Αυτεπίγνωση | Η αγάπη θεραπεύει ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα

   
Αυτεπίγνωση | www.aytepignosi.com
«Ό,τι φωτίζεις γίνεται φως»
         
Ο Bernie Siegel MD, βοηθός κλινικός καθηγητής της χειρουργικής στην ιατρική σχολή του Γέιλ, αναφέρει κατηγορηματικά στο βιβλίο του Love, Medicine and Miracles:
   
↓ Το άρθρο συνεχίζεται ↓
 

               
www.aytepignosi.com
       
«Η απλή αλήθεια είναι πως οι ευτυχισμένοι άνθρωποι γενικά δεν αρρωσταίνουν. Είμαι πεπεισμένος ότι η χωρίς όρους αγάπη αποτελεί το πιο δυναμικό τονωτικό τού ανοσοποιητικού συστήματος. Αν ζητήσω από τους ασθενείς μου να αυξήσουν τα επίπεδα των ανοσοσφαιρινών ή των δολοφόνων κυττάρων-Τ στο αίμα τους, κανένας δεν θα ξέρει πώς να το κάνει. Αν τους διδάξω όμως να αγαπούν τον εαυτό τους και τους άλλους ολοκληρωτικά, οι αλλαγές έρχονται αυτόματα. Η αλήθεια είναι πως η αγάπη θεραπεύει».
Ακόμα και όταν παρακολουθούμε ρομαντικές ταινίες βοηθάμε την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, όπως ανακάλυψαν οι ψυχολόγοι του Χάρβαρντ David McClelland και Carol Kirshnit το 1982. Για την ακρίβεια, παρατήρησαν πως όταν παρακολουθούμε τέτοιες ταινίες αυξάνονται τα επίπεδα ανοσοσφαιρινών-Α στο σάλιο, την πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια στα κρυολογήματα και τις ιώσεις.
     
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην Αυτεπίγνωση ←
     
*Από το βιβλίο «Γίνε ο καλύτερος φίλος του εαυτού σου», Louis Proto, Εκδ. Αλκυών
   
Αυτεπίγνωση | www.aytepignosi.com
«Ό,τι φωτίζεις γίνεται φως»

Εκτύπωση