Η μεγάλη μας αγάπη για τα παιδιά, τους αυριανούς ενήλικες ή καλύτερα… τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας ήταν εκείνη που μας έδωσε το έναυσμα για τη δημιουργία αυτού του ιστοτόπου. Στον ιστότοπο charapaidiou.com προσφέρονται φιλικές συμβουλές για τη διαπαιδαγώγηση των μικρών μας φίλων, μία σειρά από ποικίλες δραστηριότητες για τη δημιουργική τους απασχόληση αλλά και πολλές άλλες ενότητες για την προσωπική μας βελτίωση πάντα με επίκεντρο το παιδί και το παιδί… μέσα μας!

 
Ελένη Χρυσούλη

Υποστήριξη ιστοτόπου | Οργάνωση θεματολογίας | Αρθρογραφία
Γεννήθηκα και ζω στον Πειραιά. Ήμουν ένα ακόμα κοριτσάκι που ήθελε να γίνει δασκάλα όταν μεγαλώσει. Ωστόσο η ιδέα δε με εγκατέλειψε μεγαλώνοντας! Έτσι φοίτησα στο ΑΤΕΙ Αθήνας και πλέον εργάζομαι ως Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής τα τελευταία 10 χρόνια.
Παράλληλα με την εργασία μου στην Προσχολική Εκπαίδευση, έλαβα μέρος στα Πανελλήνια Συνέδρια: Α’ και Β’ Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Προσχολικής Αγωγής, «Κοινωνικό θέατρο και Μουσικοκινητικές Δραστηριότητες», «Υγιεινή και Ασφάλεια των Τροφίμων» και πολλά ακόμη.
Κάθε μέρα δίπλα στα παιδιά προσθέτει περισσότερη γνώση, χρώμα και τελικά νόημα στη ζωή μου. Τα μαθήματα πολλαπλά. Όπως κάθε Παιδαγωγός, μέσα από τις αμέτρητες προκλήσεις που καλούμαι να αντιμετωπίσω καθημερινά, φθάνω στο τέλος της ημέρας νιώθοντας ευγνωμοσύνη για την επαφή μου με τα παιδιά καθώς αποκτώ βαθύτερη κατανόηση για τον άνθρωπο κι έτσι δε σταματώ να εξελίσσομαι.
Η δημιουργία της Χαράς του Παιδιού, ήρθε να προσθέσει σε όλα αυτά. Έγινε κοινός μας σκοπός να μοιραζόμαστε τη γνώση πάντα στη μορφή φιλικής συμβουλής. Επικεντρώνουμε τη θεματολογία μας σε λύσεις, τονίζουμε κάθε προσπάθεια για τη στήριξη των παιδιών σε όλα τα επίπεδα, ενώ δίνουμε έμφαση σε δράσεις που ως στόχο έχουν τη φροντίδα, την προστασία, την εκπαίδευση, τη διαπαιδαγώγηση, την ψυχαγωγία και τη… Χαρά των παιδιών! 🌈

Αγγελική Χρυσούλη

Δημιουργία – συντήρηση & υποστήριξη ιστοτόπου | Οργάνωση Θεματολογίας | Αρθρογραφία
Γεννήθηκα και ζω στον Πειραιά. Τα τελευταία 10 χρόνια, παρότι εκκολαπτόμενη Τεχνικός Τεχνολογίας Internet, συγκέντρωσα εργασιακή εμπειρία σε διαφορετικούς χώρους από εκείνο της Πληροφορικής, όπως είναι η ψυχαγωγία, οι τηλεφωνικές υπηρεσίες, η προώθηση προϊόντων καθώς και οι χώροι εστίασης και αναψυχής. Μεγάλος δάσκαλος για εμένα, όμως, ήταν η 4ετής εμπειρία μου στον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων ως υπάλληλος γραφείου με καθήκοντα στην οργάνωση εκδηλώσεων, συνεδρίων και πολλών ακόμη δράσεων στους τομείς του Πολιτισμού, της Εκπαίδευσης και της Αλληλεγγύης.
Έπειτα από πολύτιμη εμπειρία και γνώση, ήρθα πιο κοντά σε ενδιαφέροντα που δεν είχα ανακλύψει μέχρι τότε. Με την αδερφή μου είμαστε απ’τους ανθρώπους που πιστεύουν στην αξία της γνώσης που προσφέρει η ζύμωση της εμπειρίας και της ανακάλυψης και εξερεύνησης του κόσμου καθώς και της συνεχούς εξέλιξης που προσφέρει η διαρκής εκπαίδευση. Με αυτόν τον τρόπο οδηγούμαστε ολοένα και πιο κοντά στην προσωπική μας αλήθεια. Κάπως έτσι λοιπόν, με την πίστη μας σε αυτές τις αξίες, την κοινή μας αγάπη για τα παιδιά αλλά και κοινή επιθυμία για εξέλιξη και προσφορά, μας… βρήκε η ιδέα για τη δημιουργία της Χαράς του Παιδιού σχεδόν φυσικά, αβίαστα. Όπως άλλωστε κάθε ιδέα που «λαμβάνουμε» και μας αλλάζει τη ζωή…
Τα παιδιά, οι άνθρωποι στην πιο αγνή και αυθεντική εκδοχή τους, έχουν ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου ακριβώς γι’αυτήν τους την αθωότητα. Γνωρίζοντας και μαθαίνοντας κι εγώ η ίδια για τους μικρούς μας φίλους μέσα από τον ιστότοπό μας, δίνω παράλληλα την ευκαιρία στον εαυτό μου να συμφιλιωθεί, να κατανοήσει, να συγχωρέσει, να παρηγορήσει, να θαυμάσει, να εμψυχώσει κι εν τέλει να αγαπήσει το παιδί που ανέκαθεν ζούσε και πάντα θα βρίσκεται μέσα μου. Κι αυτό είναι κάτι που αξίζει σε όλους μας. 🌻