«Έφτασε η Άνοιξη κι εμείς τολμάμε ένα ταξίδι στη Χώρα του Εδώ και Τώρα!» | Βιωματικά σεμινάρια για παιδιά στον Κοινωνικό Χώρο Da

 
«Έφτασε η Άνοιξη κι εμείς τολμάμε ένα ταξίδι στη Χώρα του Εδώ και Τώρα! Στις πιο απόκρυφες γωνίες της φαντασίας μας. Μέσα από την τέχνη, την κίνηση, τη συνάντηση, τη χαρά του παιχνιδιού και άλλων δραστηριοτήτων εξερευνητικής και στοχαστικής μάθησης εμβαθύνουμε στις έννοιες, αναδυόμαστε στον κόσμο της φαντασίας και των συναισθημάτων μας, οξύνουμε τις προσωπικές και κοινωνικές μας δεξιότητες, πειραματιζόμαστε, δημιουργούμε.»
         

         

Βιωματικά Εργαστήρια για Παιδιά

– Process art, Peer Group Education, Action Painting και μια γερή δόση φαντασίας είναι μερικά από τα εφόδια μας σε αυτή τη διαδρομή.
Προβλεπόμενη Έναρξη – Συνάντηση Γνωριμίας: Παρασκευή 22.03.2019 στις 18:00 στον Κοινωνικό Χώρο Da
Διεξαγωγή και Προγραμματισμένη Διάρκεια > Παρασκευές 18:00 – 19:15 (εξαιρούνται οι Αργίες)
(10) Δέκα Συναντήσεις έως μέσα Ιουνίου.
– Εικαστικό Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής.
Προβλεπόμενη έναρξη – Συνάντηση Γνωριμίας: Πέμπτη 21.03.2019 στις 18:00 στον Κοινωνικό Χώρο Da
Διεξαγωγή και Προγραμματισμένη Διάρκεια > Πέμπτες 18:00 – 19:30 (εξαιρούνται οι Αργίες) (10) Δέκα Συναντήσεις έως μέσα Ιουνίου.
Προϋπόθεση για τη συμμετοχή του παιδιού είναι μια βασική εξοικείωση με τη γραφή. Τυχόν Μαθησιακές Δυσκολίες δεν αποτελούν περιορισμό για τη συμμετοχή στο εργαστήρι.

Γενικές πληροφορίες

Και τα δύο workshops πραγματοποιούνται υπό το συντονισμό της Εμψυχώτριας Ομάδων Κοινωνικής Μάθησης (Coach for Social Learning), Κοινωνική Παιδαγωγό/Λειτουργό και Ψυχοδραματίστρια Ελεονώρα Χερίδη.
Για παιδαγωγικούς λόγους επιδιώκεται οι ομάδες και των 2 εργαστηρίων να είναι μικτές ( ως προς την ηλικία, το φύλο και άλλα χαρακτηριστικά). Ο αριθμός των συμμετοχών στα εργαστήρια ποικίλει ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών που θα εγγραφούν και είναι περιορισμένος.
Προϋπόθεση για την επιλογή των συμμετεχόντων είναι το εκάστοτε εργαστήριο να παρακολουθείται στη βάση μιας συνέχειας, με στόχο την ομαλή ανάπτυξη της δυναμικής ομάδας και το χτίσιμο της μάθησης πάνω σε προηγούμενες ενότητες. Επιπλέον κριτήριο και παράκληση αποτελεί η διάθεση συμμετοχής των γονιών στο μάζεμα του χώρου, 10 λεπτά μετά το τέλος του εργαστηρίου.
Τα έσοδα των παραπάνω εργαστηρίων αφορούν στην κάλυψη των λειτουργικών εξόδων, αναλώσιμων και στη στήριξη του Αυτοδιαχειριζόμενου Κοινωνικού Χώρου DA.
 
Μάθετε περισσότερα ←
facebook.com/pg/da.heraklion

Εκτύπωση