Δωρεάν δραστηριότητες | Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2018 «Συνδυάζω – Μετακινούμαι …με τη μαμά / τον μπαμπά / τον παππού / τη γιαγιά σε μία αλλιώτικη βόλτα»

 

16 – 22 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΟΛΥΤΡΟΠΙΚΟΤΗΤΑ: «Συνδυάζω. Μετακινούμαι!»

         
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Αγίου Δημητρίου συμμετέχει στο πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας», από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2018.
Με την ενθάρρυνση του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ), το ΚΑΠΕ και άλλους φορείς, ο Δήμος διοργανώνει και υποστηρίζει δράσεις και εκδηλώσεις με βασικό στόχο την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και δραστηριοποίηση πολιτών και φορέων για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας και την αναβάθμιση, μέσω αυτής, της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής διάστασης του Δήμου.


Οι εκδηλώσεις αναλυτικά

Δευτέρα 17 έως Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου
Πρωινές ώρες
• Επισκέψεις, παρουσιάσεις, ενημερώσεις σε Δημοτικά Σχολεία.
• Επισκέψεις σχολείων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου.
Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου
Ώρα 19:00 – 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Δημητρίου
Ομιλία του οδηγού αγώνων Αναστάσιου Μαρκουίζου (ο γνωστός «Ιαβέρης»), με τίτλο «Από το αυτονόητο στο αυτο(α)νόητο».
Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου
Απογευματινές ώρες
17:30 – 20:30 – Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής: «Κυκλοφορώ με ασφάλεια».
Σεμινάρια ασφαλούς κυκλοφορίας στους μικρούς μας φίλους.
 

ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ – «ΕΝΑΣ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ»

 
Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται και ολοκληρώνονται το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου.
Ώρα 18:30 – Έναρξη: Πεζόδρομοι Αρχιμήδους και Μύρωνος (Αφετηρία παλιό κτίριο ΟΤΕ) – Κατάληξη: Πλατεία Αγ. Δημητρίου.
Μια «σκυταλοδρομία» δράσεων και συνύπαρξης πεζών, ποδηλάτων και σταθμών παιχνιδιού!
Ένα Λούνα Παρκ δρόμου, με στόχο την ευαισθητοποίηση, τη συμμετοχή, την ενεργοποίηση της φαντασίας και της δημιουργικής ικανότητας μικρών και μεγάλων.
Το ταξίδι ξεκινάει από την αρχή του πεζόδρομου της οδού Αρχιμήδους, όπου οι συμμετέχοντες θα παίρνουν το… εισιτήριο για μια παιγνιώδη διαδρομή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συναντούν ξυλοπόδαρους και κλόουν, παιχνίδια στόχευσης και συνεργασίας, μπαλόνια, μουσική και χορό, Έκθεση παλαιών ποδηλάτων, Ανταλλακτικό Παζάρι Βιβλίου, Θεατρική παράσταση Re-Battery κ.λπ., και καταλήγει στην πλατεία Αγίου Δημητρίου, στην Κλιματούπολη.
Η βιώσιμη και πολιτισμένη αυριανή πόλη θα έχει δρόμους ζωντανούς, με ανθρώπους χαμογελαστούς γιατί θα απολαμβάνουν την παρουσία τους στο δρόμο και τη μετακίνηση, βιώνοντας την με όλες τους τις αισθήσεις.
Βασικός στόχος όλων των εκδηλώσεων αποτελεί η εκπομπή ενός σημαντικού μηνύματος προς όλες και όλους, ενός μηνύματος που αφορά στην ενεργή παρουσία των πεζών στο κοινωνικό περιβάλλον του δρόμου, καθώς και στη σταδιακή αλλαγή της συμπεριφοράς στις μετακινήσεις μας μέσα στην πόλη.
 

Μάθετε περισσότερα εδώ.

 
Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής
www.dad.gr
 
Διεύθυνση: Αγίου Δημητρίου 55, Αγιος Δημήτριος , Τ.Κ. 173 43
Τηλέφωνo: 213 2007700
Fax: 210 9714303
E-mail: dad-may@dad.gr

Εκτύπωση