, Puzzle. Συμμετείχε με την παράσταση Μην κρίνεις τον άνθρωπο απ’ την ουρά του στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Fadjr στην Τεχεράνη. Έργα του έχουν παιχτεί στην Ελλάδα, τη Γερμανία και την Αμερική.


Σπυρίδωνος Τρικούπη 3-5 Εξάρχεια 10683 Τηλ. 2103805520 / 2103822732

www.sokolis.gr

Εκτύπωση