Δωρεάν δραστηριότητες | Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου: «Ασφοντυλίτης» της Εύης Γεροκώστα στη Δανειστική Βιβλιοθήκη «Καίτη Λασκαρίδη»

 

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο προσκαλούν μικρούς και μεγάλους στην παρουσίαση του βιβλίου της Εύης Γεροκώστα «Ασφοντυλίτης» τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18:00 στη Δανειστική Βιβλιοθήκη «Καίτη Λασκαρίδη», στον Πειραιά (Κουντουριώτου 173).

Η συγγραφέας Εύη Γεροκώστα μοιράζεται τα φανερωμένα κι αφανέρωτα μυστικά μιας ιστορίας με όσους αγαπούν τη θάλασσα, τις βάρκες-πουλιά, τις πέτρες και τα τραγούδια.


«Ασφοντυλίτης» της Εύης Γεροκώστα

ΑΣΦΟΝΤΥΛΙΤΗΣ
Συγγραφέας: Εύη Γεροκώστα
Εικονογράφηση: Κώστας Μαρκόπουλος
ISBN: 978-960-471-144-4
Σελίδες: 44
Ηλικία: 11+
Τιμή: www.kaleidoscope.gr
ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ, Νοέμβριος 2017
 

Ένα νησί. Η Αμοργός.

Ένας οικισμός. Ο Ασφοντυλίτης.

Πήγαινε κοντά και αφουγκράσου.

Μιλούν οι πέτρες.

Και λένε μια ιστορία.

Μια ιστορία παλιά, κεντημένη πάνω τους.

Μια ιστορία γι’ αυτόν που όσα δεν έζησε τα ζωγράφισε στην πέτρα.

Άνοιξη του 2006. Τηλεφώνημα από την Αμοργό. Πρόσκληση για παραστάσεις αφήγησης παραμυθιών. Την αποδέχομαι με χαρά –η φωνή της Μαρίας με γέμισε εμπιστοσύνη. Η Μαρία έχει ένα βιβλιοπωλείο που έχει το ίδιο όνομα με το νησί του απέραντου γαλάζιου.

Η Μαρία θα με περιμένει στο λιμάνι των Καταπόλων. Παρέα θα πάμε στα Θολάρια, στην Αρκεσίνη, στη Λαγγάδα, στη Χώρα, να συναντήσουμε μικρούς και μεγάλους που θέλουν ν’ ακούσουν ιστορίες. Ετοιμάζω βαλιτσάκι για ταξίδι μοναχικό.

Λίγο πριν μπω στο καράβι μαθαίνω πως η Μαρία του βιβλιοπωλείου δεν θα περιμένει στο λιμάνι. Θα κάνει την αντίθετη διαδρομή με μένα για να φροντίσει κάποιον που τη χρειάζεται.

Η μορφή που περιμένει στο λιμάνι είναι άλλη. Ο Πάνος με τα κουκλίστικα δωμάτια στο Ξυλοκερατίδι των Καταπόλων. Ο Πάνος με τα γελαστά μάτια και τα σγουρά μαλλιά. Ο Πάνος που για λίγες μέρες με «υιοθέτησε» και με πήγε στα Θολάρια, στην Αρκεσίνη, στη Λαγγάδα, στη Χώρα. Ο Πάνος, που μου μίλησε πρώτη φορά για τον Ασφοντυλίτη. Τότε, αρχές καλοκαιριού του 2006.



Εύη Γεροκώστα

Έχει ασχοληθεί με το περιβάλλον και τα ζώα, τη μετάφραση, εκπαιδευτικά προγράμματα, την οργάνωση εκθέσεων βιβλίου, αφήγηση, θέατρο, μουσική, συγγραφή: με άλλα περισσότερο, με άλλα λιγότερο. Όμως όλα αυτά μαζί, το καθένα με τον τρόπο του, την οδήγησαν στο να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό της: η ενασχόληση με το περιβάλλον και τη φύση την οδήγησαν στην παράδοση, αυτή στο παραμύθι, το παραμύθι στην αφήγηση και τη συγγραφή. Κι η συγγραφή είναι ένας εξαιρετικός δρόμος αν θέλει να φτάσει κανείς στη συζήτηση με τον εαυτό.

Κώστας Μαρκόπουλος

Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Στα εικαστικά του ενδιαφέροντα ανήκει η εικονογράφηση βιβλίων και γενικότερα η σχέση των εικόνων με τα κείμενα. Έχει παρουσιάσει έργα του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και έχει τιμηθεί μεταξύ άλλων με το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου για τη Θυμωμένη μπετονιέρα των εκδόσεων Επομένος Σταθμός.


ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ

Ομήρου 50

Τηλ.: 210 3627641 | 210 3632788

info@kaleidoscope.grwww.kaleidoscope.gr

Like: www.facebook.com/kaleidoscope.gr

Follow: twitter.com/KaleidoscopeGR

plus.google.com/u/0/+KaleidoscopeGr

Subscribe: www.youtube.com/user/kaleidoscopeGR

Pin: gr.pinterest.com/kaleidoscopegr/

Εκτύπωση