Δείτε πως το γέλιο δημιουργεί μία αλυσίδα θετικών επιδράσεων στη σωματική και ψυχική μας υγεία!

«Γέλιο = υγεία» λέμε και ξαναλέμε αλλά κατά πόσο τηρούμε αυτή την υγιεινή συνήθεια; Πόσο συχνά θυμόμαστε να γελάμε μέσα στη μέρα;

Μέσα σε όλες τις υποχρεώσεις, την πίεση των απαιτητικών ρυθμών της καθημερινότητας, την πληθώρα αρνητικών ειδήσεων και τραγικών περιστατικών και κάθε είδους άλλες έγνοιες και προβλήματα, είναι αρκετές οι φορές που μοιάζει αδιανόητο ακόμα και σαν ενδεχόμενο το να δούμε τη λίγο πιο ανάλαφρη πλευρά των πραγμάτων. Ευτυχώς όμως υπάρχουν γύρω μας άνθρωποι που δεν ξεχνούν το χιούμορ τους, αστείες καταστάσεις και πολλές άλλες πηγές γέλιου που μας το υπενθυμίζουν. Αδιαμφισβήτητα, σε όλους μας αρέσει να γελάμε. Το θέμα όμως είναι πόσο συχνά το κάνουμε.

Έχουμε άραγε συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικό είναι το γέλιο στη ζωή μας;

 
Pixabay
 
Ο άνθρωπος γνωρίζει το γέλιο για πρώτη φορά στην ηλικία των 3 – 4 μηνών. Πρόκειται για ένα απ’ τα πρώτα και σημαντικότερα μέσα επικοινωνίας του μωρού με τη μητέρα του. Ένα μωρό γελά με την έκπληξη που θα του προκαλέσει μία μικρή κίνηση, ένας περίεργος ήχος ή μία αστεία γκριμάτσα ακριβώς όπως κλαίει για να εκφράσει τη δυσαρέσκεια ή δυσφορία που αισθάνεται. Είναι δηλαδή μία μορφή ενστικτώδους γλώσσας πριν ακόμα μάθουμε να μιλάμε.


Όπως έχουμε αναφέρει και στο σχετικό μας άρθρο το γέλιο έχει πολλαπλά οφέλη για τη σωματική και ψυχική υγεία μας. Οφέλη που αν τα εξετάσει κάποιος αναλυτικότερα σίγουρα θα εκπλαγεί ευχάριστα με το συμπέρασμα: Το γέλιο είναι ικανό να δημιουργήσει μία αλυσίδα θετικών επιδράσεων όχι μόνο στη σωματική και ψυχική μας υγεία αλλά και γενικότερα στην ποιότητα της ζωής μας. Όπως ένας άνθρωπος φροντίζει να ασκείται, να τρέφεται υγιεινά και να υιοθετεί κι άλλες υγιεινές συνήθειες για να απολαμβάνει και τα αντίστοιχα οφέλη, έτσι οφείλει και να εκτίθεται και σε πηγές που του προκαλούν πηγαίο γέλιο!

Δείτε πως δημιουργείται αυτή η αλυσίδα θετικών επιδράσεων στο σχετικό βίντεο που δημιουργήσαμε με το Animaker!


Εκτύπωση