Θεραπευτική ψυχαγωγία | 1η Θεραπευτική Κατασκήνωση για παιδιά στην Ελλάδα

Elpida Youth Summer Camp 2017

https://elpidayouthsummercamp.wordpress.com

Για άλλη μια φορά ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» πρωτοπορεί ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στη χώρα μας: Τη «θεραπευτική ψυχαγωγία» εφαρμόζοντάς τη μέσα από ένα πιλοτικό πρόγραμμα θεραπευτικής κατασκήνωσης.

Η ιδέα και η υλοποίηση της 1ης Θεραπευτικής Κατασκήνωσης για παιδιά, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα ανήκει στην Επιτροπή των νεαρότερων μελών του Συλλόγου, στην Επιτροπή “Elpida Youth”.

Η 1η Θεραπευτική Κατασκήνωση φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του “THE RANCH” στο Σοφικό Κορινθίας. 70 παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες απ’ όλη την Ελλάδα, 25 αποθεραπευμένα παιδιά – εθελοντές και 25 στελέχη, από τις 28 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2017 βίωσαν τη μοναδική εμπειρία της θεραπευτικής ψυχαγωγίας.

Η Elpida Youth Summer Camp 2017 ήταν για όλους, μικρούς και μεγάλους! 10 υπέροχες μέρες γεμάτες γέλιο και χαρά, γεμάτες αθλητικές, καλλιτεχνικές και πνευματικές δραστηριότητες, παιχνίδι και διασκέδαση, που έδωσαν στα παιδιά την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και τις ικανότητές τους, να πουν «Τα κατάφερα!». Να αναπτύξουν την κοινωνικότητά τους. Να νιώσουν αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση για το αύριο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Εκτύπωση