Αυτεπίγνωση | Να ακούτε το σώμα σας γιατί και αυτό ακούει αυτά που λέτε στον εαυτό σας

   
Αυτεπίγνωση | www.aytepignosi.com
«Ό,τι φωτίζεις γίνεται φως»
         
Όταν διανοητικά και συναισθηματικά είστε σε εμπόλεμη κατάσταση με τον εαυτό σας, αυτή η κατάσταση μεταβάλλει τη φυσιολογία σας. Σας κόβει χρόνια από τη ζωή σας και σας κάνει πολύ πιο ευάλωτους σε κάθε ασθένεια.
 
   
↓ Το άρθρο συνεχίζεται ↓
 

           
www.aytepignosi.com
       
Τα ανοσοποιητικά σας κύτταρα συνδέονται στενά με τα νευρικά κύτταρα και υπάρχει άμεση επικοινωνία μεταξύ των δύο αυτών τύπων κυττάρων. Σε κάθε σκέψη που κάνετε αντιστοιχεί μια ακαριαία μεταβολή της φυσιολογίας σας.
   
Αν κάνετε αρνητικές και ηττοπαθείς σκέψεις γύρω από τον εαυτό σας, θα έχετε μια αντίστοιχη αρνητική και καταβλητική αντίδραση της φυσιολογίας σας. Αυτή μπορεί να πάρει τη μορφή αυξημένης ενδοκρινικής δραστηριότητας, χρόνιας διέγερσης των αδένων της αδρεναλίνης, αυξημένης πίεσης αίματος ή ακόμα και καρδιακής προσβολής.
Πρέπει να ακούτε το σώμα σας επειδή και αυτό ακούει εσάς. Ο εσωτερικός σας διάλογος το επηρεάζει άμεσα. Το σώμα σάς μιλάει μέσα από τους πονοκεφάλους σας, τους πόνους στη μέση, την κατάθλιψη και τα άγχη σας, ακόμα και μέσα από τα αλλεπάλληλα κρυολογήματά σας. Σας πληροφορεί και επικυρώνει αυτά που λέτε στον εαυτό σας.
     
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην Αυτεπίγνωση ←
     
*Από το βιβλίο «Ανακάλυψε τον αληθινό σου εαυτό», Philip McGraw, PhD, Εκδ. Διόπτρα
   
Αυτεπίγνωση | www.aytepignosi.com
«Ό,τι φωτίζεις γίνεται φως»

Εκτύπωση