#WeLike | Κιβωτός του Κόσμου

   

Αυτή την εβδομάδα, κάνουμε like στον Εθελοντικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου».

Η «Κιβωτός του Κόσμου» ιδρύθηκε το 1998 στην Αθήνα από τον εικοσιεξάχρονο ιερέα, πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, με όπλα την αγάπη του για τα παιδιά, την ανιδιοτελή προσφορά και την επιθυμία του για τη δημιουργία μιας φωλιάς στοργής και φροντίδας για το παιδί, το νέο και το γονιό που βρίσκονται σε ανάγκη και διαβιούν στις χαραμάδες της κοινωνίας, σε μια «άλλη» Αθήνα, στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Πρόκειται για μία μεγάλη οικογένεια. Μέλη αυτής της οικογένειας είναι τα παιδιά, οι γονείς, οι συνεργάτες, οι εθελοντές, οι συμπαραστάτες. Είναι μια μεγάλη αγκαλιά αγάπης, φροντίδας και στοργής που μεγαλουργεί στην Αθήνα, στον Πειραιά, στην Πωγωνιανή της Ηπείρου και στη Χίο.

Η «Κιβωτός του Κόσμου» δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες, παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον. Τα παιδιά της 400 μέχρι στιγμής, στη πλειονότητα τους Ελληνόπουλα, αλλά και από άλλες χώρες, βιώνουν σήμερα τη στοργή και την ειρήνη της Κιβωτού του Κόσμου μακριά από την πρότερη φτώχεια, την πείνα, το ρατσισμό και άλλες πληγές που μαστίζουν καθημερινά την κοινωνία μας.

Η Κιβωτός καλύπτει εξ ολοκλήρου και φροντίζει τα απροστάτευτα παιδιά.

Σε συνεργασία με Εισαγγελίες Ανηλίκων, φορείς προστασίας και υπηρεσίες για τα δικαιώματα των παιδιών, αναλαμβάνει το μεγάλωμα των ανηλίκων στα τέσσερα μέχρι σήμερα, σπίτια φιλοξενίας. Πρόκειται για παιδιά από βρεφική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση τους, τα οποία έχουν υποστεί κακοποίηση, παραμέληση και πολύ άσχημες συνθήκες διαβίωσης. Τα παιδιά ζουν σε μεγάλα σπίτια με παιδαγωγούς – φροντιστές για την καθημερινότητα τους και είναι σαν μια μεγάλη οικογένεια, μη θυμίζοντας σε τίποτα την ιδρυματικού τύπου φροντίδα.

Επίσης, κύριο μέλημα της Κιβωτού είναι όταν υπάρχει γονέας που ενδιαφέρεται για το παιδί και έχει την ικανότητα να το φροντίσει, να μη γίνεται απομάκρυνση από την οικογένεια. Ακόμα και στις περιπτώσεις που είναι μονογονεϊκές οικογένειες με σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, εφόσον απευθυνθούν στις υπηρεσίες μας, θα μπορέσουν να έχουν στήριξη σε πολύ βασικές τους ανάγκες, όπως τα τρόφιμα, ο ρουχισμός, η ιατρική περίθαλψη και όλα όσα χρειάζονται για να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Παράλληλα, οι οικογένειες λαμβάνουν υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης, συμμετέχουν σε ομάδες γονέων με ειδικούς σε θέματα οικογενειακών σχέσεων, ενημερώνονται για προγράμματα κατάρτισης, ώστε να ενδυναμωθούν και να αναλάβουν την ευθύνη των παιδιών τους.

Υποστηρίξτε το έργο της «Κιβωτού του Κόσμου»

Με αφορμή περιστατικά – απάτες, που παρατηρήθηκαν κυρίως στην επαρχία, σας ενημερώνουμε ό,τι η «Κιβωτός του Κόσμου» δεν πραγματοποιεί εράνους από πόρτα σε πόρτα, δεν έχει εκπροσώπους που να εισπράτουν οικονομική βοήθεια ή οτιδήποτε άλλο στο όνομα της Κιβωτού. Οποιαδήποτε προσφορά είναι αποδεκτή με επίσκεψη από τα γραφεία της επί της Ζηνοδώρου 3 στην Αθήνα ή με κατάθεση στους τραπεζικούς της λογαριασμούς με όνομα δικαιούχου «Κιβωτός του Κόσμου».

Κιβωτός του Κόσμου

www.kivotostoukosmou.org

Like www.facebook.com/kivotostoukosmougr

Subscribe www.youtube.com/channel/UC7Pr4A0zsOsDjxBtnDu-hLg

 

Αθήνα

Ζηνοδώρου 3 & Καλλικλέους, Αθήνα (Κολωνός), 10442 ΤΗΛ & FAX: +30.210.5141935 ΤΗΛ: +30 210 5141953 EMAIL: kivotos5@otenet.gr

Παράρτημα Πωγωνιανής Ιωαννίνων

ΤΗΛ: +30.26570.31005, +30.26570.31006 EMAIL: kivotospogoniani@gmail.com

Παράρτημα Νήσου Χίου

Μπεν Ζαχαρίου 8 , Φρούριο Χίος, 82100 ΤΗΛ: +30.22710 81953 EMAIL: kivotos.chios@gmail.com

Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας

Διμήνι Μαγνησίας, Διμήνι Βόλος- Τ.Κ: 38 500 ΤΗΛ: +24210 77020 ή 030 EMAIL: kivotosvolos@gmail.com


Η ενότητα αφορά δράσεις που θεωρούμε χρήσιμες κι έχουμε επιλέξει σε προσωπικό επίπεδο. Δεν πρόκειται για χορηγούμενες δημοσιεύσεις.

Κάθε εβδομάδα φιλοξενούμε δράσεις στις οποίες εμείς κάνουμε… like.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας μας δίνεται η δυνατότητα να γνωρίζουμε τη δουλειά ολοένα και περισσότερων ανθρώπων καθημερινά. Ο καθένας με τη δική του ματιά και τα δικά του μέσα δημιουργεί περιεχόμενο επικοινωνεί τη δουλειά του και βοηθά τους γύρω του, κάνοντας παράλληλα αυτό που αγαπά. Συνεπώς, δε μας μένει τίποτα άλλο από το να εμπνέουμε ο ένας τον άλλο σ’αυτή τη μεγάλη διαδικτυακή παρέα με τις άπειρες δυνατότητες και φυσικά να επικροτούμε κάθε προσπάθεια.


Σχετικά άρθρα

#WeLike | Πλαστελίνη

#WeLike | Πλαστελίνη Το σχέδιο είναι της Δώρας Γεωργιάδου   Αυτή την εβδομάδα, κάνουμε like στον εκπαιδευτικό ιστότοπο Πλαστελίνη. Στην…

#WeLike | infokids.gr

#WeLike | infokids.gr infokids.gr Αυτή την εβδομάδα, κάνουμε like στο infokids.gr, το μεγαλύτερο portal με πληροφορίες για το παιδί και τους γονείς.…

#WeLike | Superdad.gr

#WeLike | Superdad.gr Αυτή την εβδομάδα, κάνουμε like στο Superdad.gr, το πρώτο ελληνικό site για μπαμπάδες.     Το Superdad.gr…

#WeLike | Pame bolta

#WeLike | Pame bolta Αυτή την εβδομάδα, κάνουμε like στην ιστοσελίδα Pame bolta. Στο www.pamebolta.gr προσφέρονται προτάσεις κι ιδέες για μέρη…

Εκτύπωση