Μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Συμβουλές για εκπαιδευτικούς από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου – SaferInternet4Kids.gr

 
Pixabay
 

Πώς μπορούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να με βοηθήσουν ως εκπαιδευτικό;

Ως εκπαιδευτικός, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προς όφελός σας, τόσο από την άποψη της αλληλοεπίδρασης με τους μαθητές σας και τους γονείς τους όσο και από την κοινοποίηση των επιτευγμάτων κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Υπάρχουν δύο πτυχές στις οποίες τα κοινωνικά μέσα μπορούν να βοηθήσουν τους εκπαιδευτικούς:

Ως μέσο προώθησης της δουλειάς τους:
Πολλά σχολεία έχουν προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έτσι ώστε να προωθούν την πολύ καλή δουλειά που γίνεται κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας η οποία υπό διαφορετικές συνθήκες θα παρέμενε άγνωστη στο ευρύ κοινό.


Αν οι μαθητές σας έχουν δημιουργήσει ένα φανταστικό έργο τέχνης για παράδειγμα, η κοινοποίησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τους ενθαρρύνετε. Το να βλέπουν άλλους ανθρώπους να αντιδρούν θετικά στο έργο τους σίγουρα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος επιβράβευσης της προσπάθειας που κατέβαλλαν.
Μπορεί επίσης να είναι ένας τρόπος επικοινωνίας με τους γονείς που με τα ίδια τους τα μάτια μπορούν να δουν το αποτέλεσμα των προσπαθειών των παιδιών τους.
Ως μέσο συνεργασίας:
Σε προσωπικό επίπεδο μέσα από επαγγελματικές ομάδες που δημιουργούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορείτε να συνεργαστείτε με άλλους εκπαιδευτικούς, να μοιραστείτε ιδέες και να αναζητήσετε συμβουλές για ένα θέμα από κάποιον συνάδελφο με περισσότερη εμπειρία.

Ενημερωθείτε αναλυτικά εδώ.

 
Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου
saferinternet4kids.gr
E-mail: contact@saferinternet4kids.gr

Εκτύπωση