Δωρεάν δραστηριότητες | Το κάστρο των παραμυθιών – «Γλυκόφωνη Γοργόνα» Παρουσίαση του βιβλίου της Αικατερίνης Μιχαήλ στο Βιβλιοπωλείο Ποθητός

 
Η συγγραφέας Αικατερίνη Μιχαήλ υπογράφει για τη «Γλυκόφωνη Γοργόνα», ένα παραμύθι για μία Γοργόνα, τις Γιαλούδες & τους Διάσκελους που μάς λέει ότι η αλλαγή των συνθηκών στη ζωή μας, βρίσκεται στην αλλαγή των πεποιθήσεων μας. Το παραμύθι είναι εμπνευσμένο από έναν θρύλο του νησιού των ανέμων, της Μύκονου.
 

           
www.orionbooks.gr
     
Το παραμύθι περιλαμβάνεται στον συλλογικό τόμο «Το κάστρο των παραμυθιών», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωρίων. Περιλαμβάνει δέκα μοναδικά εικονογραφημένα παραμύθια, εμπνευσμένα από αντίστοιχους ελληνικούς παραδοσιακούς θρύλους. Πρόκειται για μία ξεχωριστή συνάντηση δέκα συγγραφέων, που ενώνουν τις πέννες τους για να μας μεταφέρουν στον κόσμο του αυθεντικού παραμυθιού. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται οι αρχικοί θρύλοι από διάφορα μέρη της Ελλάδας καθώς και προτάσεις για ασκήσεις δημιουργικής γραφής. Διαβάζεται από μικρούς και μεγάλους.
   
Τα παραμύθια γράφουν αλφαβητικά οι: Άννα Αθανασιάδου, Μαρία-Μαριλύ Γαλίζη, Κατερίνα Δίελα, Κατερίνα Θεοδωρίδου-Γιολασιγμάζη, Ιωάννα Καρρά, Άννα Μάνου, Μαργαρίτα Μάρκουλα, Αικατερίνη Μιχαήλ, Αικατερίνη Ναζλή, Μαριλένα Πονηράκη.
Ποίηση: Σοφία Σκλείδα, Λαογραφικό σημείωμα: Ιωάννα Φώκου, Εικονογράφηση: Ματίνα Ζέρβα, Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μιμίκα Καπούλα
 
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Marilena Poniraki – ponirakimarilena@gmail.com


   
Αικατερίνη Μιχαήλ
Η Αικατερίνη Μιχαήλ είναι ζωγράφος, συγγραφέας παιδικών βιβλίων και αρθρογραφεί σχετικά με θέματα αυτογνωσίας.
Είναι η δημιουργός της σειράς παραμυθιών αυτογνωσίας «Η Χαρουλίτα και ο Κεφούλης».
Στη ζωγραφική είναι αυτοδίδακτη. Έχει παρουσιάσει το έργο της σε ομαδικές εκθέσεις, με την πιο πρόσφατη στην Διεθνή έκθεση «Painting sphere» στην Πάτμο τον Αύγουστο του 2018. Έργα της ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές.
Έχει διδαχτεί Λογιστική, Πληροφορική, Management marketing, Φιλοσοφία.
Ολοκλήρωσε την βασική μαθητεία της στα μαθήματα δημιουργικής γραφής παραμυθιού καθώς και σε μαθήματα εικονογράφησης. Συνεχίζει να μαθητεύει, γιατί θέλει να εξελίσσεται. Μέσα από την συγγραφή και την ζωγραφική εκφράζει τον εαυτό της, επιτρέπει το μοίρασμα και ανοίγεται στην εμπιστοσύνη.
Αγαπά να γράφει και να διαβάζει παραμύθια, θαυμάζοντας την σκέψη των συγγραφέων που δημιουργούν αληθινές ιστορίες με φανταστικό τρόπο!
           
Σάββατο 18 Μαΐου στις 12.00
Βιβλιοπωλείο Ποθητός: 28ης Οκτωβρίου, 9, Μαρούσι.
Τηλ: 210 8068892
   
Δείτε την εκδήλωση στο Facebook

Εκτύπωση