Εκδόσεις ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ | «Παίζουμε;» 99 + 1 Αυτοσχέδια επιτραπέζια παιχνίδια – της Μαρίας Πετκανοπούλου

«Σε έναν κόσμο γεμάτο έτοιμα παιχνίδια, εμείς φτιάχνουμε τα δικά μας μοναδικά επιτραπέζια και παίζουμε μαζί, σε μια ξεχωριστή διαδικασία μάθησης»

 
   

Το επιτραπέζιο παιχνίδι ακονίζει την ικανότητα αντίληψης, προάγει τη μαθηματική σκέψη, εξασκεί τη μνήμη, τις γλωσσικές δεξιότητες, την παρατηρητικότητα και την ικανότητα επαγωγικού συλλογισμού. Φέρνει τα παιδιά σε επαφή με καινούριες γνώσεις, εμπλουτίζει το λεξιλόγιο, καλλιεργεί την κοινωνικότητα, τη συντροφικότητα και τον καλώς εννοούμενο ανταγωνισμό.
Με τη φαντασία μας, με τους δικούς μας κανόνες και υλικά που ανακυκλώσαμε, φτιάχνουμε τα δικά μας επιτραπέζια σε ένα παιχνίδι που έχει μόνο νικητές!
Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο και τη σημασία που έχει το παιχνίδι για τα παιδιά εδώ.
 
Μαρία Πετκανοπούλου
 
Η Μαρία Πετκανοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1960. Εργάζεται χρόνια ως νηπιαγωγός. Με τους μικρούς μαθητές της δοκιμάζει τις ιδέες της για το πώς η μάθηση μπορεί να γίνεται ολοένα πιο πολύπλευρη εμπειρία τόσο για τα παιδιά όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Ως συγγραφέας, κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο της Ο μικρός ζωγράφος των βράχων το 2010 από τις Εκδόσεις ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ σε εικονογράφηση της κόρης της Άννας Καρνή. Τιμήθηκε γι αυτό με το βραβείο «Λότη Πέτροβιτς Ανδρουσοπούλου» ως πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας βιβλίου για παιδιά ή νέους. Πιστεύει βαθιά στην αξία του παιχνιδιού, και έτσι αποφάσισε να βάλει τις ιδέες και την εμπειρία της στο χαρτί και να μας προσκαλέσει όλους με το νέο της βιβλίο ΠΑΙΖΟΥΜΕ; 99+1 αυτοσχέδια επιτραπέζια παιχνίδια!
 
Με τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο έχει συνεργαστεί για τα βιβλία:
Ο μικρός ζωγράφος των βράχων
Παίζουμε; 99+1 Αυτοσχέδια επιτραπέζια παιχνίδια

ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ
Ομήρου 50
Τηλ.: 210 3627641 | 210 3632788
info@kaleidoscope.grwww.kaleidoscope.gr
Like: www.facebook.com/kaleidoscope.gr
Follow: twitter.com/KaleidoscopeGR
plus.google.com/u/0/+KaleidoscopeGr
Subscribe: www.youtube.com/user/kaleidoscopeGR
Pin: gr.pinterest.com/kaleidoscopegr/

Εκτύπωση