Κυκλοφόρησε το βιβλίο «Γράψτε μια ιστορία με ήρωα… τον Μόρτη»

Ένα βιβλίο γραμμένο από τα παιδιά… το οποίο προέκυψε μέσα από τη ραδιοφωνική εκπομπή για παιδιά «Ανέβα μήλο, κατέβα ρόδι» στο Δίκτυο Fm 91,5.
 
www.diktyofm.gr


Την περσινή χρονιά ο ραδιοφωνικός σταθμός Δίκτυο fm 91,5 στα Χανιά και η εκπομπή για παιδιά «Ανέβα μήλο, κατέβα ρόδι» της Βαλεντίνας Παπαδημητράκη ξεκίνησαν μια δράση δημιουργικής γραφής προσκαλώντας τα παιδιά να γράψουν πρωτότυπες ιστορίες με ήρωα έναν σκύλο, τον Μόρτη. Ο Μόρτης είναι ο σκύλος της Βαλεντίνας… και συμπαρουσιαστής της εκπομπής, ο οποίος μέσα από τα παιχνίδια και τις σκανταλιές του μας οδηγεί σε ενδιαφέρουσες ανακαλύψεις!
Πέρα από κάθε προσδοκία ήταν η ανταπόκριση των παιδιών, που καταθέτοντας τη δημιουργικότητά τους έγραψαν ευφάνταστες ιστορίες με τον Μόρτη πότε να φλερτάρει με γάτες, πότε να καταδιώκει κακοποιούς, πότε να ταξιδεύει σε άγνωστους πλανήτες ή να είναι πρόσφυγας από τη Συρία.
150 παιδιά πήραν μέρος στη δράση και κατέθεσαν 45 συνολικά ιστορίες, αποτέλεσμα είτε συλλογικής είτε ατομικής δημιουργίας.
Δεκάδες γονείς και εκπαιδευτικοί συνεργάστηκαν με την εκπομπή, ώστε οι ιστορίες των παιδιών, αφού ακούστηκαν από την εκπομπή «Ανέβα μήλο, κατέβα ρόδι», να συμπεριληφθούν σε μια συλλογική έκδοση από τις εκδόσεις «Πυξίδα της Πόλης» και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, που αγκάλιασαν το εγχείρημα. Η Ελισσαβέτα Δανδάλη έντυσε τις ιστορίες των παιδιών με τις τρυφερές ασπρόμαυρες εικόνες της και ο Μάριος Ιωαννίδης επιμελήθηκε τη σελιδοποίηση.
Το βιβλίο διατίθεται σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις «Πυξίδα της Πόλης»
       
Η ραδιοφωνική εκπομπή «Ανέβα μήλο, κατέβα ρόδι»
Το Δίκτυο Fm 91,5, το «έντεχνο» ραδιόφωνο της πόλης των Χανίων, έχοντας κερδίσει το παιδικό κοινό, συνεχίζει για τρίτη χρονιά τη μετάδοση της εκπομπής για παιδιά που επιμελείται και παρουσιάζει η Βαλεντίνα Παπαδημητράκη.
Το «Ανέβα μήλο, κατέβα ρόδι» είναι μια εκπομπή για μικρά και μεγάλα παιδιά. Αλλά και για όσους ασχολούνται με τα παιδιά. Και φυσικά για όσους αισθάνονται παιδιά. Μια εκπομπή που προτείνει στους μικρούς ακροατές δραστηριότητες, βιβλία, παιχνίδια, θεατρικές παραστάσεις και ό,τι όμορφο συμβαίνει. Ένα ραδιοφωνικό περιοδικό για παιδιά με πολιτιστικά νέα, συνεντεύξεις με δημιουργούς που αφορούν στο παιδικό κοινό, ραδιοφωνικά παιχνίδια και αφήγηση παραμυθιού.
Μικρά και μεγάλα παιδιά, συντονιστείτε!
Κάθε Σάββατο στις 10 το πρωί στο Δίκτυο fm 91,5
και διαδικτυακά www.diktyofm.gr
Η εκπομπή «Ανέβα μήλο, κατέβα ρόδι» με την Βαλεντίνα Παπαδημητράκη απέσπασε το 2ο βραβείο καλύτερης ειδικής εκπομπής στα Regional Media Awards 2017.
       
Εκτύπωση