Στις δέκα ανέρχονται οι γεννήσεις παιδιών έπειτα από μεταμόσχευση μήτρας: Ένα από τα θέματα που θα αναπτυχθούν στο 11ο Συνέδριο για την υγεία και τις ασθένειες των γυναικών

Η Ελληνική Εταιρεία Παιδικής και Νεανικής Γυναικολογίας και η Β’ Μαιευτική –Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με παγκοσμίου φήμης επιστημονικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας των γυναικών διοργανώνουν το 11ο Συνέδριο για την υγεία και τις ασθένειες των γυναικών (11th Athens Congress on Women’s Health and Disease “Preconception to Menopause”) που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2018 στην Αθήνα.
Ορισμένα από τα θέματα που θα αναπτυχθούν σε περισσότερες από 80 συνεδρίασεις με διακεκριμένους ομιλητές από όλο τον κόσμο, είναι η μεταμόσχευση μήτρας σε κορίτσια που γεννήθηκαν χωρίς κόλπο και μήτρα, η πρόληψη HPV λοιμώξεων, οι μητέρες που πάσχουν από καρκίνο, οι προκλήσεις που εμφανίζονται με τις νεαρές που πάσχουν από Καρκίνο του ενδομητρίου, η παροχή υπηρεσιών υγείας στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες (πρόσφυγες) όσον αφορά την Μαιευτική και Γυναικολογία και κυρίως η πρόληψη των ανεπιθύμητων κυήσεων, της υπογεννητικότητας στη χώρα μας, η ολοκλήρωση μιας εγκυμοσύνης και η γέννηση ενός υγιούς νεογνού.


 

Oleg Sergeichik

   
Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, οι γεννήσεις στην Ελλάδα ανήλθαν το 2016 σε 92.898 καταγράφοντας αύξηση 1,1% σε σχέση με το 2015, που ήταν 91.847. Οι θάνατοι παρουσίασαν μείωση 2% το 2016 και ανήλθαν σε 118.792, έναντι 121.212 το 2015. Εντούτοις οι θάνατοι ήταν 25.894 περισσότεροι από τις γεννήσεις. Ενώ σύμφωνα με τα πρόσφατα διεθνή στοιχεία έχουν ήδη γεννηθεί δέκα παιδιά από μητέρες, στις οποίες είχε προηγηθεί μεταμόσχευση μήτρας.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

www.womenshealth2018.com

Εκτύπωση