«Στόχος μας η δημιουργία Πρότυπου Κέντρου Φύλαξης και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρίες» | Δείτε πως μπορείτε να στηρίξετε τον Πανελλήνιο Σύλλογο «Φροντίδα»

Όπως έχουμε αναφερθεί στο σχετικό μας άρθρο ο Πανελλήνιος Σύλλογος «ΦΡΟΝΤΙΔΑ» έχει ως στόχο την πρόληψη, ενημέρωση και συμπαράσταση των ατόμων με Εγκεφαλική Παράλυση, Νοητική Στέρηση και Σύνδρομο Down. Ιδρύθηκε το 2008 στον Πειραιά με σκοπό να προσφέρει κοινωφελές έργο στις οικογένειες που καταφεύγουν στην αναζήτηση βοήθειας λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν. Δραστηριοποιείται κυρίως στην περιοχή της Αττικής και απευθύνεται σε όλη την Ελλάδα.
   
www.frodida.gr
 

Ο Σύλλογος Φροντίδα παρέχει:

 
Πρόληψη – ενημέρωση
Κοινωνική υποστήριξη & αποκατάσταση
Ψυχολογική υποστήριξη
Ιατρική υποστήριξη
Φυσικοθεραπεία
Εργοθεραπεία
Λογοθεραπεία
Υλική υποστήριξη
 

Από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα:

«Υιοθετεί» οικογένειες, εστιάζεται στα «παιδιά» με ειδικές ικανότητες – μέλη τους και συνεισφέρει ποικιλοτρόπως στο πλαίσιο της ανιδιοτελούς προσφοράς στον συνάνθρωπο, που έχει ανάγκη από βοήθεια.
Έχει δημιουργήσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο, που προσφέρει δωρεάν είδη πρώτης ανάγκης –τρόφιμα, βρεφικά είδη, είδη ατομικής υγιεινής κ.α.- στους συνανθρώπους που φροντίζει.
Συνεργάζεται με ειδικούς επιστήμονες από τον χώρο της υγείας και διαμεσολαβεί, ώστε οι συνάνθρωποί μας να απολαμβάνουν ένα καλύτερο και πιο αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης.
Διαμεσολαβεί και εγγυάται για την φιλοξενία οικογενειών από την επαρχία, ώστε οι ασθενείς να μπορέσουν να προβούν σε εξετάσεις, χειρουργεία ή θεραπείες που απαιτούνται για την αποκατάστασή τους.
Συμμετέχει σε ποσοστό ή αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου οικονομικές χορηγίες σε περιπτώσεις θεραπειών ή αγοράς φαρμάκων, για συνανθρώπους μας με ειδικές δυνατότητες και χαμηλό βιοτικό επίπεδο.
Τους ενημερώνει για τα δικαιώματά τους, τους υποστηρίζει σε περιπτώσεις έκδοσης βιβλιαρίων ή στις ανάλογες ενέργειές τους πιστοποίησης και ελέγχου από τις αρμόδιες επιτροπές.
Συμμετέχει σε ποσοστό ή αναλαμβάνει εξολοκλήρου οικονομικές χορηγίες σε περιπτώσεις προώθησης του Ειδικού Αθλητισμού της χώρας μας.
Συμμετέχει ως Σύλλογος σε αθλητικές δραστηριότητες και προωθεί τον Ειδικό Αθλητισμό.
Διοργανώνει ενημερωτικές Ημερίδες / σεμινάρια / διαλέξεις… για την ενημέρωση και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων μας.
Συντονίζει και συμμετέχει σε δράσεις, προωθώντας τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη.


Στηρίζοντας τη «Φροντίδα»

Οι άμεσες ανάγκες της «Φροντίδας» αυτήν την περίοδο είναι Βρεφικές τροφές (κρέμες, γάλατα κ.τ.λ.), βρεφικές πάνες, πάνες ενηλίκων, ηλεκτρικές συσκευές και κουζινικά σκεύη.

Μπορείτε να κάνετε τις δωρεές σας με τους εξής τρόπους:

Κατάθεση σε λογαριασμούς στις παρακάτω τράπεζες:
ΕΘΝΙΚΗ:
IBAN: GR 200 1101 930000 0193 2960 2064
ΑΡ. ΛΟΓ.: 193/296020-64
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΠΑΝ ΣΥΛ ΠΡΟΛ ΕΝΗΜ ΣΥΜΠΑΡ ΑΜΕΑ
EUROBANK:
IBAN: GR 910 2600 130000 8302 0094 9346
ΑΡ. ΛΟΓ.: 0026.0013.83.0200949346
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Μετά από την κατάθεση της δωρεάς σας στην Τράπεζα, μπορείτε να ενημερώσετε τηλεφωνικά τα μέλη του Συλλόγου στo 210 4908631 για να σας αποστείλουν την απόδειξη δωρεάς.

Με κλήση στο 90 11 405 459

Καλέστε στο 90 11 405 459 από σταθερό ή κινητό και ενισχύστε το έργο της «Φροντίδας».
Χρέωση € 2,46 ανά κλήση (από σταθερό τηλέφωνο) ή
Χρέωση € 3,10 ανά κλήση (από κινητό τηλέφωνο). Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ.
Με την ευγενική χορηγία της Mediatel. Γραμμή παραπόνων: 214 214 8020
 

Ταχυδρομική επιταγή προς τον Σύλλογο «Φροντίδα»

Διεύθυνση αποστολής:
Ίωνος Δραγούμη 5, Τ.Κ. 18233 – Αγ. Ι.Ρέντης

Επίσκεψη

Στα γραφεία του Συλλόγου, Δραγούμη Ίωνος 5, στο Ρέντη (2ος όροφος)
Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Το έργο του συλλόγου «Φροντίδα» στηρίζεται στις μικρές ή μεγάλες δωρεές που προσφέρουν ιδιώτες, εταιρείες και Οργανισμοί καθώς και από τα έσοδα διαφόρων εκδηλώσεων και πωλήσεων ειδικών εκδόσεων ή αντικειμένων.

Εθελοντισμός

Σε αυτήν την προσπάθεια πολύτιμοι αρωγοί είναι φυσικά και οι εθελοντές του Συλλόγου, που με τη δική τους προσφορά συμβάλλουν ουσιαστικά στο έργο του.
Προϋποθέσεις και Προφίλ Εθελοντή
Εθελοντής μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε έχει την «ανάγκη» και τη διάθεση να προσφέρει στον συνάνθρωπό του. Εθελοντές μπορούν να γίνουν εξειδικευμένοι επαγγελματίες υγείας (Ιατροί, Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Εργοθεραπευτές, Φυσικοθεραπευτές, κ.α.) καθημερινοί άνθρωποι που έχουν την ανάγκη να προσφέρουν και να δώσουν αγάπη και φροντίδα.
Πως μπορώ να βοηθήσω
«Οι εθελοντές μας είναι εξίσου σημαντικοί με το μόνιμο προσωπικό μας, καθώς απασχολούνται σε όλες μας τις δράσεις και καλύπτουν βασικές ανάγκες, που θα μπορούσαν να καλυφθούν από επαγγελματίες. Ανάλογα με τις υποχρεώσεις που προκύπτουν σε κάθε περίπτωση ενεργοποιούνται οι εθελοντές μας, φυσικά πάντα σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα και την επιθυμία τους.
Εκτός από τις έκτακτες ανάγκες, που θα ζητήσουμε τη βοήθεια των εθελοντών μας, υπάρχουν και δράσεις που κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να έχει μια σταθερή παρουσία ανάλογα με το χρόνο που μπορεί να διαθέσει.
Σημαντική είναι η ανάγκη στελέχωσης του «Κέντρου ημερήσιας φροντίδας» με εξειδικευμένο και μη προσωπικό.»
Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Πανελλήνιος Σύλλογος, πρόληψης, ενημέρωσης και συμπαράστασης ατόμων με εγκεφαλική παράλυση, νοητική υστέρηση και σύνδρομο down «Φροντίδα»
Δραγούμη Ίωνος 5,Τ.Κ. 18233, Αγ.Ι. Ρέντης
Τηλ. 210 4908631
Fax: 211 7205287
info@frodida.gr

Εκτύπωση