Δωρεάν δραστηριότητες | “Unlock the screen”: 2η Διεθνής Συνάντηση “Fest of Fests” – Δράσεις για Εκπαιδευτικούς στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάνννης

     
Η διεθνής συνάντηση Fest of Fests διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στις 10-12 Ιουνίου 2019, μετά την πρώτη επιτυχημένη συνάντηση, τον Ιούνιο του 2018.
Το Fest of Fests οργανώνει μια ευρωπαϊκή ομάδα εργασίας επάνω στην προώθηση της κινηματογραφικής παιδείας στην σχολική εκπαίδευση, αλλά και στον καίριο ρόλο που έχουν να διαδραματίσουν σε αυτό το πλαίσιο τα παιδικά και νεανικά κινηματογραφικά φεστιβάλ.
     

     
www.mcf.gr
     
Η φετινή συνάντηση φέρνει κοντά σημαντικά παιδικά και νεανικά κινηματογραφικά φεστιβάλ καθώς και κινηματογραφικά ινστιτούτα από 12 ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένων χωρών με μεγάλη παράδοση στην κινηματογραφική παιδεία και τον νεανικό κινηματογράφο, όπως Φινλανδία, Σουηδία, Ολλανδία, Πολωνία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Δανία. Την ευρωπαϊκή και διεθνή αποδοχή και δικτύωση της συνάντησης υποστηρίζουν με τη συμμετοχή τους η Ευρωπαϊκή Ένωση για τον Παιδικό Κινηματογράφο (ECFA), το Διεθνές Κέντρο για τον Παιδικό και Νεανικό Κινηματογράφο (CIFEJ) και η Αμερικανική Ένωση για την Οπτικοακουστική Παιδεία (NAMLE).
Στο πλαίσιο της διεθνούς συνάντησης, το Fest of Fests συμπράττει με την Εκπαιδευτική Τηλεόραση και με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για την διοργάνωση ελληνικού εργαστηρίου την Πέμπτη, 13 Ιουνίου, με θέμα την ένταξη της κινηματογραφικής παιδείας στην Ελληνική εκπαίδευση.
Η δράση Fest of Fests (Διεθνές Δίκτυο Νεανικών Κινηματογραφικών Φεστιβάλ) είναι μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (Π.Ε.Π.) Αττικής. Φιλοδοξεί να εδραιώσει ένα διεθνές δίκτυο – κοινότητα πρακτικής με τη συμμετοχή παιδικών και νεανικών κινηματογραφικών φεστιβάλ, εκπαιδευτικών οργανισμών, ακαδημαϊκών και δημόσιων φορέων. Στόχος μας είναι ανταλλαγή πρακτικών και η ενίσχυση των συνεργειών για την ανάπτυξη της κινηματογραφικής και οπτικοακουστικής παιδείας για νέους.
 

Ημερίδα για εκπαιδευτικούς

Ημερίδα με θέμα: Η ένταξη της κινηματογραφικής παιδείας στην σχολική εκπαίδευση, διοργανώνεται, την Πέμπτη 13 Ιουνίου, ώρα: 10.00 – 17.00 στο πλαίσιο της φετινής συνάντησης Fest of Fests, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συμπράττει με την Εκπαιδευτική Τηλεόραση και με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για τη διοργάνωση.
Οι εργασίες της ημερίδας είναι ανοιχτές στους εκπαιδευτικούς και η είσοδος είναι ελεύθερη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικά στο 210 3418 550, 210 3418579. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Εργαστήρια για εκπαιδευτικούς

«Το Παιδί στη Μεγαλούπολη». Εργαστήρια Κινηματογραφικής Παιδείας ΕΚΟΜΕ: Η Ταινία Μικρού Μήκους στο Σχολείο.
Κινηματογραφικά Εργαστήρια διοργανώνει το ΕΚΟΜΕ, την Τρίτη 11 και Τετάρτη 12 Ιουνίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης Στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της φετινής συνάντησης Fest of Fests.
Τρίτη 11 Ιουνίου (15.00-17.00). Εκπαιδεύτρια: Κέλλυ Ζέππου, Τμήμα Έρευνας, Μελετών & Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΕΚΟΜΕ.
Τετάρτη, 12 Ιουνίου, (15.00-17.00). Εκπαιδεύτρια: Ειρήνη Ανδριοπούλου, Τμήμα Έρευνας, Μελετών & Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΕΚΟΜΕ
Το ΕΚΟΜΕ παρουσιάζει δύο πρακτικά εργαστήρια για τους Εκπαιδευτικούς Οδηγούς για Ταινίες Μικρού Μήκους που παρήγαγε σε συνεργασία με το British Film Institute (BFI) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος “Film – A Language Without Borders”. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε φοιτητές παιδαγωγικών και κινηματογραφικών σπουδών αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να διεισδύσει σημειολογικά στη μαγεία της κινηματογραφικής εικόνας.
Για τα εργαστήρια η είσοδος είναι ελεύθερη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικά στο 210 3418 550, 2103418579. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
   
Ενημερωθείτε για τις παράλληλες δράσεις, εργαστήρια και προβολές
 
Δείτε το πρόγραμμα της ευρωπαϊκής συνάντησης
   
Δείτε το πρόγραμμα του ελληνικού εργαστηρίου
       
Δείτε περισσότερα ←
 
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
www.mcf.gr
Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος
Τηλ. 210 3418550 & 210 3418579
Facebook: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – Michael Cacoyannis Foundation
Twitter: @MCF_MCacoyannis
Instagram: @mcf.gr | Hashtag: #MCF
Youtube: MCacoyannisF

Εκτύπωση