#WeLike | Κηποπαιδεία

 

Αυτή την εβδομάδα, κάνουμε like στον φυσικό παιδότοπο και χώρο βιωματικής εκπαίδευσης «Κηποπαιδεία».

Δυστυχώς, η ζωή στην πόλη αλλά και οι ρυθμοί της καθημερινότητας οδηγούν μικρούς και μεγάλους στην απομάκρυνση από το φυσικό περιβάλλον. Σε αυτή την ανάγκη έρχεται να απαντήσει η Κηποπαιδεία, ένας φυσικός παιδότοπος και χώρος βιωματικής εκπαίδευσης στην Παλλήνη, που υπόσχεται ιδανική μάθηση μέσα από παιχνίδι, ποιοτική ψυχαγωγία σε ένα ασφαλές περιβάλλον και πολύπλευρη ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα χώρο δημιουργικής έκφρασης όπου μια ομάδα ειδικών επιστημόνων, καταρτισμένων παιδαγωγών, μάχιμων καινοτόμων εκπαιδευτικών και έμπειρων εμψυχωτών σχεδιάζουν και υλοποιούν προγράμματα για παιδιά από 3 έως και 14 ετών.

Οι επισκέπτες θα εκτιμήσουν την προσεκτική επιλογή των καλύτερων υλικών και μεθόδων και τον πρωτότυπο σχεδιασμό του χώρου με ποικίλες ξύλινες κατασκευές, ευφάνταστες γωνίες παιχνιδιού και πολυάριθμες θεματικές δραστηριότητες εσωτερικού και εξωτερικού χώρου που προσαρμόζονται σε όλες τις ηλικίες.

Μέσα από τις πολυάριθμες κατασκευές και δραστηριότητες που παρέχει η Κηποπαιδεία, επισημαίνονται τα οφέλη της φύσης καθώς επίσης και ότι το ελεύθερο παιχνίδι αποτελεί μια σημαντική δραστηριότητα στη ζωή του παιδιού, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη συγκρότηση της προσωπικότητάς του.

Η Κηποπαιδεία διαθέτει:
Kipopaideia Kindergarden.
Paiania. Attiki. Greece.
George Detsis. 05/2017

Εξωτερικό χώρο | Το ελεύθερο παιχνίδι διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη ζωή του παιδιού, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη συγκρότηση της προσωπικότητάς του. Παίζοντας στην αγκαλιά της φύσης αποκτά με βιωματικό τρόπο σημαντικές γνώσεις αναπτύσσοντας παράλληλα δεξιότητες κίνησης, παρατήρησης, συντονισμού, επίλυσης προβλήματος κ.ά. Παράλληλα, ως μέλος μιας ομάδας ενισχύει την κοινωνική του προσαρμογή, μυείται στα μαγικά απαραίτητα συστατικά της φιλίας και της συνεργασίας και μαθαίνει να εκτιμά τη γνώμη των άλλων, την αλληλοβοήθεια και την ευγενή άμιλλα. Εκτός από το ελεύθερο παιχνίδι, ο εξωτερικός χώρος αξιοποιείται για βιωματικά προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, κυνήγι θησαυρού, ομαδικές δραστηριότητες φυσικής αγωγής κ.ά.

Εσωτερικό χώρο για παιδιά | Η δημιουργική απασχόληση παιδιών 4-14 ετών στους ειδικά διαμορφωμένους εσωτερικούς χώρους –ανάλογα με τα πεδία δράσης– περιλαμβάνει θεατρικά παιχνίδια, επιστημονικά πειράματα, εργαστήριο φαντασίας, ζωγραφική και κατασκευές, δημιουργία ταινίας, αφήγηση παραμυθιών, ρητορική και επικοινωνία, χορό, γιόγκα, creative english club κ.ά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τόσο σταθερές ομάδες όσο και μεμονωμένα εργαστήρια.

Για παιδιά ηλικίας έως 3 χρονών, θα βρείτε μια ειδικά σχεδιασμένη αίθουσα, όπου μπορούν τα παιδιά να παίξουν δημιουργικά με την παρουσία παιδαγωγών.

Εσωτερικό χώρο για γονείς | Στην Κηποπαιδεία οι γονείς και οι συνοδοί των παιδιών έχουν τη δυνατότητα να χαλαρώσουν στο καλαίσθητο καφέ, όπου προσφέρεται μια ποικιλία επιλεγμένων ροφημάτων και φαγητών. Από εκεί μπορείτε να παρακολουθείτε και τις δραστηριότητες του παιδιού σας, μέσω του κλειστού κυκλώματος.

Στα 6.800 τετραγωνικά μέτρα του εξωτερικού χώρου τα παιδιά θα βρουν:
Kipopaideia Kindergarden.
Paiania. Attiki. Greece.
George Detsis. 05/2017
 

– Τη μικρή αγορά

– Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής για τους μικρούς μας φίλους με ξύλινα ποδήλατα

– Το επιδαπέδιο τραμπολίνο επιφάνειας 12,5 τετραγωνικών μέτρων

– Την μεγάλη αμμοδόχο

– Τον φυτικό λαβύρινθο και θόλο

– Τον χώρο για παιχνίδια με νερό

– Το ινδιάνικο χωριό

– Τεράστιες φωλιές

– Το πολύχρωμο φίδι για σκαρφάλωμα

– Το hobbit house

– Τον αμπελώνα

– Τον λαχανόκηπο και βοτανόκηπο

– Χώρο για ποδόσφαιρο άμμου και ρακέτες

– Την μίνι φάρμα

– Την φάρμα μυρμηγκιών και φάρμα σκουληκιών

– Το καράβι

 
Τα οφέλη

Το παιδί σας μπορεί να αποκτήσει πολλαπλά οφέλη από το παιχνίδι, όταν αυτό γίνεται με έναν δημιουργικό τρόπο, όπως αυτόν που προσφέρει ένας βιωματικός παιδότοπος.

Μέσα από μία πληθώρα βιωματικών δραστηριοτήτων, το παιδί σας παίρνει πρωτοβουλίες, αναπτύσσει τις δεξιότητές του καθώς και το αίσθημα της σιγουριάς για αυτό που κάνει.

Οι δημιουργοί της Κηποπαιδείας μας συστήνονται ως εξής: «Είμαστε μια οικογένεια με παιδιά και εγγόνια και με 30 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της εκπαίδευσης και της οργάνωσης εκδηλώσεων. Με αμέριστη αγάπη προς τα παιδιά και απεριόριστο σεβασμό στην ψυχοσύνθεση, στις ικανότητες και στα ενδιαφέροντά τους, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο δημιουργικής έκφρασης και ποιοτικής μη τυπικής εκπαίδευσης και να δώσουμε την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να έρθουν σε άμεση επαφή με τη φύση. Αξιοποιώντας την εμπειρία μας στην εκπαίδευση, επιλέξαμε με προσοχή μια ομάδα ειδικών επιστημόνων, καταρτισμένων παιδαγωγών, μάχιμων καινοτόμων εκπαιδευτικών και έμπειρων εμψυχωτών, οι οποίοι σχεδιάζουν και υλοποιούν προγράμματα αποκλειστικά για την Κηποπαιδεία».

Κηποπαιδεία | Εθνικής Αντιστάσεως 39, Παλλήνη, ΤΚ 15351

info@kipopedia.gr – 2106033609

Like www.facebook.com/kipopedia

Follow www.twitter.com/kipopedia

www.instagram.com/kipopedia


Η ενότητα αφορά δράσεις που θεωρούμε χρήσιμες κι έχουμε επιλέξει σε προσωπικό επίπεδο. Δεν πρόκειται για χορηγούμενες δημοσιεύσεις.

Κάθε εβδομάδα φιλοξενούμε δράσεις στις οποίες εμείς κάνουμε… like.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας μας δίνεται η δυνατότητα να γνωρίζουμε τη δουλειά ολοένα και περισσότερων ανθρώπων καθημερινά. Ο καθένας με τη δική του ματιά και τα δικά του μέσα δημιουργεί περιεχόμενο επικοινωνεί τη δουλειά του και βοηθά τους γύρω του, κάνοντας παράλληλα αυτό που αγαπά. Συνεπώς, δε μας μένει τίποτα άλλο από το να εμπνέουμε ο ένας τον άλλο σ’αυτή τη μεγάλη διαδικτυακή παρέα με τις άπειρες δυνατότητες και φυσικά να επικροτούμε κάθε προσπάθεια.


Σχετικά άρθρα

#WeLike | Πλαστελίνη

#WeLike | Πλαστελίνη Το σχέδιο είναι της Δώρας Γεωργιάδου   Αυτή την εβδομάδα, κάνουμε like στον εκπαιδευτικό ιστότοπο Πλαστελίνη. Στην…

#WeLike | infokids.gr

#WeLike | infokids.gr infokids.gr Αυτή την εβδομάδα, κάνουμε like στο infokids.gr, το μεγαλύτερο portal με πληροφορίες για το παιδί και τους γονείς.…

#WeLike | Superdad.gr

#WeLike | Superdad.gr Αυτή την εβδομάδα, κάνουμε like στο Superdad.gr, το πρώτο ελληνικό site για μπαμπάδες.     Το Superdad.gr…

#WeLike | Pame bolta

#WeLike | Pame bolta Αυτή την εβδομάδα, κάνουμε like στην ιστοσελίδα Pame bolta. Στο www.pamebolta.gr προσφέρονται προτάσεις κι ιδέες για μέρη…

Εκτύπωση