Εθελοντές «δίνουν χρώμα» στη ζωή μη προνομιούχων παιδιών

   
Εδώ και περίπου 8 χρόνια μια ομάδα εθελοντών μια φορά τον μήνα παίρνουν τα πινέλα τους και τα χαμόγελα τους και δίνουν ένα ραντεβού έξω από ιδρύματα, δομές, στέγες ανηλίκων, νοσοκομεία. Είναι οι «Ζωγράφοι σε δράση για τα παιδιά» που χαρίζουν χαρά σε μη προνομιούχα παιδιά, όπως λένε.


Όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η εμπνεύστρια της ιδέας, Ειρήνη Κουρτζέλλη, οι «Ζωγράφοι σε δράση για τα παιδιά» φιλοτεχνούν πίνακες που προσφέρουν όπου διαμένουν αυτά τα παιδιά και κατά την παράδοση των έργων διοργανώνουν μικρές γιορτές με διάφορα δρώμενα, όπως ζωγραφική, face painting, αφήγηση παραμυθιών.
«Ξεκινήσαμε το 2010 και είμαστε εν δράσει για τα παιδιά που δεν τους χαμογέλασε η ζωή και πολλές φορές είναι αποκλεισμένα από αυτό που λέμε τέχνη. Είμαστε μια εθελοντική ανοιχτή ομάδα, που σκοπό της έχει να κάνει πιο έγχρωμη την ζωή κάποιων παιδιών που το έχουν ανάγκη. Πολλές φορές μας ζητούν θέματα που αγαπούν τα ίδια, όπως για παράδειγμα διάστημα, τους ήρωες της Ντίσνεϊ, όλες τις ηπείρους και διάφορα άλλα. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που συμμετέχουν και τα ίδια τα παιδιά στη διαδικασία της ζωγραφικής, ενώ κάποια εμπνέονται από τη δράση μας και παρακολουθούν μαθήματα σχεδίου. Εξάλλου, αυτός είναι κι ο στόχος μας. Εκτός από το χρώμα που δίνουν στους γκρίζους τοίχους είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με την τέχνη, να την αγαπήσουν», λέει η Ε. Κουρτζέλλη.

zografoisedrasi.blogspot.gr
facebook.com/pages/Ζωγράφοι-σε-δράση-για-τα-ΠΑΙΔΙΑ/

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Εκτύπωση