Συμμορία του Ήλιου | Καλοκαιρινό τμήμα «Παιχνίδι με τις Τέχνες»

 

Καλοκαίρι αγκαλιά με τις τέχνες!

 
Για παιδιά 4 έως 8 ετών


Η Συμμορία του Ήλιου το φετινό καλοκαίρι ανοίγει την αγκαλιά της στους μικρούς της φίλους για να παίξουν με τις τέχνες, σε ένα πρόγραμμα τεσσάρων εβδομάδων ειδικά διαμορφωμένο . Οι μικροί μας φίλοι θα περάσουν ευχάριστα και ξέγνοιαστα στα καλοκαιρινά σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού, ζωγραφικής, χειροτεχνίας και κατασκευών, χορού, γυμναστικής, γιόγκα για παιδιά και άλλες δημιουργικές δραστηριότητες, ανακαλύπτοντας τη μαγεία των τεχνών. Το πρόγραμμά μας χωρίζεται σε τέσσερις κύκλους με διαφορετικές θεματικές ανά εβδομάδα. Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν σε έναν, στους δύο, στους τρεις ή και τέσσερις Κύκλους του προγράμματος.

Ένα καλοκαίρι γεμάτο εκπλήξεις και διασκέδαση με πρωταγωνιστές τα παιδιά.

Α’ Κύκλος 18-22 Ιουνίου: Μία μικρή μικρή κοινωνία
Μέσα από παιχνίδια και δραστηριότητες μαθαίνουμε να επικοινωνούμε, να εκφραζόμαστε μεταξύ μας και να ζούμε αρμονικά σαν μία ομάδα.
Β’ Κύκλος 25-29 Ιουνίου: Αγαπώ τον εαυτό μου και το περιβάλλον
Ανακαλύπτουμε τον κόσμο των συναισθημάτων, ονομάζουμε τις ανάγκες μας, μαθαίνουμε πώς να φροντίζουμε το σώμα μας αλλά και το περιβάλλον στο οποίο ανήκουμε.
Γ’ Κύκλος 2-6 Ιουλίου: Ταξιδεύοντας στον Κόσμο
Μαθαίνουμε τον πολιτισμό και έθιμα από άλλους λαούς. Αγαπάμε τη διαφορετικότητά μας.
Δ’ Κύκλος 9-13 Ιουλίου: Καλοκαίρι στην Ελλάδα
Κάνουμε μία περιήγηση στις ομορφιές της Ελλάδας μέσα από ποτάμια, λίμνες και θάλασσες φτάνοντας στο βουνό των Κενταύρων.
Σχεδιασμός προγράμματος: Μελίνα Σκούφου – Λιάνα Σταυρουλάκη
 

Ενδεικτικά ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα δραστηριοτήτων

Κόστος:
75 ευρώ / μία εβδομάδα
140 ευρώ / δύο εβδομάδες
200 ευρώ / τρεις εβδομάδες
250 ευρώ / τέσσερις εβδομάδες
Σε αδέρφια προσφέρεται έκπτωση 10 %.
Πότε: Α’ Κύκλος 18-22 Ιουνίου / Β’ Κύκλος 25-29 Ιουνίου / Γ΄Κύκλος 2-6 Ιουλίου / Δ’ Κύκλος 9-13 Ιουλίου 2018.
Ώρες: 8.00 π.μ. – 13.00 μ.μ.
Πού: Στη Συμμορία του Ήλιου, Δημοφώντος 136, Άνω Πετράλωνα, Αθήνα.
Πληροφορίες-εγγραφές: 6974828873
*Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι μέχρι 11 Μάη και η κράτηση θέσης γίνεται με προκαταβολή του 50% του συνολικού ποσού ως 20 Μάη.
(Ο κάθε Κύκλος του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί εφόσον συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός των 8 παιδιών, ενώ μέγιστος αριθμός συμμετοχών είναι τα 15 παιδιά και μετά θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.)

Art is our World


Λίγα λόγια για εμάς

Μελίνα Σκούφου
Ίδρυσε το Χώρο Τέχνης «Συμμορία του Ήλιου», όπου διδάσκει θεατρικό παιχνίδι και θέατρο σε παιδιά, ενώ επίσης γράφει θεατρικά κείμενα και σκηνοθετεί παιδικές παραστάσεις σε συνεργασία με Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων. Η ενασχόλησή της με το θέατρο είναι σφαιρική και επεκτείνεται στη διδασκαλία, συγγραφή και σκηνοθεσία έργων για ενήλικες. Επίσης, εργάστηκε ως συντονίστρια ομάδων θεάτρου στην «Ίρις», εταιρεία προαγωγής ψυχοκοινωνικής υγείας παίδων και ενηλίκων. Τον Ιούνιο-Αύγουστο του 2016 εργάστηκε στην κατασκήνωση Sports Village Athitaki συντονίζοντας ομάδες θεατρικού παιχνιδιού και διοργάνωση θεατρικής παράστασης.
Το Φεβρουάριο του 2013 έλαβε Τιμητική Διάκριση για την επιτυχημένη σταδιοδρομία της μετά την αποφοίτηση, από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών.
Είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και πιο συγκεκριμένα, του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, με κατεύθυνση Υποκριτικής – Σκηνοθεσίας. Επιπρόσθετα, έχει ολοκληρώσει σπουδές στο Σωματικό Θέατρο (Physical Theatre) του Duende School of Ensemble. Παρακολουθεί μεταπτυχιακό στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με θέμα την Υποκριτική – Σκηνοθεσία και είναι μέλος του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων.
Επιμορφώνεται συστηματικά παρακολουθώντας μαθήματα και σεμινάρια ζωγραφικής, ακροβατικών,τελετουργικού (ολιστικού) θεάτρου, Σωματικού Θεάτρου, δραματοθεραπείας κ.ά. ενώ επίσης έχει ασχοληθεί με εναλλακτικές θεραπείες, όπως είναι το ρέικι.

Η Λιάνα Σταυρουλάκη
…γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Απριλίου 1983, κατάγεται από τη Κρήτη και διαμένει μόνιμα στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αθηνών (ΤΕΦΑΑ) με ειδικότητα Taekwondo. Αθλήτρια του Taekwondo και κάτοχος μαύρης ζώνης. Πιστοποιημένη Personal Trainer εγγεγραμμένη στην Trx Suspension Training Hellas. Πιστοποιημένη βοηθός Πρώτων βοηθειών από τον Ερυθρό Σταυρό και από την European Lifeguard Academy. Πιστοποίηση από την Internation Fitness Congress στην Αθλητριατρική και Τραυματολογία σε χώρους άθλησης.
Η πρώτη εμπειρία με τα παιδιά ξεκίνησε το 4/ 2006 ως προπονήτρια Taekwondo σε παιδιά ηλικίας 8-14 ετών. Από το 2015 ως σήμερα συμμετέχει ενεργά στη Συμμορία του Ήλιου δημιουργώντας παιδικό τμήμα ηλικίας 10- 15 ετών όπου πραγματοποιείται δημιουργικό, ομαδικό γυμναστικό παιχνίδι.
Από τον Σεπτέμβριο του 2017 ως σήμερα συνεργάζεται με την εταιρεία «Κιβωτός Παιδικών Υποθέσεων» όπου και συμμετείχε στο summer camp Ιλίου 2017. Μέσα από αυτή τη συνεργασία συμμετέχει σε εκπαιδευτικά και περιβαλλοντικά προγράμματα των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, καθώς και σε χορηγούμενες σχολικές αθλητικές εκδηλώσεις των δημοτικών και γυμνασίων και παιδικών σταθμών της Αττικής.

Εκτύπωση